ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Dextra Omnia Feteasca Regala - Vin Alb Dulce - Romania - 0.75L

Dextra Omnia Feteasca Regala - Vin Alb Dulce - Romania - 0.75L - 1
Dextra Omnia Feteasca Regala - Vin Alb Dulce - Romania - 0.75L
48,99 lei
Fără TVA: 41,17 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 30632

CARACTERISTICI Dextra Omnia Feteasca Regala - Vin Alb Dulce - Romania - 0.75L

Soi strugureFeteasca Regala
Alcool13%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiuneCrișana
StilDulce
Tara de origineRomania

Descrierea produsului Dextra Omnia Feteasca Regala - Vin Alb Dulce - Romania - 0.75L

CARACTERISTICI

Dextra Omnia este mai mult decât un vin. Este o experiență senzorială care îmbină măiestria producției vinicole cu bogăția naturală a soiului autohton, Feteasca Regală. Iată ce îl face atât de distinct și irezistibil:

  • Arome delicate și complexitate: Acest vin dulce este un adevărat deliciu pentru simțuri. Aromele de mere și pere coapte creează o armonie sublimă cu notele florale de câmp și citricele suculente. Toate aceste arome sunt îmbinate cu măiestrie într-un echilibru perfect între dulceață naturală și aciditatea proaspătă. Dextra Omnia este nu doar o băutură, ci o călătorie gustativă în lumea fascinantă a vinurilor dulci.
  • Potențial de învechire: Un alt aspect deosebit al acestui vin este potențialul său de învechire. Cu trecerea timpului, Dextra Omnia se deschide într-un mod surprinzător. Aromele evoluează și se dezvoltă, oferind mereu ceva nou și interesant. Este ca o comoară vinicolă care devine din ce în ce mai valoroasă pe măsură ce îmbătrânește. Este un vin pe care îl poți savura acum sau îl poți lăsa să se matureze pentru a experimenta transformările sale ulterioare.
  • Producție naturală și apropierea de natură: Dextra Omnia este produs cu respect pentru natură. Strugurii sunt cultivați cu grijă și sunt lăsați să atingă maturitatea pe viță până târziu în toamnă. Acest proces permite strugurilor să acumuleze o dulceață naturală remarcabilă. Mai mult, Dextra se mândrește cu faptul că folosesc metode tradiționale și manuale în toate etapele de producție. Nu se utilizează niciun fel de substanțe chimice în combaterea buruienilor, ceea ce menține integritatea și autenticitatea vinului.
  • Servire și temperatură recomandată: Pentru a te bucura la maxim de bogăția aromelor și aromele complexe ale lui Dextra Omnia, recomandăm să îl servești la o temperatură de 6-8°C. Această temperatură permite vinului să își dezvăluie toate nuanțele și straturile sale de arome, transformând orice moment într-o experiență memorabilă.

Dextra Omnia este un vin alb dulce care nu doar satisface, ci surprinde și fermecă. Cu aromele sale delicate, potențialul de învechire și producția naturală, este o alegere perfectă pentru cei care apreciază vinurile autentice și experiențele gustative unice. Pregătește-te să fii captivat de esența acestui vin minunat.

SOIURI CULTIVATE

Merlot - Un strugure robust și plin de vigoare, Merlot este o adiție recentă în DOC Crișana. Deși nu a fost tradițional cultivat în această zonă, Dextra a optat pentru acest soi datorită prestanței sale remarcabile. Culoarea distinctivă și aroma sa excepțională conferă strugurilor Merlot un loc special în producția cramei, rezultând vinuri apreciate în întreaga lume.

Fetească Regală - Acest soi este autentic pentru regiunea noastră și este consacrat, fiind poate cel mai răspândit în Transilvania. Aroma sa unică îl face ușor de identificat și apreciat. Dextra a ales Feteasca Regală pentru a continua tradiția și pentru a demonstra că soiurile tradiționale au potențialul de a da naștere unor vinuri extraordinare, adaptate cerințelor lumii moderne.

Riesling Italian - Riesling Italian, datorită gustului său complex și aspru, permite crearea unor vinuri albe seci sau demiseci remarcabile. Deși este un soi capricios, dificil de gestionat și sensibil la dăunători, Dextra a crezut cu tărie că efortul depus merită, deoarece vinul obținut din acești struguri este cu adevărat unic și oferă o experiență de neuitat.

ISTORIA CRAMEI

Crama Dextra își are rădăcinile într-o istorie bogată și legendară. Situată în Sâniob, această locație este încărcată de tradiție și istorie viticolă. Legenda Sancta Dextra datează de aproape un mileniu și este strâns legată de prezența mâinii drepte îmbălsămate a Sfântului Ștefan, o relicvă de o importanță deosebită în creștinismul medieval din Ungaria.

Această locație specială a fost un centru de pelerinaj și devoțiune timp de secole, și a fost însoțită de o moștenire a producției de vinuri nobile. Cu tradiția și istoria sa în minte, Crama Dextra a fost înființată în 2015, în același loc în care odinioară se aflau renumite podgorii ale Sâniobului.

Cu o suprafață de 5,4 hectare de viță de vie, Crama Dextra a ales cu grijă trei soiuri de struguri pentru a cultiva. Merlot, un soi robust și prestigios, care nu este tradițional în zona DOC Crișana, dar care a fost selectat pentru calitatea sa excepțională. Fetească Regală, un soi autohton și consacrat, este, de asemenea, cultivat, contribuind la menținerea tradiției locale. În plus, Riesling Italian, cunoscut pentru gustul său aspru și complex, oferă posibilitatea de a produce vinuri albe seci sau demiseci de excepție.

În 2021, Crama Dextra a finalizat linia de vinificație și a produs primele vinuri Dextra. Aceste vinuri sunt o serie limitată și nobilă, care readuce la viață legenda Sâniobului și oferă o experiență a simțurilor similară cu cea a regilor din trecutul îndepărtat. Crama Dextra este un loc în care istoria și tradiția se întâlnesc cu pasiunea pentru vinuri nobile, oferind o experiență unică pentru iubitorii de vin.

Review-uri Dextra Omnia Feteasca Regala - Vin Alb Dulce - Romania - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun