ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Jura The Road Island Single Malt Scotch Whisky 1L

Jura The Road Island Single Malt Scotch Whisky 1L - 1
Jura The Road Island Single Malt Scotch Whisky 1L
305,99 lei
Fără TVA: 257,13 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 20223

CARACTERISTICI Jura The Road Island Single Malt Scotch Whisky 1L

Alcool43.6%
CategorieIsland Single Malt Scotch Whisky
Litraj1L
RegiuneIsland
Tara de origineScotia

Descrierea produsului Jura The Road Island Single Malt Scotch Whisky 1L

CARACTERISTICI

În inima insulei Jura, o comunitate mică trăiește și lucrează într-un peisaj sălbatic, iar singura lor cale de navigație este reprezentată de un drum unic. Acest drum străbate sălbăticia insulei, urmând linia țărmului spre sud, apoi înconjoară coasta și ajunge până la Distileria Jura, aflată în colțul sud-estic al insulei. Această aventură a inspirat crearea băuturii alcoolice Jura The Road.

  • Maturare: Jura The Road începe procesul de maturare în butoaie ex-bourbon, unde primește arome subtile de vanilie și dulceață de cocos. Dar ceea ce face cu adevărat special acest single malt este etapa finală a maturării sale. Este transferat în butoaie care au păstrat anterior un șampanie Pedro Ximénez sherry de 20 de ani.
  • Profunzime și complexitate: Această băutură alcoolică se caracterizează prin arome bogate și condimentate. Notele de caise uscate și treacle se întrepătrund cu nuci de pistachio prăjite, oferind un echilibru perfect între dulceața fructelor și savoarea nucilor. În final, vei experimenta arome intense de cafea măcinată, scorțișoară și melasă.
  • Culoare: Auriu, ca toamna.
  • Miros: Arome de caise, treacle, bergamot și nuci de pistachio prăjite.
  • Gust: Cafea măcinată bogată, melasă și scorțișoară.
  • Finish-ul: Maturat în butoaie de stejar alb american ex-bourbon și îmbogățit cu o notă caldă de la butoaiele de șampanie Pedro Ximénez sherry care au păstrat anterior vinuri PX de 20 de ani.

Jura The Road este o experiență de degustare unică, oferindu-ți un tur al insulei Jura și al naturii sale sălbatice într-o sticlă. Cu aromele sale complexe, dulceața persistentă și profunzimea gustului, această băutură alcoolică te va purta într-o călătorie senzorială fascinantă. Este perfectă pentru cei care apreciază whisky-urile single malt cu personalitate distinctă și caracter pronunțat.

ISTORIA BRANDULUI

Distileria Jura are o istorie care se întinde pe mai mult de două secole și este strâns legată de insula Jura din Scoția. Această insulă remarcabilă, situată la doar 60 de mile de continent, oferă o poveste fascinantă despre cum un loc izolat a dat naștere unei tradiții bogate în producția de whisky.

Totul a început în 1810, când distileria Jura a fost înființată pentru prima dată. De-a lungul decadelor, producția de whisky s-a dezvoltat pe insulă, devenind o sursă importantă de venit pentru locuitori. Cu toate acestea, spre sfârșitul secolului al XIX-lea, distileria a fost închisă și insula a cunoscut o perioadă de stagnare economică.

Cu toate acestea, în anul 1963, un moment crucial a marcat renașterea distileriei Jura și, implicit, a insulei în sine. Distileria a fost redeschisă, ceea ce a reprezentat o schimbare semnificativă pentru viața comunității locale. Această decizie a adus prosperitate, cu aproape fiecare familie de pe insulă având acum cel puțin un membru care este implicat în producția de whisky sau în industria turismului legată de acesta.

Astăzi, distileria Jura este o parte integrală a vieții insulei. Fiecare înghițitură de whisky Jura este o mărturie a tradiției și a pasiunii locuitorilor pentru producția de whisky. Acești oameni dedicați au reușit să creeze un whisky de înaltă calitate, cunoscut pentru aromele sale distincte și pentru caracterul său inconfundabil.

Review-uri Jura The Road Island Single Malt Scotch Whisky 1L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun