ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Masca del Tacco Susumaniello Puglia Igp - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Masca del Tacco Susumaniello Puglia Igp - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L  - 1
-20 %
Masca del Tacco Susumaniello Puglia Igp - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L
Promoție valabilă pentru:
Zile
Ore
Min
Sec
54,99 lei
68,98 lei
Fără TVA: 46,21 lei
Taxa SGR: 1 x 0,50 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 28491

CARACTERISTICI Masca del Tacco Susumaniello Puglia Igp - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Premii98 Luca Maroni, Medalie aur Mundus Vini
Soi strugureSusumaniello
Alcool14.5%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiunePuglia
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Masca del Tacco Susumaniello Puglia Igp - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Masca del Tacco Susumaniello Puglia IGP provine din soarele generos al Apuliei, regiunea însorită din sud-estul Italiei. Aici, strugurii de Susumaniello, o varietate rară și distinctivă, își găsesc rădăcinile într-un sol roșu bogat în substanțe organice, oferind vinului o bază solidă și autentică.

  • Arta cultivării și vinificației: Vita este atent îngrijită prin sistemul de cordon. Recolta se face cu grijă și este procesată rapid, folosind un decojitor cu frecvență redusă, special conceput pentru a păstra integritatea boabelor. Macerarea și fermentația au loc în recipiente de oțel inoxidabil, la temperatură controlată, pentru a conserva toate aromele bogate. O atenție specială se acordă și maturării, care poate include și un pasaj în lemn, adăugând complexitate și adâncime acestui vin unic.
  • Culoare: Cu o culoare roșu rubiniu profund, mătăsoasă, cu reflexe mov, acest vin impresionează de la prima privire.
  • Arome: Aromele de afine și fructe roșii coapte își fac simțită prezența la prima mirosire, urmate de nuanțe subtile de pădure și flori roșii. Notele de tutun, ierburi aromatice și o ușoară senzație zestă completează tabloul aromatic.
  • Gust: La gust, se dezvăluie cu eleganță și putere, având taninuri coapte, proaspete și fructate, într-un dans perfect de arome. Gustul este bogat și persistent, oferind o experiență de neuitat.
  • Servirea perfectă: Cu o conținut de alcool de 14,50%, acest vin redă energia și pasiunea regiunii sale de origine. Se servește ideal la temperatura de 16-18°C, moment în care se deschide în toată splendoarea sa.
  • Recomandări gastronomice: Este partenerul ideal pentru gustări de carne, inclusiv preparate cu ciuperci porcini, vânat, grătar și brânzeturi cu maturare medie. Aromele complexe se vor armoniza perfect cu fiecare înghițitură, transformând fiecare masă într-o experiență culinară memorabilă.
  • Premii: Masca del Tacco Susumaniello Puglia IGP a fost recunoscut în mod repetat pentru calitatea sa excepțională. A primit 99 de puncte de la Luca Maroni în 2022 și numeroase medalii de aur la competiții internaționale precum Berliner Wine Trophy, Mundus Vini și Asia Wine Trophy, dovedind astfel excelenta sa în lumea vinului.

Descoperă magia Apuliei în fiecare înghițitură de Masca del Tacco Susumaniello Puglia IGP, un vin care îmbină tradiția, pasiunea și inovația într-o experiență unică.

TRADIȚIA ȘI PASIUNEA PENTRU VIE

În 2010, Felice Mergè, ghidat de experiența tatălui său, Armando, achiziționează și restaurează o clădire cunoscută sub numele de Cooperativa Comunale dei Produttori di Erchie, activă încă din 1949. Redenumită Masca del Tacco, clădirea este readusă la splendoarea sa rurală originală, dar în același timp este îmbogățită cu cele mai recente echipamente și tehnici inovatoare de producție, menite să producă cea mai bună calitate de vin fără a-și pierde natura tradițională. Masca del Tacco și-a extins ulterior podgoriile în zonele Veglie și Torricella. Caldura pământului și influxul mării din peninsula Salentina, mâinile harnice ale fermierilor, vremea: toți acești factori duc la obținerea unor vinuri extrem de caracterizate de Masca del Tacco.

Filozofia companiei este bazată pe tradiție, identitate și teritoriu, dar și pe pasiune, angajament și experiență. Acestea sunt valorile împărtășite de companie, care continuă să cultive soiuri autohtone, folosindu-se de potențialul solului pentru a da naștere vinurilor care reprezintă o expresie modernă, dar în același timp sunt păstrătoare ale unor patrimonii vinicole istorice unice. Munca în vie este realizată manual, procesul de vinificație este tradițional, iar folosirea butoaielor pentru îmbătrânire nu este niciodată prea invazivă, pentru a obține un produs final cât mai pur posibil. Filozofia companiei este de a pune echipamentele și tehnologiile avansate în slujba unei mari tradiții vinicole.

Pe domeniul viticol, care se întinde pe mai mult de 200 de hectare, se găsesc vițe bătrâne de peste 50 de ani. Primele soluri plantate datează din 1953 în provincia Brindisi, în zona Silicati, cu soiul Negroamaro. Din 1977, producția se extinde în zona Paticchi, tot în provincia Brindisi, și de-a lungul anilor se îmbogățește cu soiuri precum Syrah, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Lambrusco, în timp ce principalele soiuri rămân Primitivo, Negroamaro și Fiano. În 2001, se adaugă un soi foarte vechi: Susumaniello, care este reevaluat datorită caracteristicilor sale variaționale puternice care dau naștere unor vinuri unice.

În podgorii, situate în zona rurală a Brindisiului, în Masseria Paticchi, se găsesc soiurile Negroamaro, Primitivo, Cabernet Sauvignon, Fiano și, într-o mică măsură, Syrah și Pinot Nero. Cel mai recent adăugat este Susumaniello, un soi foarte vechi care dă naștere unui vin antic cu un caracter extrem de puternic și complex, la fel ca toate celelalte vinuri tipice ale zonei. În Torricella, în provincia Taranto, se află podgoriile Villa Maria, unde Primitivo are rolul principal în teritoriu. Suntem în zona DOC Manduria, leagănul acestei denumiri, unde se găsesc exclusiv vițe de vie bătrâne de 70 de ani sau mai mult. În cele din urmă, proprietatea din Veglie, în provincia Lecce, este regatul Negroamaro.

Așadar, Masca del Tacco nu este doar o cramă, ci un loc în care se împletesc tradiția, identitatea și pasiunea pentru a crea vinuri unice și autentice, reflectând caracterul bogat al teritoriului lor și amprenta muncii meticuloase și dedicate a viticultorilor lor.

ISTORIA CRAMEI

Crama Masca del Tacco are o poveste fascinantă și bogată, desfășurată în inima micului oraș Erchie din Italia, situat în regiunea Puglia, în zona Brindisi, la 68 de metri deasupra nivelului mării. Cu aproximativ 9000 de locuitori, Erchie este o bijuterie a culturii din Salento, înconjurată de orașele Brindisi, Taranto și Lecce.

Potrivit istoriei, orașul își are originile undeva în secolele VI și V î.Hr., când mesapienii au denumit "Herculea" locul pe care se află astăzi Erchie. Cu trecerea timpului, civilizația mesapiană, inițial aspră și sălbatică, a evoluat și a început construcția de ziduri fortificate și de "specchie", structuri situate într-un anumit mod în întreaga regiune Salento. Unii cred că "specchie" erau monumente funerare, alții consideră că erau turnuri de observație în zonele plate. Odată cu ascensiunea Romei și cu proximitatea Mandurium și Tarentum, Heraclea a fost marginalizată până în secolul I d.Hr. Cu dezvoltarea satelor rurale, numele Heraclea s-a transformat în Hercle, iar abia spre sfârșitul secolului al XVII-lea, denumirea a devenit în cele din urmă Erchie.

În 1754, populația era puțin sub o mie de oameni, iar 90% dintre locuitori se dedicau agriculturii și pastoralismului. În anii 1800, municipalitatea îi diferenția pe locuitori în trei categorii: nobilii, oamenii "civilizați" (medici, chirurgi, judecători), "meșteșugarii și băieții de la fermă".

În 1862, teritoriul Erchiei a fost traversat de bande de bandiți. În același an, pe 16 decembrie, bandiții au fost învinși de un regiment de infanterie și de Garda Națională din Erchie.

În 1918, țara a fost lovită de epidemia de "febră spaniolă". Teribila epidemie a dus la decesul a 5% din populație.

În 1920, centrul orașului a fost inundat, apa atingând o înălțime de aproximativ 2,50 de metri. Din fericire, a fost înregistrat doar un singur deces, dar toate rezervele de ulei, vin, grâu și legume au fost pierdute.

Contribuția Erchiei în timpul Primului și celui de-Al Doilea Război Mondial a fost semnificativă. În mai 1959, Fondul Rural și Artizanal s-a deschis în localitate.

Poziția sa strategică, climatul, proximitatea de Marea Ionică și calitatea solului au transformat Erchie într-un loc privilegiat pentru producția diverselor tipuri de vinuri, inclusiv Primitivo di Manduria și Negroamaro. Solul aici este un factor dominant și semn distinctiv al calității și tipicității produselor: solurile au o compoziție medie, argiloasă și bogată în calcar.

Felice Mergè a ales Erchie pentru a-și stabili compania de familie, Masca del Tacco, ghidat de o pasiune profundă pentru pământul din Puglia și pentru vița de vie, care întotdeauna i-a reprezentat simbolul și natura: Primitivo.

În prezent, compania deține aproximativ 200 de hectare de vie, atât proprietate cât și în arendă, cultivate atât ca tufișuri, cât și ca cordoane spurcate. Crama Masca del Tacco continuă să creeze vinuri remarcabile, reflectând bogăția istoriei și tradiției din Erchie și aducând în fiecare pahar aromele și pasiunea acestei regiuni extraordinare.

Review-uri Masca del Tacco Susumaniello Puglia Igp - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun