ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Tinazzi Ca De Rocchi Lugana DOP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Tinazzi Ca De Rocchi Lugana DOP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L - 1
-10 %
Tinazzi Ca De Rocchi Lugana DOP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L
61,15 lei
67,95 lei
Fără TVA: 51,39 lei
 • Disponibilitate: Stoc Epuizat
 • Cod: 4256

CARACTERISTICI Tinazzi Ca De Rocchi Lugana DOP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Soi strugureTrebbiano
Alcool12.5%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Tinazzi Ca De Rocchi Lugana DOP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul alb sec Tinazzi Ca De Rocchi Lugana DOP este recunoscut pentru calitatea sa și este apreciat de iubitorii de vin din întreaga lume. Iată câteva dintre caracteristicile sale:

 • Regiune și denumire: Vinul Tinazzi Ca De Rocchi Lugana DOP este produs în regiunea Lugana, care este situată în partea de nord a Italiei, în apropiere de Lacul Garda. DOP (Denominazione di Origine Protetta) este o denumire controlată care garantează originea și calitatea vinului.
 • Soi de struguri: Acest vin alb sec este obținut în principal din soiul de struguri Trebbiano di Lugana (cunoscut și sub numele de Turbiana). Această varietate autohtonă de struguri conferă vinului arome și caracteristici specifice regiunii Lugana.
 • Aspect vizual: Vinul Tinazzi Ca De Rocchi Lugana DOP are o culoare pală, galben pai, cu nuanțe verzui. Aceasta este o caracteristică tipică pentru vinurile alb sec din această regiune.
 • Arome și gust: Vinul oferă arome delicate și complexe de flori albe, piersici, citrice și ierburi proaspete. Gustul este echilibrat, plin de prospețime și note fructate, cu o aciditate bine integrată. Finisajul este persistent și plăcut.
 • Potențial de păstrare: Vinul Tinazzi Ca De Rocchi Lugana DOP poate fi savurat în tinerețe, în care se exprimă aromele sale fructate și proaspete. De asemenea, are potențialul de a se dezvolta în sticlă în următorii ani, oferind complexitate și profunzime suplimentare.
Este important de menționat că gusturile și preferințele în materie de vin pot varia de la o persoană la alta, iar descrierile de mai sus sunt o indicație generală a caracteristicilor acestui vin.
ETAPE DE PRODUCȚIE

Etapele de producție ale vinului alb sec Tinazzi Ca De Rocchi Lugana DOP includ următoarele:

 1. Recoltarea strugurilor: Strugurii sunt recoltați manual din podgoriile din regiunea Lugana, Italia. Recoltarea se face în perioada optimă de maturitate, când strugurii au atins echilibrul perfect între zahăr și aciditate.
 2. Strivirea și presarea: După recoltare, strugurii sunt supuși procesului de strivire și presare. Acest proces are ca rezultat obținerea mustului limpede, care va fi utilizat pentru producția vinului alb sec.
 3. Fermentația: Mustul obținut este transferat în rezervoare de oțel inoxidabil, unde are loc fermentația. Fermentația este controlată în mod riguros pentru a păstra aromele și caracteristicile strugurilor. Temperatura și durata fermentației sunt monitorizate și ajustate pentru a obține profilul dorit al vinului.
 4. Maturarea: După fermentație, vinul alb sec Tinazzi Ca De Rocchi Lugana DOP poate fi supus procesului de maturare în rezervoare de oțel inoxidabil sau în butoaie de lemn. Durata maturării poate varia, dar de obicei durează câteva luni. Acest proces permite vinului să-și dezvolte complexitatea și să-și îmbunătățească caracteristicile organoleptice.
 5. Filtrarea și îmbutelierea: După maturare, vinul este supus procesului de filtrare, care îndepărtează impuritățile și sedimentele, asigurându-se că vinul este clar și stabil. Apoi, vinul este îmbuteliat în sticle de calitate, pregătit pentru a fi distribuit și consumat.

Vinul alb sec Tinazzi Ca De Rocchi Lugana DOP este produs cu atenție și expertiză, respectând tradițiile viticole și valorile de calitate ale cramei Tinazzi. Acest vin se remarcă prin aromele sale fructate și proaspete, cu o aciditate echilibrată și o structură plăcută pe papilele gustative.

ISTORIA CRAMEI

Crama Tinazzi este o crama renumită cu sediul în regiunea Veneto, din Italia. Fondată în 1968 de către Eugenio Tinazzi, compania a început inițial ca un mic producător de vinuri în regiunea Valpolicella. De-a lungul anilor, prin dedicare și pasiune pentru viticultură și vinificație, Crama Tinazzi și-a extins operațiunile și a devenit un nume respectat în industria vinului.

Prin trecerea generațiilor, crama a fost condusă cu succes de către familia Tinazzi, care a investit în extinderea producției și în achiziționarea de podgorii noi și domenii viticole în diverse regiuni importante din Italia. Astăzi, crama operează în regiunile prestigioase Valpolicella, Verona, Toscana și Puglia, producând o varietate de vinuri de înaltă calitate.

Filozofia cramei Tinazzi se bazează pe valorile tradiției și inovației. Aceasta combină cunoștințele tradiționale de producție cu tehnici moderne, asigurând astfel obținerea de vinuri de înaltă calitate și expresive. Podgoriile sunt cultivate cu atenție, iar strugurii sunt recoltați manual, asigurând selecția celor mai bune fructe pentru producția de vin.

Crama Tinazzi se concentrează pe producția de vinuri premium, care reflectă caracteristicile unice ale regiunilor viticole în care sunt produse. Vinurile sale sunt apreciate pentru aromele complexe, echilibrul gustativ și finețea lor.

Prin succesul său pe plan internațional, crama Tinazzi și-a câștigat un renume excelent și este prezentă pe piețele din întreaga lume. Produsele sale sunt apreciate de cunoscătorii de vin pentru calitatea și autenticitatea lor.

Crama Tinazzi continuă să-și consolideze poziția în industria vinului prin inovație, investiții în tehnologie și respectarea tradițiilor viticole italiene. Aceasta rămâne fidelă misiunii sale de a produce vinuri de înaltă calitate și de a împărtăși pasiunea sa pentru vin cu iubitorii acestei băuturi din întreaga lume.

Review-uri Tinazzi Ca De Rocchi Lugana DOP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun