ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Tinazzi G77 Valpolicella Ripasso Superiore DOP 0.75L - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Tinazzi G77 Valpolicella Ripasso Superiore DOP 0.75L - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L - 1
Tinazzi G77 Valpolicella Ripasso Superiore DOP 0.75L - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L
272,94 lei
Fără TVA: 229,36 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 347

CARACTERISTICI Tinazzi G77 Valpolicella Ripasso Superiore DOP 0.75L - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Soi strugureCorvina, Corvinone, Rondinella
Alcool15%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Tinazzi G77 Valpolicella Ripasso Superiore DOP 0.75L - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul roșu sec Tinazzi G77 Valpolicella Ripasso Superiore DOP este un vin cu caracteristici distincte. Iată câteva dintre acestea:

 • Regiune și origine: Vinul G77 Valpolicella Ripasso Superiore DOP este produs în regiunea Valpolicella din nordul Italiei, unde se cultivă struguri de calitate superioară, specifici acestei regiuni viticole renumite.
 • Soiuri de struguri: Acest vin este obținut dintr-un amestec de soiuri de struguri tradiționale din regiunea Valpolicella, cum ar fi Corvina Veronese, Rondinella și Molinara. Această combinație de soiuri oferă vinului o complexitate și un profil gustativ distinct.
 • Metoda de producție Ripasso: Vinul G77 Valpolicella Ripasso Superiore DOP este obținut prin metoda Ripasso, care implică fermentarea mustului în contact cu boabele de strugure care au fost folosite deja pentru producția vinului Amarone. Aceasta adaugă profunzime și complexitate vinului, cu arome intense și tanini catifelați.
 • Caracteristici gustative: Acest vin roșu sec oferă o gamă bogată de arome și gusturi. Poate avea arome de fructe negre maturate, cum ar fi cireșe negre, prune și afine. Gustul poate fi echilibrat, cu tanini bine structurați și o aciditate plăcută. Uneori, se pot regăsi și arome subtile de condimente și ciocolată.
 • Potențial de învechire: Vinul G77 Valpolicella Ripasso Superiore DOP este cunoscut pentru potențialul său de învechire. Prin învechire, acest vin se poate dezvolta în complexitate și eleganță, oferind o experiență de degustare îmbunătățită în timp.

Este important să menționăm că caracteristicile vinului pot varia în funcție de anul recoltei și de particularitățile fiecărui lot de vin.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Etapele de producție ale vinului roșu sec Tinazzi G77 Valpolicella Ripasso Superiore DOP implică următoarele procese:

 1. Recoltarea strugurilor: Strugurii pentru producția de Valpolicella Ripasso Superiore sunt recoltați manual din podgoriile selectate din regiunea Valpolicella din Italia. Recoltarea se face la momentul optim de maturitate, pentru a asigura struguri sănătoși și de calitate.
 2. Strivirea și fermentația primară: După recoltare, strugurii sunt supuși procesului de strivire, iar mustul obținut este fermentat pentru o perioadă de timp în rezervoare de fermentație. Aici, zaharurile din must se transformă în alcool prin acțiunea drojdiilor naturale sau adăugate.
 3. Fermentația malolactică: După fermentația primară, vinul trece printr-un proces suplimentar numit fermentație malolactică. Acest proces convertește acidul malic prezent în vin în acid lactic, conferindu-i vinului un gust mai catifelat și o textură mai fină.
 4. Maturarea în butoaie de lemn: Vinul matură în butoaie de lemn timp de aproximativ 12-18 luni. Această etapă de maturare în butoaie de lemn aduce arome și complexitate suplimentare vinului.
 5. Refermentarea pe boabele de struguri Amarone: Un aspect distinctiv al vinului Valpolicella Ripasso Superiore este refermentarea pe boabele de struguri Amarone. După maturare, vinul este transferat pe boabele de struguri Amarone uscate, care sunt bogate în zaharuri și substanțe aromatice. Acest proces adaugă complexitate, concentrație și arome specifice vinului.
 6. Maturarea suplimentară în sticlă: După refermentare, vinul este maturat în sticle timp de câteva luni, perioadă în care se stabilizează și își dezvoltă caracteristicile finale.
 7. Îmbutelierea: După maturare, vinul este îmbuteliat în sticle de calitate superioară, pregătite pentru a fi distribuite și consumate.

Tinazzi G77 Valpolicella Ripasso Superiore DOP este un vin complex, cu arome bogate de fructe roșii, condimente și note de ciocolată. Gustul său este echilibrat, cu tanini mătăsoși și o aciditate plăcută. Este un vin apreciat pentru calitatea sa și pentru profunzimea și caracterul său distinctiv.

ISTORIA CRAMEI

Crama Tinazzi este o crama renumită cu sediul în regiunea Veneto, din Italia. Fondată în 1968 de către Eugenio Tinazzi, compania a început inițial ca un mic producător de vinuri în regiunea Valpolicella. De-a lungul anilor, prin dedicare și pasiune pentru viticultură și vinificație, Crama Tinazzi și-a extins operațiunile și a devenit un nume respectat în industria vinului.

Prin trecerea generațiilor, crama a fost condusă cu succes de către familia Tinazzi, care a investit în extinderea producției și în achiziționarea de podgorii noi și domenii viticole în diverse regiuni importante din Italia. Astăzi, crama operează în regiunile prestigioase Valpolicella, Verona, Toscana și Puglia, producând o varietate de vinuri de înaltă calitate.

Filozofia cramei Tinazzi se bazează pe valorile tradiției și inovației. Aceasta combină cunoștințele tradiționale de producție cu tehnici moderne, asigurând astfel obținerea de vinuri de înaltă calitate și expresive. Podgoriile sunt cultivate cu atenție, iar strugurii sunt recoltați manual, asigurând selecția celor mai bune fructe pentru producția de vin.

Crama Tinazzi se concentrează pe producția de vinuri premium, care reflectă caracteristicile unice ale regiunilor viticole în care sunt produse. Vinurile sale sunt apreciate pentru aromele complexe, echilibrul gustativ și finețea lor.

Prin succesul său pe plan internațional, crama Tinazzi și-a câștigat un renume excelent și este prezentă pe piețele din întreaga lume. Produsele sale sunt apreciate de cunoscătorii de vin pentru calitatea și autenticitatea lor.

Crama Tinazzi continuă să-și consolideze poziția în industria vinului prin inovație, investiții în tehnologie și respectarea tradițiilor viticole italiene. Aceasta rămâne fidelă misiunii sale de a produce vinuri de înaltă calitate și de a împărtăși pasiunea sa pentru vin cu iubitorii acestei băuturi din întreaga lume.

Review-uri Tinazzi G77 Valpolicella Ripasso Superiore DOP 0.75L - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun