ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Tinazzi Alea Malvasia Bianca Puglia IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Tinazzi Alea Malvasia Bianca Puglia IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L - 1
-10 %
Tinazzi Alea Malvasia Bianca Puglia IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L
41,08 lei
45,65 lei
Fără TVA: 34,52 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 337

CARACTERISTICI Tinazzi Alea Malvasia Bianca Puglia IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Soi strugureMalvasia
Alcool12.5%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiunePuglia
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Tinazzi Alea Malvasia Bianca Puglia IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul alb sec Tinazzi Alea Malvasia Bianca Puglia IGP are următoarele caracteristici:

 • Soi de struguri: Acest vin este produs din strugurii de Malvasia Bianca, un soi de struguri alb aromatic, originar din regiunea Puglia din Italia. Malvasia Bianca este cunoscut pentru a produce vinuri aromatice și proaspete.
 • Gust: Vinul are un gust proaspăt și vibrant, cu arome distincte de fructe citrice și flori albe. Notele sale aromatice pot include citrice zemoase, piersici, flori de portocal și iasomie. Acesta oferă o aciditate echilibrată și o textură plăcută.
 • Culori: Tinazzi Alea Malvasia Bianca Puglia IGP este un vin alb cu o culoare pală, strălucitoare, care poate varia de la galben pai la galben pai cu reflexii verzui.
 • Regiune: Vinul este produs în regiunea Puglia, situată în partea de sud-est a Italiei. Această zonă are un climat mediteranean, cu veri calde și ierni blânde, ceea ce contribuie la maturarea corespunzătoare a strugurilor și la dezvoltarea aromei și a caracterului vinului.
 • Alcool: Conținutul de alcool al acestui vin este de obicei în jur de 12-13%, conferindu-i un echilibru plăcut între aromă și alcool.
 • Asocieri culinare: Acest vin alb sec se potrivește de obicei cu mâncăruri ușoare, cum ar fi fructe de mare, pește alb, legume proaspete și salate. Este un companion excelent pentru mesele de vară sau pentru a fi savurat într-o seară relaxantă.

Este important de menționat că aceste caracteristici pot varia ușor în funcție de anul de recoltă și de tehnica de producție specifică utilizată de crama Tinazzi.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Etapelor de producție ale vinului alb sec Tinazzi Alea Malvasia Bianca Puglia IGP includ următoarele procese:

 1. Recoltarea strugurilor: Strugurii de Malvasia Bianca sunt recoltați manual din podgoriile din regiunea Puglia, Italia. Recoltarea se face la momentul optim de maturitate, pentru a asigura calitatea și aromele specifice ale vinului.
 2. Strivirea și presarea: După recoltare, strugurii sunt supuși procesului de strivire și presare. Acest pas implică separarea mustului de coji și semințe, pentru a obține mustul limpede, care va fi fermentat.
 3. Fermentația: Mustul obținut este supus procesului de fermentație. Fermentația are loc în rezervoare de oțel inoxidabil, la o temperatură controlată, pentru a păstra aromele proaspete și caracteristicile strugurilor Malvasia Bianca. Fermentația este realizată cu ajutorul drojdiilor, care transformă zaharurile din must în alcool.
 4. Maturarea: După fermentație, vinul poate fi supus unui proces de maturare în rezervoare de oțel inoxidabil sau în butoaie de lemn, în funcție de stilul dorit al vinului. Maturarea poate dura câteva luni, pentru a permite dezvoltarea aromei și texturii vinului.
 5. Filtrarea și îmbutelierea: După maturare, vinul este supus procesului de filtrare pentru a îndepărta orice impurități sau sedimente. Apoi, vinul este îmbuteliat în sticle de calitate superioară, pregătite pentru a fi distribuite și consumate.

Vinul alb sec Tinazzi Alea Malvasia Bianca Puglia IGP este rezultatul atenției acordate selecției strugurilor, tehnologiilor moderne de producție și experienței echipei de la crama Tinazzi. Toate aceste etape de producție contribuie la obținerea unui vin alb sec de calitate, cu arome proaspete de fructe și un gust plăcut și echilibrat.

ISTORIA CRAMEI

Crama Tinazzi este o crama renumită cu sediul în regiunea Veneto, din Italia. Fondată în 1968 de către Eugenio Tinazzi, compania a început inițial ca un mic producător de vinuri în regiunea Valpolicella. De-a lungul anilor, prin dedicare și pasiune pentru viticultură și vinificație, Crama Tinazzi și-a extins operațiunile și a devenit un nume respectat în industria vinului.

Prin trecerea generațiilor, crama a fost condusă cu succes de către familia Tinazzi, care a investit în extinderea producției și în achiziționarea de podgorii noi și domenii viticole în diverse regiuni importante din Italia. Astăzi, crama operează în regiunile prestigioase Valpolicella, Verona, Toscana și Puglia, producând o varietate de vinuri de înaltă calitate.

Filozofia cramei Tinazzi se bazează pe valorile tradiției și inovației. Aceasta combină cunoștințele tradiționale de producție cu tehnici moderne, asigurând astfel obținerea de vinuri de înaltă calitate și expresive. Podgoriile sunt cultivate cu atenție, iar strugurii sunt recoltați manual, asigurând selecția celor mai bune fructe pentru producția de vin.

Crama Tinazzi se concentrează pe producția de vinuri premium, care reflectă caracteristicile unice ale regiunilor viticole în care sunt produse. Vinurile sale sunt apreciate pentru aromele complexe, echilibrul gustativ și finețea lor.

Prin succesul său pe plan internațional, crama Tinazzi și-a câștigat un renume excelent și este prezentă pe piețele din întreaga lume. Produsele sale sunt apreciate de cunoscătorii de vin pentru calitatea și autenticitatea lor.

Crama Tinazzi continuă să-și consolideze poziția în industria vinului prin inovație, investiții în tehnologie și respectarea tradițiilor viticole italiene. Aceasta rămâne fidelă misiunii sale de a produce vinuri de înaltă calitate și de a împărtăși pasiunea sa pentru vin cu iubitorii acestei băuturi din întreaga lume.

Review-uri Tinazzi Alea Malvasia Bianca Puglia IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun