ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Dextra Regis Merlot - Vin Rosu Sec - Romania - 0.75L

Dextra Regis Merlot - Vin Rosu Sec - Romania - 0.75L - 1
Dextra Regis Merlot - Vin Rosu Sec - Romania - 0.75L
69,99 lei
Fără TVA: 58,82 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 27466

CARACTERISTICI Dextra Regis Merlot - Vin Rosu Sec - Romania - 0.75L

Soi strugureMerlot
Alcool14%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneCrișana
StilSec
Tara de origineRomania

Descrierea produsului Dextra Regis Merlot - Vin Rosu Sec - Romania - 0.75L

CARACTERISTICI

Dextra Regis este un vin de excepție, o expresie autentică a strugurilor Merlot. Acest soi nobil este cultivat cu pasiune în viile cramei Dextra, unde respectul pentru natură și tradiție este la fel de important ca și calitatea vinului.

  • Arome intense și profunde: Aromele acestui vin sunt cu adevărat impresionante. De la prima înghițitură, vei fi captivat de notele intense de coacăze roșii, prune, cuișoare, piper negru și tutun. Această paletă aromatică bogată este un adevărat regal pentru simțurile tale, aducând complexitate și profunzime fiecărei degustări.
  • Gustul sublim al magiunului de prune: Gustul Dextra Regis dezvăluie un echilibru sublim între aromele de coacăze și prune, însoțite de subtile nuanțe de magiun de prune. Acest caracter fructat este îmbogățit de aromele de stejar, care provin din maturarea delicată în butoaie de lemn. Rezultatul final este un vin cu un gust rafinat și sofisticat, cu un post-gust lung, dominat de aromele de cafea și ciocolată amară.
  • Vin natural, cultivat cu dragoste: Crama se mândrește cu faptul că Dextra Regis este obținut în întregime din strugurii Merlot crescuți în propriile lor vii. Culeși manual și selecționați cu grijă, acești struguri reflectă angajamentul cramei față de calitate. În plus, credem în apropierea de natură și susținem agricultura ecologică. În vie, nu sunt folosite niciun fel de substanțe chimice pentru combaterea buruienilor, toate lucrările fiind efectuate manual. Acest proces meticulos și respectuos față de mediu se reflectă în caracterul delicat și suav al vinului Dextra Regis.
  • Eleganță și farmec unice: Strugurii Merlot, cu ciorchinii lor răsfirați și pielițele subțiri, aduc o eleganță naturală și un farmec specific vinului Dextra Regis. Această suavitate îl diferențiază și îi conferă un caracter distinct. Este un vin măiestuos, potrivit pentru cele mai speciale ocazii sau pentru a te răsfăța în fiecare zi.
  • Servire și temperatură recomandată: Pentru a-i permite să-și dezvăluie toate aromele și nuanțele, recomandăm să servești Dextra Regis la o temperatură între 16 și 18°C. Acesta este momentul în care acest vin extraordinar își dezvăluie întreaga sa complexitate și rafinament.

Dacă ești în căutarea unui vin roșu sec cu personalitate, Dextra Regis Merlot este alegerea perfectă. Cu aromele sale impresionante și gustul său sublim, te va cuceri și te va invita într-o călătorie a simțurilor pe care nu vei dori să o uiți.

SOIURI CULTIVATE

Merlot - Un strugure robust și plin de vigoare, Merlot este o adiție recentă în DOC Crișana. Deși nu a fost tradițional cultivat în această zonă, Dextra a optat pentru acest soi datorită prestanței sale remarcabile. Culoarea distinctivă și aroma sa excepțională conferă strugurilor Merlot un loc special în producția cramei, rezultând vinuri apreciate în întreaga lume.

Fetească Regală - Acest soi este autentic pentru regiunea noastră și este consacrat, fiind poate cel mai răspândit în Transilvania. Aroma sa unică îl face ușor de identificat și apreciat. Dextra a ales Feteasca Regală pentru a continua tradiția și pentru a demonstra că soiurile tradiționale au potențialul de a da naștere unor vinuri extraordinare, adaptate cerințelor lumii moderne.

Riesling Italian - Riesling Italian, datorită gustului său complex și aspru, permite crearea unor vinuri albe seci sau demiseci remarcabile. Deși este un soi capricios, dificil de gestionat și sensibil la dăunători, Dextra a crezut cu tărie că efortul depus merită, deoarece vinul obținut din acești struguri este cu adevărat unic și oferă o experiență de neuitat.

ISTORIA CRAMEI

Crama Dextra își are rădăcinile într-o istorie bogată și legendară. Situată în Sâniob, această locație este încărcată de tradiție și istorie viticolă. Legenda Sancta Dextra datează de aproape un mileniu și este strâns legată de prezența mâinii drepte îmbălsămate a Sfântului Ștefan, o relicvă de o importanță deosebită în creștinismul medieval din Ungaria.

Această locație specială a fost un centru de pelerinaj și devoțiune timp de secole, și a fost însoțită de o moștenire a producției de vinuri nobile. Cu tradiția și istoria sa în minte, Crama Dextra a fost înființată în 2015, în același loc în care odinioară se aflau renumite podgorii ale Sâniobului.

Cu o suprafață de 5,4 hectare de viță de vie, Crama Dextra a ales cu grijă trei soiuri de struguri pentru a cultiva. Merlot, un soi robust și prestigios, care nu este tradițional în zona DOC Crișana, dar care a fost selectat pentru calitatea sa excepțională. Fetească Regală, un soi autohton și consacrat, este, de asemenea, cultivat, contribuind la menținerea tradiției locale. În plus, Riesling Italian, cunoscut pentru gustul său aspru și complex, oferă posibilitatea de a produce vinuri albe seci sau demiseci de excepție.

În 2021, Crama Dextra a finalizat linia de vinificație și a produs primele vinuri Dextra. Aceste vinuri sunt o serie limitată și nobilă, care readuce la viață legenda Sâniobului și oferă o experiență a simțurilor similară cu cea a regilor din trecutul îndepărtat. Crama Dextra este un loc în care istoria și tradiția se întâlnesc cu pasiunea pentru vinuri nobile, oferind o experiență unică pentru iubitorii de vin.

Review-uri Dextra Regis Merlot - Vin Rosu Sec - Romania - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun