ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Masca del Tacco Lu'Li Appassite Negroamaro, Syrah & Cabernet - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Masca del Tacco Lu'Li Appassite Negroamaro, Syrah & Cabernet - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L - 1
-15 %
Masca del Tacco Lu'Li Appassite Negroamaro, Syrah & Cabernet - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L
Promoție valabilă pentru:
Zile
Ore
Min
Sec
49,99 lei
58,99 lei
Fără TVA: 42,01 lei
  • Disponibilitate: Stoc Epuizat
  • Cod: 28487

CARACTERISTICI Masca del Tacco Lu'Li Appassite Negroamaro, Syrah & Cabernet - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Premii98 Luca Maroni, Medalie argint Berliner Wine Trophy
Soi strugureNegroamaro, Syrah, Cabernet
Alcool14.5%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiunePuglia
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Masca del Tacco Lu'Li Appassite Negroamaro, Syrah & Cabernet - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Provocatoarea regiune a Apuliei, situată în inima Italiei, este leagănul din care se naște acest vin spectaculos. Aici, în podgoriile însorite ale Apuliei, vița de vie se bucură de un terroir unic, hrănit de pământul roșu bogat în substanțe organice.

  • Varietăți de struguri: Masca del Tacco Lu'Li Appassite se distinge prin combinația sa sofisticată de struguri: Lambrusco, Sangiovese, Primitivo și Montepulciano. Această selecție meticuloasă de soiuri adaugă complexitate și bogăție aromatică vinului.
  • Producția și maturarea: Fiecare ciorchine de strugure este recoltat cu grijă, chiar în momentul perfect de coacere, pentru a păstra aroma și caracterul viu al fructului. Procesul de fermentare, împreună cu macerarea la temperaturi controlate, este esențial pentru extragerea tuturor nuanțelor și aromei. Maturarea ulterioară în recipiente din oțel inoxidabil completează acest dans aromatic înainte ca vinul să ajungă în sticlă.
  • Culoare: Ochii tăi vor fi întâmpinați de o nuanță intensă de roșu rubiniu, semn al profunzimii și caracterului bogat al acestui vin.
  • Miros: Nasul va fi răsfățat de aromele sălbatice ale fructelor de pădure, învăluite în mirosuri de flori roșii, ierburi aromatice, humus și eucalipt.
  • Gust: Gustul este o explozie fructată, echilibrată și catifelată, cu o persistență remarcabilă.
  • Temperatura de servire: Cu un conținut alcoolic de 14,50%, acest vin emană putere și eleganță în fiecare înghițitură. Temperatura ideală de servire, între 16 și 18 grade Celsius, aduce în prim-plan toate aromele și notele sale distincte.
  • Asocieri culinare: Masca del Tacco Lu'Li Appassite se asortează perfect cu preparatele bogate și aromate ale bucătăriei italiene. De la paste cu sos de carne, la polenta și carne la grătar, de la tocane cu bivol la brânzeturi maturate, acest vin se potrivește ca o mănușă.
  • Recunoașteri și premii: Acest vin remarcabil a fost recunoscut în mod constant de experți și critici de renume. Cu punctaje impresionante de 98 de puncte acordate de Luca Maroni și medalii de aur la competiții precum Berliner Wine Trophy și Mundus Vini, Masca del Tacco Lu'Li Appassite este nu doar un vin, ci o experiență premiată în fiecare pahar.

Descoperă această capodoperă vinicolă, unde pasiunea viticultorului și aroma soarelui italian se întâlnesc pentru a crea o poveste de gusturi vibrante și inconfundabile. Oferă-ți plăcerea unei călătorii senzoriale unice cu fiecare înghițitură din Masca del Tacco Lu'Li Appassite.

TRADIȚIA ȘI PASIUNEA PENTRU VIE

În 2010, Felice Mergè, ghidat de experiența tatălui său, Armando, achiziționează și restaurează o clădire cunoscută sub numele de Cooperativa Comunale dei Produttori di Erchie, activă încă din 1949. Redenumită Masca del Tacco, clădirea este readusă la splendoarea sa rurală originală, dar în același timp este îmbogățită cu cele mai recente echipamente și tehnici inovatoare de producție, menite să producă cea mai bună calitate de vin fără a-și pierde natura tradițională. Masca del Tacco și-a extins ulterior podgoriile în zonele Veglie și Torricella. Caldura pământului și influxul mării din peninsula Salentina, mâinile harnice ale fermierilor, vremea: toți acești factori duc la obținerea unor vinuri extrem de caracterizate de Masca del Tacco.

Filozofia companiei este bazată pe tradiție, identitate și teritoriu, dar și pe pasiune, angajament și experiență. Acestea sunt valorile împărtășite de companie, care continuă să cultive soiuri autohtone, folosindu-se de potențialul solului pentru a da naștere vinurilor care reprezintă o expresie modernă, dar în același timp sunt păstrătoare ale unor patrimonii vinicole istorice unice. Munca în vie este realizată manual, procesul de vinificație este tradițional, iar folosirea butoaielor pentru îmbătrânire nu este niciodată prea invazivă, pentru a obține un produs final cât mai pur posibil. Filozofia companiei este de a pune echipamentele și tehnologiile avansate în slujba unei mari tradiții vinicole.

Pe domeniul viticol, care se întinde pe mai mult de 200 de hectare, se găsesc vițe bătrâne de peste 50 de ani. Primele soluri plantate datează din 1953 în provincia Brindisi, în zona Silicati, cu soiul Negroamaro. Din 1977, producția se extinde în zona Paticchi, tot în provincia Brindisi, și de-a lungul anilor se îmbogățește cu soiuri precum Syrah, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Lambrusco, în timp ce principalele soiuri rămân Primitivo, Negroamaro și Fiano. În 2001, se adaugă un soi foarte vechi: Susumaniello, care este reevaluat datorită caracteristicilor sale variaționale puternice care dau naștere unor vinuri unice.

În podgorii, situate în zona rurală a Brindisiului, în Masseria Paticchi, se găsesc soiurile Negroamaro, Primitivo, Cabernet Sauvignon, Fiano și, într-o mică măsură, Syrah și Pinot Nero. Cel mai recent adăugat este Susumaniello, un soi foarte vechi care dă naștere unui vin antic cu un caracter extrem de puternic și complex, la fel ca toate celelalte vinuri tipice ale zonei. În Torricella, în provincia Taranto, se află podgoriile Villa Maria, unde Primitivo are rolul principal în teritoriu. Suntem în zona DOC Manduria, leagănul acestei denumiri, unde se găsesc exclusiv vițe de vie bătrâne de 70 de ani sau mai mult. În cele din urmă, proprietatea din Veglie, în provincia Lecce, este regatul Negroamaro.

Așadar, Masca del Tacco nu este doar o cramă, ci un loc în care se împletesc tradiția, identitatea și pasiunea pentru a crea vinuri unice și autentice, reflectând caracterul bogat al teritoriului lor și amprenta muncii meticuloase și dedicate a viticultorilor lor.

ISTORIA CRAMEI

Crama Masca del Tacco are o poveste fascinantă și bogată, desfășurată în inima micului oraș Erchie din Italia, situat în regiunea Puglia, în zona Brindisi, la 68 de metri deasupra nivelului mării. Cu aproximativ 9000 de locuitori, Erchie este o bijuterie a culturii din Salento, înconjurată de orașele Brindisi, Taranto și Lecce.

Potrivit istoriei, orașul își are originile undeva în secolele VI și V î.Hr., când mesapienii au denumit "Herculea" locul pe care se află astăzi Erchie. Cu trecerea timpului, civilizația mesapiană, inițial aspră și sălbatică, a evoluat și a început construcția de ziduri fortificate și de "specchie", structuri situate într-un anumit mod în întreaga regiune Salento. Unii cred că "specchie" erau monumente funerare, alții consideră că erau turnuri de observație în zonele plate. Odată cu ascensiunea Romei și cu proximitatea Mandurium și Tarentum, Heraclea a fost marginalizată până în secolul I d.Hr. Cu dezvoltarea satelor rurale, numele Heraclea s-a transformat în Hercle, iar abia spre sfârșitul secolului al XVII-lea, denumirea a devenit în cele din urmă Erchie.

În 1754, populația era puțin sub o mie de oameni, iar 90% dintre locuitori se dedicau agriculturii și pastoralismului. În anii 1800, municipalitatea îi diferenția pe locuitori în trei categorii: nobilii, oamenii "civilizați" (medici, chirurgi, judecători), "meșteșugarii și băieții de la fermă".

În 1862, teritoriul Erchiei a fost traversat de bande de bandiți. În același an, pe 16 decembrie, bandiții au fost învinși de un regiment de infanterie și de Garda Națională din Erchie.

În 1918, țara a fost lovită de epidemia de "febră spaniolă". Teribila epidemie a dus la decesul a 5% din populație.

În 1920, centrul orașului a fost inundat, apa atingând o înălțime de aproximativ 2,50 de metri. Din fericire, a fost înregistrat doar un singur deces, dar toate rezervele de ulei, vin, grâu și legume au fost pierdute.

Contribuția Erchiei în timpul Primului și celui de-Al Doilea Război Mondial a fost semnificativă. În mai 1959, Fondul Rural și Artizanal s-a deschis în localitate.

Poziția sa strategică, climatul, proximitatea de Marea Ionică și calitatea solului au transformat Erchie într-un loc privilegiat pentru producția diverselor tipuri de vinuri, inclusiv Primitivo di Manduria și Negroamaro. Solul aici este un factor dominant și semn distinctiv al calității și tipicității produselor: solurile au o compoziție medie, argiloasă și bogată în calcar.

Felice Mergè a ales Erchie pentru a-și stabili compania de familie, Masca del Tacco, ghidat de o pasiune profundă pentru pământul din Puglia și pentru vița de vie, care întotdeauna i-a reprezentat simbolul și natura: Primitivo.

În prezent, compania deține aproximativ 200 de hectare de vie, atât proprietate cât și în arendă, cultivate atât ca tufișuri, cât și ca cordoane spurcate. Crama Masca del Tacco continuă să creeze vinuri remarcabile, reflectând bogăția istoriei și tradiției din Erchie și aducând în fiecare pahar aromele și pasiunea acestei regiuni extraordinare.

Review-uri Masca del Tacco Lu'Li Appassite Negroamaro, Syrah & Cabernet - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun