ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Tinazzi Amarone della Valpolicella DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Tinazzi Amarone della Valpolicella DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L - 1
Tinazzi Amarone della Valpolicella DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L
175,09 lei
Fără TVA: 147,13 lei
 • Disponibilitate: Stoc Epuizat
 • Cod: 5278

CARACTERISTICI Tinazzi Amarone della Valpolicella DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Soi strugureCorvina, Corvinone, Rondinella
Alcool15%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Tinazzi Amarone della Valpolicella DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul roșu sec Tinazzi Amarone della Valpolicella DOCG este renumit pentru calitatea și gustul său excepțional. Iată câteva dintre caracteristicile sale:

 • Regiunea de proveniență: Tinazzi Amarone della Valpolicella DOCG este produs în regiunea Valpolicella din nordul Italiei. Această zonă este renumită pentru producția de vinuri de înaltă calitate, iar vinurile. Amarone sunt considerate unele dintre cele mai prestigioase vinuri roșii din Italia.
 • Tipul de struguri: Vinul Amarone della Valpolicella este obținut dintr-o selecție specială de struguri, inclusiv Corvina Veronese, Rondinella și Molinara. Acești struguri sunt recoltați manual și au o concentrație ridicată de zaharuri și extracte, care conferă vinului o structură bogată și complexitate aromatică.
 • Metoda de producție: Un aspect distinctiv al Amarone della Valpolicella este metoda de producție. Strugurii sunt lăsați să se usuce timp de câteva luni pe stive de paie sau în încăperi ventilate, ceea ce duce la o concentrare a aromelor și zaharurilor din struguri. Aceasta este cunoscută sub numele de "appassimento" și contribuie la caracterul puternic și intens al vinului.
 • Arome și gust: Amarone della Valpolicella este cunoscut pentru aromele sale bogate și complexe. Vinul poate oferi note de fructe negre, prune uscate, ciocolată, condimente și nuanțe de lemn. Gustul este robust, bogat și plin de tanini maturi, cu o aciditate echilibrată și un final lung și persistent.
 • Potențial de învechire: Tinazzi Amarone della Valpolicella DOCG este un vin care se dezvoltă frumos în timp și are un mare potențial de învechire. Prin maturare în sticle sau în pivniță, vinul se va îmbogăți în arome și va deveni mai complex, oferind o experiență senzorială profundă.

Este important de menționat că caracteristicile exacte ale unui vin pot varia în funcție de anul de recoltă, tehnica de producție și stilul producătorului. Recomandăm consultarea etichetei și a descrierii produsului specific pentru a obține informații complete despre vinul Amarone della Valpolicella Tinazzi pe care doriți să-l achiziționați.

ETAPE DE PRODUCȚIE
Vinul roșu sec Tinazzi Amarone della Valpolicella DOCG este un vin deosebit produs în regiunea Valpolicella din Italia. Etapele de producție ale acestui vin includ:
 1. Recoltarea strugurilor: Strugurii utilizati pentru Amarone sunt recoltați manual și selectați cu grijă din podgoriile din regiunea Valpolicella. Se preferă strugurii parțial uscați și ușor deshidratați pentru a obține concentrație și complexitate în vin.
 2. Uscarea strugurilor: Un aspect distinctiv al producției de Amarone este uscarea strugurilor, cunoscută sub numele de "appassimento". Strugurii sunt așezați pe grătare sau în ladite speciale și lăsați să se usuce în poduri bine ventilate pentru o perioadă de timp între 3 și 4 luni. Aceasta deshidratare permite strugurilor să-și concentreze zaharurile și aromele, aducând complexitatea și bogăția caracteristică acestui vin.
 3. Strivirea și fermentația: După uscarea strugurilor, aceștia sunt striviți și mustul obținut este fermentat. Fermentația are loc în rezervoare speciale, unde temperatura și condițiile sunt controlate cu atenție pentru a obține extractul maxim de arome și tanini din struguri.
 4. Maturarea: După fermentație, vinul Amarone este supus unui proces de maturare în butoaie de lemn, în special din lemn de stejar. Acest pas important contribuie la dezvoltarea complexității și la integrarea aromei și a taninilor în vin. Durata maturării poate varia, dar de obicei se situează între 2 și 5 ani.
 5. Îmbutelierea și îmbătrânirea în sticlă: După maturare, vinul Amarone este îmbuteliat și apoi supus unui proces suplimentar de îmbătrânire în sticlă, cunoscut sub numele de "îmbătrânire în sticlă". Acest proces permite vinului să se refineze și să-și dezvolte aromele și caracteristicile sale distincte înainte de a fi lansat pe piață.

Este important de menționat că vinul Amarone della Valpolicella este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate vinuri din Italia, recunoscut pentru aroma sa bogată de fructe uscate, taninuri bine integrate și gust complex.

ISTORIA CRAMEI

Crama Tinazzi este o crama renumită cu sediul în regiunea Veneto, din Italia. Fondată în 1968 de către Eugenio Tinazzi, compania a început inițial ca un mic producător de vinuri în regiunea Valpolicella. De-a lungul anilor, prin dedicare și pasiune pentru viticultură și vinificație, Crama Tinazzi și-a extins operațiunile și a devenit un nume respectat în industria vinului.

Prin trecerea generațiilor, crama a fost condusă cu succes de către familia Tinazzi, care a investit în extinderea producției și în achiziționarea de podgorii noi și domenii viticole în diverse regiuni importante din Italia. Astăzi, crama operează în regiunile prestigioase Valpolicella, Verona, Toscana și Puglia, producând o varietate de vinuri de înaltă calitate.

Filozofia cramei Tinazzi se bazează pe valorile tradiției și inovației. Aceasta combină cunoștințele tradiționale de producție cu tehnici moderne, asigurând astfel obținerea de vinuri de înaltă calitate și expresive. Podgoriile sunt cultivate cu atenție, iar strugurii sunt recoltați manual, asigurând selecția celor mai bune fructe pentru producția de vin.

Crama Tinazzi se concentrează pe producția de vinuri premium, care reflectă caracteristicile unice ale regiunilor viticole în care sunt produse. Vinurile sale sunt apreciate pentru aromele complexe, echilibrul gustativ și finețea lor.

Prin succesul său pe plan internațional, crama Tinazzi și-a câștigat un renume excelent și este prezentă pe piețele din întreaga lume. Produsele sale sunt apreciate de cunoscătorii de vin pentru calitatea și autenticitatea lor.

Crama Tinazzi continuă să-și consolideze poziția în industria vinului prin inovație, investiții în tehnologie și respectarea tradițiilor viticole italiene. Aceasta rămâne fidelă misiunii sale de a produce vinuri de înaltă calitate și de a împărtăși pasiunea sa pentru vin cu iubitorii acestei băuturi din întreaga lume.

Review-uri Tinazzi Amarone della Valpolicella DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun