ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Tinazzi A50 Amarone della Valpolicella DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Tinazzi A50 Amarone della Valpolicella DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L - 1
Tinazzi A50 Amarone della Valpolicella DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L
393,45 lei
Fără TVA: 330,63 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 343

CARACTERISTICI Tinazzi A50 Amarone della Valpolicella DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Soi strugureCorvina, Corvinone, Rondinella
Alcool15.5%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Tinazzi A50 Amarone della Valpolicella DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul roșu sec Tinazzi A50 Amarone della Valpolicella DOCG este un vin de calitate superioară, apreciat pentru aromele și gusturile sale distincte. Iată câteva caracteristici ale acestui vin:

 • Regiune: Tinazzi A50 Amarone della Valpolicella DOCG este produs în regiunea Valpolicella din nordul Italiei. Această regiune este renumită pentru producția de vinuri roșii de înaltă calitate.
 • Soiuri de struguri: Vinul este realizat în principal din trei soiuri de struguri autohtoni: Corvina, Rondinella și Molinara. Aceste soiuri oferă vinului complexitate, arome bogate și structură echilibrată.
 • Procesul de uscare: O caracteristică distinctivă a vinurilor Amarone este procesul de uscare al strugurilor înainte de fermentație. Strugurii sunt lăsați să se usuce în condiții controlate, ceea ce concentrează zaharurile, aromele și extractele din struguri. Acest proces intensifică caracteristicile vinului și adaugă profunzime și complexitate.
 • Arome bogate: Tinazzi A50 Amarone della Valpolicella DOCG se remarcă prin arome intense și bogate, cu note de fructe negre coapte, prune uscate, ciocolată neagră, mirodenii și condimente. Aromele sunt complexe și se dezvoltă în timp, oferind o experiență senzorială plăcută.
 • Gust bogat și echilibrat: Vinul are un gust plin și catifelat, cu o aciditate bine integrată și taninuri fine. Structura vinului este echilibrată, oferind un echilibru armonios între aromele dulci și seci. Finalul este lung și persistent.
 • Potențial de păstrare: Tinazzi A50 Amarone della Valpolicella DOCG este un vin cu potențial de păstrare în sticlă pentru mulți ani. Prin îmbătrânirea în sticlă, vinul poate evolua și dezvolta noi arome și complexitate.

Este important de menționat că fiecare an poate varia ușor în funcție de condițiile de creștere ale strugurilor și tehnicile de vinificație utilizate, dar caracteristicile menționate mai sus sunt reprezentative pentru Tinazzi A50 Amarone della Valpolicella DOCG.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Vinul roșu sec Tinazzi A50 Amarone della Valpolicella DOCG este un vin de calitate superioară, iar etapele de producție ale acestuia sunt următoarele:

 1. Selecția strugurilor: Selecția strugurilor este un pas crucial în producția vinului Amarone. Se recoltează manual strugurii perfect maturi, care sunt atent selecționați pentru a asigura calitatea superioară a vinului.
 2. Uscarea strugurilor: Acesta este un pas distinctiv al procesului de producție Amarone. Strugurii sunt plasați pe platforme sau tăvițe speciale și lăsați să se usuce timp de aproximativ 3-4 luni într-un mediu controlat. Acest proces se numește "appassimento" și are ca rezultat concentrarea aromelor și zaharurilor din struguri.
 3. Strivirea și fermentația: După uscarea strugurilor, aceștia sunt striviți pentru a obține mustul. Mustul obținut este supus fermentației, care are loc la temperaturi controlate pentru a extrage toate aromele și substanțele din struguri.
 4. Maturarea: După fermentație, vinul Amarone este supus procesului de maturare. Acesta are loc în butoaie de lemn pentru o perioadă de cel puțin 2 ani, iar unele vinuri Amarone pot fi maturate chiar și mai mult timp. Maturarea în butoaie conferă vinului o complexitate și o textură distinctă.
 5. Asamblarea și îmbutelierea: După maturare, vinurile din diferite butoaie pot fi asamblate pentru a obține un produs final echilibrat și complex. Apoi, vinul Amarone este îmbuteliat în sticle de calitate superioară, pregătite pentru a fi distribuite și savurate.

Vinul Amarone della Valpolicella DOCG se remarcă prin aromele intense de fructe roșii și negre, notele de ciocolată, condimente și taninurile fine. Este un vin robust, cu un gust bogat și o structură puternică, fiind adesea asociat cu mâncărurile bogate și cu carnea roșie.

ISTORIA CRAMEI

Crama Tinazzi este o crama renumită cu sediul în regiunea Veneto, din Italia. Fondată în 1968 de către Eugenio Tinazzi, compania a început inițial ca un mic producător de vinuri în regiunea Valpolicella. De-a lungul anilor, prin dedicare și pasiune pentru viticultură și vinificație, Crama Tinazzi și-a extins operațiunile și a devenit un nume respectat în industria vinului.

Prin trecerea generațiilor, crama a fost condusă cu succes de către familia Tinazzi, care a investit în extinderea producției și în achiziționarea de podgorii noi și domenii viticole în diverse regiuni importante din Italia. Astăzi, crama operează în regiunile prestigioase Valpolicella, Verona, Toscana și Puglia, producând o varietate de vinuri de înaltă calitate.

Filozofia cramei Tinazzi se bazează pe valorile tradiției și inovației. Aceasta combină cunoștințele tradiționale de producție cu tehnici moderne, asigurând astfel obținerea de vinuri de înaltă calitate și expresive. Podgoriile sunt cultivate cu atenție, iar strugurii sunt recoltați manual, asigurând selecția celor mai bune fructe pentru producția de vin.

Crama Tinazzi se concentrează pe producția de vinuri premium, care reflectă caracteristicile unice ale regiunilor viticole în care sunt produse. Vinurile sale sunt apreciate pentru aromele complexe, echilibrul gustativ și finețea lor.

Prin succesul său pe plan internațional, crama Tinazzi și-a câștigat un renume excelent și este prezentă pe piețele din întreaga lume. Produsele sale sunt apreciate de cunoscătorii de vin pentru calitatea și autenticitatea lor.

Crama Tinazzi continuă să-și consolideze poziția în industria vinului prin inovație, investiții în tehnologie și respectarea tradițiilor viticole italiene. Aceasta rămâne fidelă misiunii sale de a produce vinuri de înaltă calitate și de a împărtăși pasiunea sa pentru vin cu iubitorii acestei băuturi din întreaga lume.

Review-uri Tinazzi A50 Amarone della Valpolicella DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun