ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Tenuta Ulisse Unico Pinot Grigio Premium Terre de Chieti IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Tenuta Ulisse Unico Pinot Grigio Premium Terre de Chieti IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L - 1
-10 %
Tenuta Ulisse Unico Pinot Grigio Premium Terre de Chieti IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L
53,99 lei
59,99 lei
Fără TVA: 45,37 lei
  • Disponibilitate: Stoc Epuizat
  • Cod: 32730

CARACTERISTICI Tenuta Ulisse Unico Pinot Grigio Premium Terre de Chieti IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Soi strugurePinot Grigio
Alcool13%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiuneAbruzzo
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Tenuta Ulisse Unico Pinot Grigio Premium Terre de Chieti IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Cu pasiunea unui adevărat iubitor de vinuri, vă prezint cu bucurie vinul alb sec Tenuta Ulisse Unico Pinot Grigio Premium Terre de Chieti IGP, o alegere nobilă din Italia ce se remarcă prin calitățile sale distincte.

  • Origine nobilă: Pinot Grigio este una dintre cele mai de seamă soiuri de vin alb din Italia, iar acest exemplar este unul deosebit, ce emană prestanță și eleganță.
  • Caracterizare regională: Deoarece este creat în regiunea Abruzzo, unde climatul oferă condiții optime, acest Pinot Grigio se dezvoltă într-un mod aparte, dezvăluind arome bogate și o structură puternică, îmbinându-le cu farmecul și caracterul specific.
  • Tehnici de vinificație deosebite: Fiecare etapă a procesului este tratată cu atenție și grijă. Strugurii sunt răciți rapid, într-un tunel special, pentru a permite o macerare la rece, ceea ce conferă vinului o notă distinctă de prospețime și fructuozitate. Prin fermentație în tancuri de oțel inoxidabil, se păstrează aromele esențiale și caracterul unic al soiului.
  • Caracteristici organoleptice și asociere culinară: În pahar, vinul strălucește într-o nuanță palidă de paie, cu subtile accente aurii. Aromele delicate, dominante de fructe și condimente, se împletesc armonios cu notele minerale, oferind o experiență gustativă complexă și proaspătă. Este partenerul ideal al diverselor preparate, potrivindu-se perfect cu aperitive, pește, carne albă, păsări și ciuperci, întregind savoarea fiecărui preparat.
  • Servire la temperatura optimă: Pentru a sublinia în mod corespunzător toate calitățile acestui vin minunat, se recomandă servirea la temperatura cuprinsă între 6 și 8 °C.

Vinul alb sec Tenuta Ulisse Unico Pinot Grigio Premium Terre de Chieti IGP este o alegere inspirată pentru cei care apreciază rafinamentul și autenticitatea vinurilor de calitate. O experiență senzorială deosebită, învăluită în aromele și gusturile inconfundabile ale Italiei, vă așteaptă să descoperiți această bijuterie vinicolă alături de cei dragi în momentele speciale ale vieții.

ISTORIA CRAMEI

Fondată în 2006, Tenuta Ulisse reprezintă un simbol al renașterii oenologice în regiunea Abruzzo. Această cramă modernă și dinamică, condusă de frații Antonio și Luigi Ulisse, se bucură de o lungă tradiție de pasiune și devotament pentru pământul viticol.

Prin îmbrățișarea potențialului imens al teritoriului unic al Abruzzo și prin valorificarea soiurilor autohtone precum Montepulciano D'Abruzzo, Trebbiano D'Abruzzo, Pecorino, Passerina și Cococciola, Tenuta Ulisse a impus o abordare contemporană asupra viticulturii.

La inima Tenuta Ulisse stau doi frați dedicați, Antonio și Luigi Ulisse, care își folosesc pasiunea și experiența pentru a exprima caracterul autentic al vinurilor din regiune. Fiecare pahar de vin de la Tenuta Ulisse reprezintă o călătorie, o experiență care uimește și o viziune asupra potențialului neexplorat al regiunii.

Cu o puternică amprentă familială, la Tenuta Ulisse se promovează respectul pentru tradiție, istorie și teritoriu. Acest spirit familial și angajamentul față de dezvoltarea regiunii Abruzzo se regăsesc în fiecare aspect al activității lor.

Unul dintre principiile călăuzitoare ale Tenuta Ulisse este calitatea și pasiunea. Aceste cuvinte stau la baza fiecărui aspect al angajamentului lor de a redescoperi și reinterpreta soiurile autohtone și internaționale. Cu o atenție deosebită acordată tehnologiei moderne și interpretării creative a soiurilor autohtone, Tenuta Ulisse își dezvoltă propriul stil de producție, oferind vinuri de marcă cu o personalitate distinctă.

Fiecare proprietate deținută de Tenuta Ulisse are caracteristici unice, de la expunerea la soare și microclimatul specific, până la compoziția solului și ventilarea optimă. Această diversitate reprezintă un atu valoros, ce este protejat și pus în valoare cu atenție, pentru a exprima identitatea fiecărui vin până la ultima picătură din sticlă.

Astfel, Tenuta Ulisse devine nu doar un producător de vinuri fine, ci și o emblemă a spiritului de inovare și pasiune dedicată explorării de noi orizonturi în lumea viticolă din regiunea Abruzzo.

Review-uri Tenuta Ulisse Unico Pinot Grigio Premium Terre de Chieti IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun