Un cocktail elegant care poate fi servit la orice oră din zi și în orice zi a săptămânii, și mai ales cu orice fel de ocazie ;) 

Fiind vedeta petrecerilor în ultimii ani, cocktailul Aperol Spritz este prezent în toate meniurile de băuturi alcoolice și la toate evenimentele, dar și în casele tuturor, pentru că ce este mai plăcut decât să îți poți prepara singur/ă un cocktail delicios cu doar câteva ingrediente, care apropo, ar trebui să fie nelipsite din barul fiecărei case, alături de un rom, o vodka și un vin bun.

Răcoritor, slab alcoolizat, cu un gust ușor amărui, Aperol Spritz respectă formula 3-2-1, aidcă 3 părți prosecco, 2 părți Aperol, 1 parte apă minerală carbogazoasă, câteva cuburi de gheață și o felie de portocală.

Pentru a aduce gustul verilor petrecute în Italia la petrecerea de acasă nu trebuie decât câteva pahare de Aperol Spritz preparate cu un prosecco sau un vin spumant bun, un Italicus, 2-3 vinuri albe/rose și poate ceva mai tare ...poate un brandy classic italian? și bineînțeles mulți prieteni!

Ingrediente

Preparare - se umple un pahar frumos de vin cu cuburi de gheață după preferință, se adaugă ingredienetele pe rând - prosecco, aperol, apa minerală, felia de portocală și se amestecă puțin pentru a nu compromite bulele.

Și așa se sparge gheața și începe petrecerea!