ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Jura The Sound Island Single Malt Scotch Whisky 1L

Jura The Sound Island Single Malt Scotch Whisky 1L - 1
Jura The Sound Island Single Malt Scotch Whisky 1L
234,59 lei
Fără TVA: 197,13 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 22397

CARACTERISTICI Jura The Sound Island Single Malt Scotch Whisky 1L

Alcool42.5%
CategorieIsland Single Malt Scotch Whisky
Litraj1L
RegiuneIsland
Tara de origineScotia

Descrierea produsului Jura The Sound Island Single Malt Scotch Whisky 1L

CARACTERISTICI

Cu un peisaj mistic și o istorie bogată, insula Jura este casa distileriei Jura, unde se naște un whisky cu adevărat special - Jura The Sound. Acest whisky încântător are caracteristici distinctive ce îl fac să se remarce în lumea băuturilor alcoolice. Află mai multe despre aromele și notele sale speciale.

  • Istorie și tradiție: Insula Jura, situată în Scoția, este cunoscută pentru peisajele sale dramatice și pentru distileria Jura, care produce unele dintre cele mai apreciate whisky-uri din lume. Cu toate că insula pare liniștită la prima vedere, Jura ascunde secrete puternice, la fel ca apele sale.
  • The Sound: Whisky Jura The Sound își ia numele de la Strâmtoarea Jura, cunoscută sub numele de "The Sound". Această zonă de apă ascunde o caracteristică notorie - Gulf of Corryvreckan, un vârtej periculos care a dat bătăi de cap multor navigatori neatenți de-a lungul timpului. Această băutură alcoolică se inspiră din elementele insulei și aduce un omagiu apei care o înconjoară.
  • Maturare: Whisky Jura The Sound începe maturarea în butoaie de ex-bourbon, dezvoltându-și astfel aromele delicate și dulci de arțar învăluit în nuci de migdale. Însă magia acestui whisky se întâmplă când este transferat în butoaie care au păstrat anterior 15 ani de sherry Pedro Ximénez. Această etapă de finisare adaugă profunzime și bogăție notelor sale.
  • Culoare: După ce deschizi sticla de Whisky Jura The Sound, vei fi întâmpinat de o culoare asemănătoare cu aurul antic. 
  • Miros: Jura The Sound te va încânta cu arome de nuci prăjite, coajă de portocală și sirop de arțar. 
  • Gust: Gustul te va duce într-o călătorie de descoperire, dezvăluind note de caramel, coajă de portocală, fructe negre de pădure și ciocolată cu lapte. Această combinație de arome este cu adevărat remarcabilă.
  • Finish: Whisky Jura The Sound obține finalul perfect datorită procesului său unic de maturare. După ce a petrecut timp în butoaie de bourbon, este transferat în butoaie de sherry Pedro Ximénez care au stocat vinuri Pedro Ximénez de 15 ani. Acest pas adaugă un caracter dulce și aromat, oferind whisky-ului o bogăție și profunzime remarcabile.

Dacă ești în căutarea unei băuturi alcoolice cu arome distincte, dulci și fructate, Whisky Jura The Sound este alegerea perfectă. Cu aromele sale de nuci, portocală și ciocolată cu lapte, acest whisky te va purta într-o călătorie de gusturi care te vor cuceri. Descoperă farmecul insulei Jura în fiecare înghițitură și bucură-te de o experiență deosebită în lumea whisky-urilor de calitate.

ISTORIA BRANDULUI

Distileria Jura are o istorie care se întinde pe mai mult de două secole și este strâns legată de insula Jura din Scoția. Această insulă remarcabilă, situată la doar 60 de mile de continent, oferă o poveste fascinantă despre cum un loc izolat a dat naștere unei tradiții bogate în producția de whisky.

Totul a început în 1810, când distileria Jura a fost înființată pentru prima dată. De-a lungul decadelor, producția de whisky s-a dezvoltat pe insulă, devenind o sursă importantă de venit pentru locuitori. Cu toate acestea, spre sfârșitul secolului al XIX-lea, distileria a fost închisă și insula a cunoscut o perioadă de stagnare economică.

Cu toate acestea, în anul 1963, un moment crucial a marcat renașterea distileriei Jura și, implicit, a insulei în sine. Distileria a fost redeschisă, ceea ce a reprezentat o schimbare semnificativă pentru viața comunității locale. Această decizie a adus prosperitate, cu aproape fiecare familie de pe insulă având acum cel puțin un membru care este implicat în producția de whisky sau în industria turismului legată de acesta.

Astăzi, distileria Jura este o parte integrală a vieții insulei. Fiecare înghițitură de whisky Jura este o mărturie a tradiției și a pasiunii locuitorilor pentru producția de whisky. Acești oameni dedicați au reușit să creeze un whisky de înaltă calitate, cunoscut pentru aromele sale distincte și pentru caracterul său inconfundabil.

Review-uri Jura The Sound Island Single Malt Scotch Whisky 1L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun