ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Tinazzi Vinum Italicum No 2 Opera Chardonnay Malvasia IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Tinazzi Vinum Italicum No 2 Opera Chardonnay Malvasia IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L - 1
Tinazzi Vinum Italicum No 2 Opera Chardonnay Malvasia IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L
77,24 lei
Fără TVA: 64,91 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 22068

CARACTERISTICI Tinazzi Vinum Italicum No 2 Opera Chardonnay Malvasia IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Soi strugureChardonnay, Malvasia
Alcool13%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiunePuglia
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Tinazzi Vinum Italicum No 2 Opera Chardonnay Malvasia IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul alb sec Tinazzi Vinum Italicum No 2 Opera Chardonnay Malvasia IGP este apreciat pentru aromele sale complexe și calitatea sa superioară. Iată câteva caracteristici ale acestui vin:

 • Soiurile de struguri: Vinul este realizat dintr-un cupaj de Chardonnay și Malvasia, două soiuri de struguri renumite pentru producția de vinuri albe de calitate.
 • Arome delicate: Vinul se remarcă prin aromele sale delicate și rafinate. Notele de fructe tropicale și citrice se îmbină armonios cu aromele florale și nuanțele subtile de vanilie și nucă de cocos.
 • Gust echilibrat: Pe palatin, acest vin alb sec oferă un echilibru perfect între aciditate și dulceață. Gustul său catifelat și persistent se dezvoltă treptat, lăsând o notă plăcută și memorabilă.
 • Culori strălucitoare: Vinul se caracterizează prin culori strălucitoare, cu nuanțe aurii sau verzi, reflectând prospețimea și caracteristicile soiurilor de struguri utilizate.
 • Producție limitată: Tinazzi Vinum Italicum No 2 Opera Chardonnay Malvasia IGP este produs în cantități limitate, astfel încât fiecare sticlă reprezintă o bucată prețioasă de artă vinicolă.

Aceste caracteristici fac din Tinazzi Vinum Italicum No 2 Opera Chardonnay Malvasia IGP un vin apreciat, ideal pentru a fi savurat alături de preparate culinare rafinate sau pur și simplu în compania unei serate relaxante.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Vinul alb sec Tinazzi Vinum Italicum No 2 Opera Chardonnay Malvasia IGP este un produs de înaltă calitate și apreciat. Etapele de producție ale acestui vin includ următoarele:

 1. Recoltarea strugurilor: Strugurii Chardonnay și Malvasia, care sunt soiurile utilizate pentru acest vin, sunt recoltați manual din podgoriile selectate ale cramei Tinazzi. Recoltarea se face la momentul optim de maturitate, când strugurii au atins echilibrul perfect între zahăr, aciditate și arome.
 2. Strivirea și presarea: După recoltare, strugurii sunt supuși procesului de strivire și presare delicată. Acest pas implică separarea mustului de coji și semințe, pentru a obține mustul limpede, care va fi fermentat.
 3. Fermentația: Mustul obținut este supus procesului de fermentație controlată, în care drojdiile transformă zahărul din must în alcool. Pentru vinul alb, fermentația se desfășoară la temperaturi scăzute pentru a păstra aromele și caracteristicile fructate ale strugurilor.
 4. Maturarea: După fermentație, vinul este supus procesului de maturare în rezervoare de oțel inoxidabil, în care are loc stabilizarea și clarificarea vinului. Această etapă permite vinului să-și dezvolte aromele și să-și îmbunătățească complexitatea.
 5. Asamblarea și îmbutelierea: După maturare, vinul poate fi supus procesului de asamblare, în care diferite loturi de vinuri pot fi combinate pentru a obține un produs final echilibrat și armonios. Apoi, vinul este îmbuteliat în sticle de calitate superioară, pregătite pentru a fi distribuite și savurate.

Tinazzi Vinum Italicum No 2 Opera Chardonnay Malvasia IGP este rezultatul atenției și pasiunii cramei Tinazzi pentru viticultură și vinificație, oferind un vin alb sec distinct, cu arome fructate și o structură echilibrată.

ISTORIA CRAMEI

Crama Tinazzi este o crama renumită cu sediul în regiunea Veneto, din Italia. Fondată în 1968 de către Eugenio Tinazzi, compania a început inițial ca un mic producător de vinuri în regiunea Valpolicella. De-a lungul anilor, prin dedicare și pasiune pentru viticultură și vinificație, Crama Tinazzi și-a extins operațiunile și a devenit un nume respectat în industria vinului.

Prin trecerea generațiilor, crama a fost condusă cu succes de către familia Tinazzi, care a investit în extinderea producției și în achiziționarea de podgorii noi și domenii viticole în diverse regiuni importante din Italia. Astăzi, crama operează în regiunile prestigioase Valpolicella, Verona, Toscana și Puglia, producând o varietate de vinuri de înaltă calitate.

Filozofia cramei Tinazzi se bazează pe valorile tradiției și inovației. Aceasta combină cunoștințele tradiționale de producție cu tehnici moderne, asigurând astfel obținerea de vinuri de înaltă calitate și expresive. Podgoriile sunt cultivate cu atenție, iar strugurii sunt recoltați manual, asigurând selecția celor mai bune fructe pentru producția de vin.

Crama Tinazzi se concentrează pe producția de vinuri premium, care reflectă caracteristicile unice ale regiunilor viticole în care sunt produse. Vinurile sale sunt apreciate pentru aromele complexe, echilibrul gustativ și finețea lor.

Prin succesul său pe plan internațional, crama Tinazzi și-a câștigat un renume excelent și este prezentă pe piețele din întreaga lume. Produsele sale sunt apreciate de cunoscătorii de vin pentru calitatea și autenticitatea lor.

Crama Tinazzi continuă să-și consolideze poziția în industria vinului prin inovație, investiții în tehnologie și respectarea tradițiilor viticole italiene. Aceasta rămâne fidelă misiunii sale de a produce vinuri de înaltă calitate și de a împărtăși pasiunea sa pentru vin cu iubitorii acestei băuturi din întreaga lume.

Review-uri Tinazzi Vinum Italicum No 2 Opera Chardonnay Malvasia IGP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun