ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Tinazzi Amarose Feudo Croce Negroamaro Salento IGP - Vin Rose Sec - Italia - 0.75L

Tinazzi Amarose Feudo Croce Negroamaro Salento IGP - Vin Rose Sec - Italia - 0.75L - 1
-10 %
Tinazzi Amarose Feudo Croce Negroamaro Salento IGP - Vin Rose Sec - Italia - 0.75L
46,82 lei
52,02 lei
Fără TVA: 39,34 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 2322

CARACTERISTICI Tinazzi Amarose Feudo Croce Negroamaro Salento IGP - Vin Rose Sec - Italia - 0.75L

Soi strugureNegroamaro
Alcool12.5%
CategorieVin rose
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Tinazzi Amarose Feudo Croce Negroamaro Salento IGP - Vin Rose Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul rose sec Tinazzi Amarose Feudo Croce Negroamaro Salento IGP este un vin apreciat, cu caracteristici distincte. Iată câteva dintre caracteristicile sale:

 • Soi de struguri: Acest vin este produs din struguri din soiul Negroamaro, care este specific regiunii Salento din Italia. Acest soi oferă vinului arome bogate și o personalitate distinctă.
 • Culoare: Tinazzi Amarose Feudo Croce are o culoare roz intensă, atrăgătoare și vibrantă.
 • Arome: Vinul dezvăluie arome fructate intense, cu note dominante de fructe de pădure, cum ar fi murele și căpșunele. De asemenea, pot fi prezente note subtile de flori și condimente.
 • Gust: La gust, acest vin rose sec este proaspăt și echilibrat, cu aciditate bine integrată și o dulceață delicată. Aromele fructate persistente și taninii fini contribuie la complexitatea și plăcerea degustării acestui vin.
 • Pernaj: Tinazzi Amarose Feudo Croce poate fi caracterizat de un pernaj catifelat și plăcut, cu o textură rotundă și armonioasă pe limbă.
 • Potrivire culinară: Acest vin rose sec se potrivește excelent cu o varietate de preparate culinare, inclusiv pește, fructe de mare, aperitive ușoare, brânzeturi moi și salate.
 • Calitate: Tinazzi este cunoscută pentru producerea de vinuri de calitate superioară, iar Amarose Feudo Croce nu face excepție. Produs cu grijă și experiență, acest vin se bucură de aprecierea iubitorilor de vin din întreaga lume.

Este important de menționat că caracteristicile exacte ale acestui vin pot varia în funcție de anul de recoltă și de condițiile specifice de producție, însă în general, acest vin se bucură de aprecierea pentru aromele sale fructate, gustul echilibrat și finisajul plăcut.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Pentru a produce vinul rose sec Tinazzi Amarose Feudo Croce Negroamaro Salento IGP, crama Tinazzi urmează următoarele etape de producție:

 1. Recoltarea strugurilor: Strugurii de Negroamaro, soiul principal folosit pentru acest vin, sunt recoltați manual din podgoriile din regiunea Salento din sudul Italiei. Recoltarea se face în momentul optim de maturitate, pentru a obține struguri sănătoși și bine echilibrați.
 2. Strivirea și macerarea: Strugurii sunt supuși procesului de strivire și macerare, unde sunt zdrobiți pentru a elibera sucurile și pigmenții din coajă. Această etapă este importantă pentru obținerea culorii și aromei dorite în vinul rose. Durata macerării poate varia, în funcție de stilul de vin dorit.
 3. Fermentația: Mustul obținut este transferat în rezervoare de fermentație, unde are loc procesul de fermentație. Fermentația este controlată la temperaturi specifice pentru a conserva aromele fructate și proaspete ale vinului rose.
 4. Maturarea: După fermentație, vinul poate fi supus unei scurte perioade de maturare în rezervoare de oțel inoxidabil, pentru a își dezvolta complexitatea și aromele specifice. Acest proces poate varia în funcție de stilul de vin dorit.
 5. Filtrarea și îmbutelierea: Vinul este supus procesului de filtrare pentru a îndepărta eventualele sedimente și impurități. Apoi, este îmbuteliat în sticle de calitate superioară și etichetat pentru a fi distribuit și consumat.

Vinul rose sec Tinazzi Amarose Feudo Croce Negroamaro Salento IGP se remarcă prin prospețimea și fructuozitatea sa, cu arome de fructe roșii și petale de trandafir. Este un vin delicat și echilibrat, ideal pentru a fi savurat ca aperitiv sau însoțit de mâncăruri ușoare, salate și fructe de mare.

ISTORIA CRAMEI

Crama Tinazzi este o crama renumită cu sediul în regiunea Veneto, din Italia. Fondată în 1968 de către Eugenio Tinazzi, compania a început inițial ca un mic producător de vinuri în regiunea Valpolicella. De-a lungul anilor, prin dedicare și pasiune pentru viticultură și vinificație, Crama Tinazzi și-a extins operațiunile și a devenit un nume respectat în industria vinului.

Prin trecerea generațiilor, crama a fost condusă cu succes de către familia Tinazzi, care a investit în extinderea producției și în achiziționarea de podgorii noi și domenii viticole în diverse regiuni importante din Italia. Astăzi, crama operează în regiunile prestigioase Valpolicella, Verona, Toscana și Puglia, producând o varietate de vinuri de înaltă calitate.

Filozofia cramei Tinazzi se bazează pe valorile tradiției și inovației. Aceasta combină cunoștințele tradiționale de producție cu tehnici moderne, asigurând astfel obținerea de vinuri de înaltă calitate și expresive. Podgoriile sunt cultivate cu atenție, iar strugurii sunt recoltați manual, asigurând selecția celor mai bune fructe pentru producția de vin.

Crama Tinazzi se concentrează pe producția de vinuri premium, care reflectă caracteristicile unice ale regiunilor viticole în care sunt produse. Vinurile sale sunt apreciate pentru aromele complexe, echilibrul gustativ și finețea lor.

Prin succesul său pe plan internațional, crama Tinazzi și-a câștigat un renume excelent și este prezentă pe piețele din întreaga lume. Produsele sale sunt apreciate de cunoscătorii de vin pentru calitatea și autenticitatea lor.

Crama Tinazzi continuă să-și consolideze poziția în industria vinului prin inovație, investiții în tehnologie și respectarea tradițiilor viticole italiene. Aceasta rămâne fidelă misiunii sale de a produce vinuri de înaltă calitate și de a împărtăși pasiunea sa pentru vin cu iubitorii acestei băuturi din întreaga lume.

Review-uri Tinazzi Amarose Feudo Croce Negroamaro Salento IGP - Vin Rose Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun