ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Tinazzi Ca De Rocchi Campo Delle Rose Chiaretto Bardolino DOP - Vin Rose Sec - Italia - 0.75L

Tinazzi Ca De Rocchi Campo Delle Rose Chiaretto Bardolino DOP - Vin Rose Sec - Italia - 0.75L - 1
-10 %
Tinazzi Ca De Rocchi Campo Delle Rose Chiaretto Bardolino DOP - Vin Rose Sec - Italia - 0.75L
50,64 lei
56,27 lei
Fără TVA: 42,55 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 369

CARACTERISTICI Tinazzi Ca De Rocchi Campo Delle Rose Chiaretto Bardolino DOP - Vin Rose Sec - Italia - 0.75L

Soi strugureCorvina, Rondinella
Alcool12.5%
CategorieVin rose
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Tinazzi Ca De Rocchi Campo Delle Rose Chiaretto Bardolino DOP - Vin Rose Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul rose sec Tinazzi Ca De Rocchi Campo Delle Rose Chiaretto Bardolino DOP este cunoscut pentru calitatea și gustul său remarcabil. Iată câteva caracteristici ale acestui vin:

 • Culoare: Vinul are o culoare roz intensă, strălucitoare și atractivă. Aceasta este specifică vinurilor rose seci și adaugă un aspect plăcut în pahar.
 • Arome: Aromele acestui vin sunt expresive și complexe. Se remarcă aromele de fructe proaspete, cum ar fi căpșuni, zmeură și coacăze, care adaugă o notă fructată și vibrantă. De asemenea, pot fi prezente subtile note florale și ierbacee, care contribuie la profilul aromatic al vinului.
 • Gust: Vinul oferă un gust proaspăt și echilibrat, cu o aciditate plăcută și o textură catifelată. Gustul fructat domină, cu note de fructe roșii și citrice, însoțite de o ușoară mineralitate. Este un vin revigorant și răcoritor, perfect pentru a fi savurat în zilele calde de vară.
 • Finisaj: Vinul are un finisaj persistent și plăcut, lăsând o notă fructată și proaspătă în urmă. Structura echilibrată și aromele complexe se combină armonios în acest vin.
 • Apreciere globală: Tinazzi Ca De Rocchi Campo Delle Rose Chiaretto Bardolino DOP a fost apreciat de iubitorii de vin din întreaga lume. Calitatea sa a fost recunoscută și premiată în competiții și recenzii de specialitate.

Este important de menționat că caracteristicile exacte ale acestui vin pot varia în funcție de anul de recoltă și de condițiile specifice de producție, însă în general, acest vin se bucură de aprecierea pentru aromele sale fructate, gustul echilibrat și finisajul plăcut.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Pentru a produce vinul roz sec Tinazzi Ca De Rocchi Campo Delle Rose Chiaretto Bardolino, crama Tinazzi urmează următoarele etape de producție:

 1. Recoltarea strugurilor: Strugurii destinați producției acestui vin roz sunt recoltați manual din podgoriile selecționate din regiunea Bardolino, Italia. Recoltarea se realizează la momentul optim de maturitate, când strugurii au atins echilibrul perfect între zaharuri și aciditate.
 2. Strivirea și presarea: După recoltare, strugurii sunt supuși procesului de strivire și presare. Acesta implică separarea mustului de coji și semințe pentru a obține mustul limpede și clar, care va fi utilizat pentru fermentație.
 3. Fermentația: Mustul obținut este supus procesului de fermentație. Pentru vinurile roz sec, fermentația poate avea loc fie în rezervoare de oțel inoxidabil, fie în butoaie de lemn, în funcție de alegerea cramei Tinazzi. Temperatura și condițiile de fermentație sunt controlate pentru a obține aromele și caracteristicile dorite în vin.
 4. Maturarea: După fermentație, vinul este supus unei perioade de maturare. În cazul vinurilor roz sec, această etapă poate fi relativ scurtă și poate avea loc în rezervoare de oțel inoxidabil sau în butoaie de lemn. Maturarea permite vinului să se stabilizeze și să-și dezvolte aromele și gusturile specifice.
 5. Filtrarea și îmbutelierea: După maturare, vinul este supus procesului de filtrare pentru a-l clarifica și pentru a îndepărta eventualele particule solide. Ulterior, vinul este îmbuteliat în sticle de calitate superioară, pregătite pentru a fi distribuite și consumate.

Este important de menționat acestea sunt etapele generale implicate în producția vinului rose sec Tinazzi Ca De Rocchi Campo Delle Rose Chiaretto Bardolino.

ISTORIA CRAMEI

Crama Tinazzi este o crama renumită cu sediul în regiunea Veneto, din Italia. Fondată în 1968 de către Eugenio Tinazzi, compania a început inițial ca un mic producător de vinuri în regiunea Valpolicella. De-a lungul anilor, prin dedicare și pasiune pentru viticultură și vinificație, Crama Tinazzi și-a extins operațiunile și a devenit un nume respectat în industria vinului.

Prin trecerea generațiilor, crama a fost condusă cu succes de către familia Tinazzi, care a investit în extinderea producției și în achiziționarea de podgorii noi și domenii viticole în diverse regiuni importante din Italia. Astăzi, crama operează în regiunile prestigioase Valpolicella, Verona, Toscana și Puglia, producând o varietate de vinuri de înaltă calitate.

Filozofia cramei Tinazzi se bazează pe valorile tradiției și inovației. Aceasta combină cunoștințele tradiționale de producție cu tehnici moderne, asigurând astfel obținerea de vinuri de înaltă calitate și expresive. Podgoriile sunt cultivate cu atenție, iar strugurii sunt recoltați manual, asigurând selecția celor mai bune fructe pentru producția de vin.

Crama Tinazzi se concentrează pe producția de vinuri premium, care reflectă caracteristicile unice ale regiunilor viticole în care sunt produse. Vinurile sale sunt apreciate pentru aromele complexe, echilibrul gustativ și finețea lor.

Prin succesul său pe plan internațional, crama Tinazzi și-a câștigat un renume excelent și este prezentă pe piețele din întreaga lume. Produsele sale sunt apreciate de cunoscătorii de vin pentru calitatea și autenticitatea lor.

Crama Tinazzi continuă să-și consolideze poziția în industria vinului prin inovație, investiții în tehnologie și respectarea tradițiilor viticole italiene. Aceasta rămâne fidelă misiunii sale de a produce vinuri de înaltă calitate și de a împărtăși pasiunea sa pentru vin cu iubitorii acestei băuturi din întreaga lume.

Review-uri Tinazzi Ca De Rocchi Campo Delle Rose Chiaretto Bardolino DOP - Vin Rose Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun