ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Tinazzi Poderi Campopian Marziale Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Tinazzi Poderi Campopian Marziale Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L - 1
-15 %
Tinazzi Poderi Campopian Marziale Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L
237,25 lei
279,12 lei
Fără TVA: 199,37 lei
 • Disponibilitate: Stoc Epuizat
 • Cod: 20134

CARACTERISTICI Tinazzi Poderi Campopian Marziale Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Soi strugureCorvina, Corvinone, Rondinella
Alcool15.5%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Tinazzi Poderi Campopian Marziale Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul roșu sec Tinazzi Poderi Campopian Marziale Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOC are următoarele caracteristici:

 • Regiune: Este produs în regiunea Valpolicella din nordul Italiei, cunoscută pentru vinurile sale de calitate.
 • Tip de vin: Este un vin Amarone, care este unul dintre cele mai renumite și apreciate stiluri de vinuri roșii din Italia. Amarone este obținut prin uscarea strugurilor timp de câteva luni înainte de fermentație, ceea ce concentrează aromele și gusturile vinului.
 • Calitate: Este un vin de calitate superioară, care respectă regulile și standardele impuse pentru a obține denumirea de origine controlată (DOC) Valpolicella Classico Riserva. Acest lucru atestă faptul că vinul este produs în mod tradițional și respectă standardele de calitate specifice regiunii Valpolicella.
 • Gust: Vinul Tinazzi Poderi Campopian Marziale Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOC se remarcă prin aromele bogate și complexe de fructe negre, cum ar fi cireșe negre și prune uscate. Are o structură puternică și taninuri moi, iar aciditatea echilibrată oferă prospețime. Gustul este intens și persistent, cu nuanțe de ciocolată neagră, condimente și ierburi uscate.
 • Maturare: Acest vin Amarone Classico Riserva este supus unei perioade de maturare prelungite, atât în butoaie de lemn, cât și în sticle, pentru a-și dezvolta complexitatea și aromele specifice. Acest proces conferă vinului o structură fină și o textură catifelată.
 • Potrivire culinară: Vinul Tinazzi Poderi Campopian Marziale Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOC se potrivește de obicei cu preparate culinare consistente, cum ar fi carnea de vită maturată, vânatul, brânzeturi maturate și ciuperci. De asemenea, poate fi savurat ca un vin de meditație, însoțit de un pahar de vin și momente de relaxare.

Aceste caracteristici fac din Tinazzi Poderi Campopian Marziale Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOC un vin apreciat de iubitorii de vinuri roșii și o alegere excelentă pentru a experimenta un Amarone autentic și de calitate.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Etapele de producție ale vinului roșu sec Tinazzi Poderi Campopian Marziale Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOC includ următoarele procese:

 1. Recoltarea strugurilor: Strugurii utilizati pentru producția de Amarone della Valpolicella Classico Riserva sunt recoltați manual în podgoriile selectate din regiunea Valpolicella, Italia. Recoltarea se face cu grijă, la momentul optim de maturitate, când strugurii au atins concentrația maximă de zaharuri și arome.
 2. Uscarea strugurilor: O etapă cheie în producția de Amarone este procesul de uscare a strugurilor. Strugurii sunt așezați în camere speciale sau pe grătare speciale pentru a se usca timp de aproximativ 100 de zile. În acest timp, strugurii își pierd aproximativ 40% din greutate, concentrează zaharurile și aromele, obținând o concentrație mai mare de compuși și o structură mai complexă.
 3. Strivirea și fermentația: După uscarea strugurilor, aceștia sunt striviți pentru a obține mustul concentrat și bogat în zaharuri și arome. Fermentația are loc în rezervoare speciale, de obicei din oțel inoxidabil, la temperaturi controlate. Aceasta poate dura mai mult timp decât fermentația obișnuită, deoarece strugurii uscați au o concentrație mai mare de zaharuri și substanțe solide.
 4. Maturarea: După fermentație, vinul Amarone este maturat în butoaie de lemn, de obicei din stejar, pentru a-și dezvolta aromele complexe și pentru a se îmbina și a-și îmbunătăți caracteristicile. Maturarea poate dura de obicei între 2 și 4 ani sau chiar mai mult, în funcție de producător și de stilul specific al vinului.
 5. Îmbutelierea și îmbătrânirea în sticlă: După maturare, vinul Amarone este îmbuteliat în sticle de calitate superioară și închis cu dop de calitate. Vinurile Amarone sunt adesea supuse unei perioade suplimentare de îmbătrânire în sticlă, pentru a-și dezvolta mai departe caracteristicile și aromele. În general, Amarone della Valpolicella Classico Riserva este un vin care necesită o perioadă de îmbătrânire în sticlă înainte de a fi consumat, pentru a se ajunge la un echilibru perfect între arome, aciditate și tanini.

Este important de menționat că vinurile Amarone della Valpolicella Classico Riserva sunt considerate vinuri de prestigiu, datorită complexității lor și a procesului de producție meticulos.

ISTORIA CRAMEI

Crama Tinazzi este o crama renumită cu sediul în regiunea Veneto, din Italia. Fondată în 1968 de către Eugenio Tinazzi, compania a început inițial ca un mic producător de vinuri în regiunea Valpolicella. De-a lungul anilor, prin dedicare și pasiune pentru viticultură și vinificație, Crama Tinazzi și-a extins operațiunile și a devenit un nume respectat în industria vinului.

Prin trecerea generațiilor, crama a fost condusă cu succes de către familia Tinazzi, care a investit în extinderea producției și în achiziționarea de podgorii noi și domenii viticole în diverse regiuni importante din Italia. Astăzi, crama operează în regiunile prestigioase Valpolicella, Verona, Toscana și Puglia, producând o varietate de vinuri de înaltă calitate.

Filozofia cramei Tinazzi se bazează pe valorile tradiției și inovației. Aceasta combină cunoștințele tradiționale de producție cu tehnici moderne, asigurând astfel obținerea de vinuri de înaltă calitate și expresive. Podgoriile sunt cultivate cu atenție, iar strugurii sunt recoltați manual, asigurând selecția celor mai bune fructe pentru producția de vin.

Crama Tinazzi se concentrează pe producția de vinuri premium, care reflectă caracteristicile unice ale regiunilor viticole în care sunt produse. Vinurile sale sunt apreciate pentru aromele complexe, echilibrul gustativ și finețea lor.

Prin succesul său pe plan internațional, crama Tinazzi și-a câștigat un renume excelent și este prezentă pe piețele din întreaga lume. Produsele sale sunt apreciate de cunoscătorii de vin pentru calitatea și autenticitatea lor.

Crama Tinazzi continuă să-și consolideze poziția în industria vinului prin inovație, investiții în tehnologie și respectarea tradițiilor viticole italiene. Aceasta rămâne fidelă misiunii sale de a produce vinuri de înaltă calitate și de a împărtăși pasiunea sa pentru vin cu iubitorii acestei băuturi din întreaga lume.

Review-uri Tinazzi Poderi Campopian Marziale Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate