ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Tenuta Ulisse Unico Cococciola Terre di Chieti IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Tenuta Ulisse Unico Cococciola Terre di Chieti IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L - 1
-10 %
Tenuta Ulisse Unico Cococciola Terre di Chieti IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L
53,99 lei
59,99 lei
Fără TVA: 45,37 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 24107

CARACTERISTICI Tenuta Ulisse Unico Cococciola Terre di Chieti IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Premii86 punti I Vini di Veronelli, 3 bottiglie I Vini D’Italia, 3 grappoli Bibenda
Soi strugureCococciola
Alcool13%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiuneAbruzzo
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Tenuta Ulisse Unico Cococciola Terre di Chieti IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Despre vinul alb sec Tenuta Ulisse Unico Cococciola Terre di Chieti IGP se pot spune următoarele caracteristici distinctive:

  • Strugurele Cococciola: Unicitatea acestui vin provine din utilizarea strugurilor Cococciola, o varietate autohtonă rară, specifică doar provinciei Chieti. Această alegere aduce o notă de autenticitate și originalitate, fiind o specie locală și unică în zona respectivă.
  • Prospețimea și savoarea modernă: Datorită sistemului de cultivare sub "tendone," strugurii Cococciola își dezvoltă o prospețime aparte și o savoare modernă, care captează simțurile gustătorilor. Gustul acestui vin este captivant, reușind să ofere o experiență plăcută și inedită.
  • Istorie și localizare: Căutarea strugurilor Cococciola se concentrează în principal în municipiile Vacri, Ari și Rocca San Giovanni din provincia Chieti. Această istorie îndelungată și localizarea specifică dau vinului o valoare sentimentală și o conexiune profundă cu teritoriul din această regiune.
  • Caracteristici vizuale și olfactive: Vinul prezintă o nuanță de galben pai pal, cu tentă verde, aproape cristalină. Aroma sa fructată este însoțită de note subtile de citrice, mere verzi și flori albe, care încântă simțurile și te poartă într-o călătorie olfactivă.
  • Tehnici de vinificare: Pentru a păstra autenticitatea strugurilor Cococciola, procesul de vinificare este riguros și atent. Răcirea rapidă a strugurilor, macerarea la rece a cojilor și fermentarea în tancuri de oțel inoxidabil asigură extragerea maximă a aromei și menținerea prospețimii caracteristice.
  • Potrivirea cu mâncărurile: Vinul se remarcă prin gustul persistent și proaspăt, fiind uscat și savuros, cu o bună structură. Această versatilitate îl face potrivit pentru a fi asociat cu diverse preparate culinare, cum ar fi aperitivele și preparatele din pește crud, felurile principale cu pește sau brânzeturi proaspete.
  • Temperatura de servire: Pentru a savura pe deplin aromele unice ale acestui vin, se recomandă servirea la temperatura ideală de 8/10°C, astfel încât toate calitățile sale să fie puse în valoare și să se bucure de o experiență gustativă deosebită.

Vinul alb sec Tenuta Ulisse Unico Cococciola Terre di Chieti IGP este o băutură alcoolică cu o poveste fascinantă, bazată pe strugurii Cococciola, o varietate rară și specifică regiunii Chieti. Gustul proaspăt și savuros, împreună cu notele olfactive încântătoare, îl fac să fie o alegere excelentă pentru a însoți mâncărurile fine și pentru a crea momente de bucurie și rafinament.

ISTORIA CRAMEI

Fondată în 2006, Tenuta Ulisse reprezintă un simbol al renașterii oenologice în regiunea Abruzzo. Această cramă modernă și dinamică, condusă de frații Antonio și Luigi Ulisse, se bucură de o lungă tradiție de pasiune și devotament pentru pământul viticol.

Prin îmbrățișarea potențialului imens al teritoriului unic al Abruzzo și prin valorificarea soiurilor autohtone precum Montepulciano D'Abruzzo, Trebbiano D'Abruzzo, Pecorino, Passerina și Cococciola, Tenuta Ulisse a impus o abordare contemporană asupra viticulturii.

La inima Tenuta Ulisse stau doi frați dedicați, Antonio și Luigi Ulisse, care își folosesc pasiunea și experiența pentru a exprima caracterul autentic al vinurilor din regiune. Fiecare pahar de vin de la Tenuta Ulisse reprezintă o călătorie, o experiență care uimește și o viziune asupra potențialului neexplorat al regiunii.

Cu o puternică amprentă familială, la Tenuta Ulisse se promovează respectul pentru tradiție, istorie și teritoriu. Acest spirit familial și angajamentul față de dezvoltarea regiunii Abruzzo se regăsesc în fiecare aspect al activității lor.

Unul dintre principiile călăuzitoare ale Tenuta Ulisse este calitatea și pasiunea. Aceste cuvinte stau la baza fiecărui aspect al angajamentului lor de a redescoperi și reinterpreta soiurile autohtone și internaționale. Cu o atenție deosebită acordată tehnologiei moderne și interpretării creative a soiurilor autohtone, Tenuta Ulisse își dezvoltă propriul stil de producție, oferind vinuri de marcă cu o personalitate distinctă.

Fiecare proprietate deținută de Tenuta Ulisse are caracteristici unice, de la expunerea la soare și microclimatul specific, până la compoziția solului și ventilarea optimă. Această diversitate reprezintă un atu valoros, ce este protejat și pus în valoare cu atenție, pentru a exprima identitatea fiecărui vin până la ultima picătură din sticlă.

Astfel, Tenuta Ulisse devine nu doar un producător de vinuri fine, ci și o emblemă a spiritului de inovare și pasiune dedicată explorării de noi orizonturi în lumea viticolă din regiunea Abruzzo.

Review-uri Tenuta Ulisse Unico Cococciola Terre di Chieti IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun