ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Tinazzi Valpolicella Ripasso Superiore DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Tinazzi Valpolicella Ripasso Superiore DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L - 1
Tinazzi Valpolicella Ripasso Superiore DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L
87,54 lei
Fără TVA: 73,56 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 22931

CARACTERISTICI Tinazzi Valpolicella Ripasso Superiore DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Soi strugureCorvina, Rondinella
Alcool14%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Tinazzi Valpolicella Ripasso Superiore DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul roșu sec Tinazzi Valpolicella Ripasso Superiore DOP este recunoscut pentru calitatea și gustul său distinct. Iată câteva caracteristici ale acestui vin:

 • Regiunea: Acest vin este produs în regiunea Valpolicella din Italia, unde sunt cultivate struguri de calitate superioară, caracteristici pentru acest tip de vin.
 • Soiuri de struguri: Vinul Valpolicella Ripasso Superiore este obținut dintr-un amestec de soiuri tradiționale italiene, cum ar fi Corvina, Rondinella și Molinara. Aceste soiuri conferă vinului arome complexe și structură echilibrată.
 • Metoda Ripasso: Un aspect distinctiv al acestui vin este faptul că este supus metodei Ripasso. Aceasta implică refermentarea vinului Valpolicella de bază peste resturile strugurilor utilizate la producția vinului.
 • Amarone. Acest proces adaugă complexitate și bogăție vinului, conferindu-i arome intense și corp generos.
 • Gust și arome: Valpolicella Ripasso Superiore prezintă arome de fructe roșii, cum ar fi cireșe negre și afine, însoțite de note de condimente și ciocolată neagră. Vinul are un gust plin, catifelat și echilibrat, cu taninuri fine și o aciditate bine integrată.
 • Maturare: Acest vin beneficiază de o perioadă de maturare în butoaie de lemn și în sticlă, pentru a-și dezvolta caracteristicile și aromele într-un mod armonios. Maturarea îi conferă vinului o structură mai complexă și o finisare lungă.

Valpolicella Ripasso Superiore DOP de la Tinazzi este un vin apreciat de iubitorii de vinuri roșii, datorită aromei sale bogate și a gustului rafinat. Este potrivit pentru a fi savurat alături de preparate culinare cu carne roșie, brânzeturi maturate și paste cu sosuri bogate. Este important să menționăm că, pentru a experimenta pe deplin caracteristicile acestui vin, este recomandat să fie servit la temperatura potrivită și să fie aerisit înainte de servire.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Etapele de producție ale vinului roșu sec Tinazzi Valpolicella Ripasso Superiore DOP includ următoarele:

 1. Recoltarea strugurilor: Strugurii de calitate superioară sunt selectați și recoltați manual din podgoriile din regiunea Valpolicella din Italia. Recoltarea se face la momentul optim de maturitate pentru a asigura aromele și caracteristicile dorite în vinul final.
 2. Strivirea și fermentația primară: Strugurii sunt supuși procesului de strivire pentru a obține mustul. Mustul obținut este apoi supus fermentației primare în rezervoare de oțel inoxidabil, unde drojdia transformă zahărul din struguri în alcool. Această etapă permite dezvoltarea aromei și a caracteristicilor primare ale vinului.
 3. Macerație și fermentație secundară: După fermentația primară, vinul trece printr-un proces de macerație, în care cojile strugurilor rămân în contact cu mustul pentru o perioadă mai lungă. Aceasta adaugă mai multă culoare, arome și tanini vinului. În acest timp, are loc și fermentația secundară, în care zahărul rămas în must este convertit în alcool suplimentar.
 4. Maturarea: După fermentație, vinul este transferat în butoaie de lemn, de obicei de stejar, pentru a fi maturat. Maturarea poate dura de la câteva luni până la câțiva ani, în funcție de stilul și caracteristicile vinului. Acest proces permite integrarea aromei, texturii și gustului vinului, adăugând complexitate și profunzime.
 5. Ripasso: Un aspect distinctiv al vinului Valpolicella Ripasso Superiore DOP este etapa de ripasso. Aceasta implică trecerea vinului peste drojdia și cojile strugurilor rămase de la producția vinului Amarone. Acest proces adaugă mai multă complexitate, corp și arome în vin, dându-i caracteristicile distincte ale unui Ripasso.
 6. Îmbutelierea: După maturare și ripasso, vinul este îmbuteliat cu grijă în sticle de calitate superioară, pregătite pentru a fi distribuite și savurate. Înainte de lansare, vinurile pot fi supuse și unei perioade suplimentare de maturare în sticlă, pentru a-și dezvolta potențialul și a oferi o experiență gustativă deplină.

Aceste etape de producție sunt cruciale în obținerea unui vin roșu sec Tinazzi Valpolicella Ripasso Superiore DOP de înaltă calitate, care oferă arome bogate, gust complex și o experiență deosebită la degustare.

ISTORIA CRAMEI

Crama Tinazzi este o crama renumită cu sediul în regiunea Veneto, din Italia. Fondată în 1968 de către Eugenio Tinazzi, compania a început inițial ca un mic producător de vinuri în regiunea Valpolicella. De-a lungul anilor, prin dedicare și pasiune pentru viticultură și vinificație, Crama Tinazzi și-a extins operațiunile și a devenit un nume respectat în industria vinului.

Prin trecerea generațiilor, crama a fost condusă cu succes de către familia Tinazzi, care a investit în extinderea producției și în achiziționarea de podgorii noi și domenii viticole în diverse regiuni importante din Italia. Astăzi, crama operează în regiunile prestigioase Valpolicella, Verona, Toscana și Puglia, producând o varietate de vinuri de înaltă calitate.

Filozofia cramei Tinazzi se bazează pe valorile tradiției și inovației. Aceasta combină cunoștințele tradiționale de producție cu tehnici moderne, asigurând astfel obținerea de vinuri de înaltă calitate și expresive. Podgoriile sunt cultivate cu atenție, iar strugurii sunt recoltați manual, asigurând selecția celor mai bune fructe pentru producția de vin.

Crama Tinazzi se concentrează pe producția de vinuri premium, care reflectă caracteristicile unice ale regiunilor viticole în care sunt produse. Vinurile sale sunt apreciate pentru aromele complexe, echilibrul gustativ și finețea lor.

Prin succesul său pe plan internațional, crama Tinazzi și-a câștigat un renume excelent și este prezentă pe piețele din întreaga lume. Produsele sale sunt apreciate de cunoscătorii de vin pentru calitatea și autenticitatea lor.

Crama Tinazzi continuă să-și consolideze poziția în industria vinului prin inovație, investiții în tehnologie și respectarea tradițiilor viticole italiene. Aceasta rămâne fidelă misiunii sale de a produce vinuri de înaltă calitate și de a împărtăși pasiunea sa pentru vin cu iubitorii acestei băuturi din întreaga lume.

Review-uri Tinazzi Valpolicella Ripasso Superiore DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun