Cocktailuri cu gin

Ginul poate fi consumat în diferite momente ale zilei. El reprezintă un excelent aperitiv în zilele călduroase de vară şi nu numai, dar poate fi băut și la cină, în club sau la o ieşire cu prietenii. Cea mai comună modalitate de a bea gin este sub forma unui cocktail gin tonic, dar acesta stă la baza unui număr imens de cocktailuri, inclusiv al celui mai iconic dintre toate: Martini.

În continuare vă prezentăm câteva cocktailuri cu gin pe care trebuie să le încercați pentru o experiență desăvârșită.


GIN TONIC


Un cocktail clasic, care a apărut la începutul anilor 1800, pe tărâm indian. Coloniștii britanici au descoperit că gustul foarte amar al apei cu chinină, utilizată în scop medicinal, era mai ușor de băut în combinație cu o măsură de gin, puțin zahăr și suc de lămâie. După ce a fost rafinată, băutura a cunoscut popularitatea în Europa, datorită gustului amărui – citric și senzației răcoritoare pe care o oferă consumatorului.

Ingrediente

60 ml. Crafter's London Dry Gin

120 ml. Fever Tree Mediterranean Tonic Water

2 felii de lămâie

gheață

Mod de preparare

Adăugați ginul într-un pahar înalt, peste cuburile de gheață.

Completați cu apa tonică și amestecați ușor.

Garnisiți cu feliile de lămâie.

 

DIRTY MARTINI


Unele surse susțin că numele cocktailului provine de la o armă, Martini-Henry, folosită de armata britanică în 1870. O altă teorie legată de această băutură scoate la lumină povestea din anii 1860 a unui miner din Martinez, California, care a cerut o băutură specială la finalul unei zile de muncă în care a dat de aur. Barmanul a amestecat vermut dulce, gin Old Tom, câteva bitter-uri și lichior maraschino, iar așa s-ar fi născut Martini.

Ingrediente

60 ml. Bombay Sapphire Gin

15 ml. Dolin Dry Vermouth

15 ml. saramură de măsline

2 – 4 măsline pentru decor

Mod de preparare

Adăugați toate ingredientele într-un mixing glass și amestecați.

Strecurați într-un pahar de cocktail răcit.

Adăugați măslinele.

 

FRENCH 75


Este unul dintre cele mai sofisticate cocktailuri cu gin. Denumirea lui vine de la o pușcă de calibru 75, folosită în Primul Război Mondial de către francezi. Se spune că după ce ai savurat un pahar din această băutură parcă ai fi fost lovit de un French 75.

Ingrediente

30 ml. Bottega Bacur Distilled Dry Gin

15 ml. zeamă de lămâie

15 ml. sirop simplu

90 ml. Bottega Gold Prosecco D.O.C. Brut

coajă de lămâie

gheață

Mod de preparare

Adăugați toate ingredientele, mai puțin șampania, într-un shaker cu gheață și agitați bine.

Strecurați într-un pahar de șampanie.

Completați cu șampanie.

Ornați cu coaja de lămâie.

 

NEGRONI


Acest clasic a trecut testul timpului din cele mai întemeiate motive. Combinația dintre gin, Campari și vermut dulce este ușor de reprodus și, mai ales, de consumat.

Ingrediente

30 ml. City of London No. 1 London Dry

30 ml. Campari

30 ml. Bottega Vermouth Rosso

coajă de portocală

cuburi de gheață

Mod de preparare

Adăugați toate ingredientele într-un mixing glass cu gheață și amestecați.

Strecurați într-un pahar scurt, în care ați pus cuburi mari de gheață.

Ornați cu coaja de portocală.

 

SINGAPORE SLING


Se crede că rețeta a fost dezvoltată de Ngiam Tong Boon la Hotel Raffles din Singapore, în jurul anului 1915. Cocktailul este unul neted, suav și dulceag, având o aromă complexă. La fel ca în cazul multor altor cocktailuri, și acesta are o mulțime de variante. Noi vă prezentăm una dintre ele.

Ingrediente

25 ml. Edinburgh The Classic Gin

10 ml. Grand Marnier Rouge

10 ml. lichior de cireșe

10 ml. Jägermeister

30 ml. suc de ananas

15 ml. zeamă de lămâie

un strop de The Bitter Truth Original Celery Bitters

sifon

o felie de portocală

o cireașă

Mod de preparare

Adăugați toate ingredientele, cu excepția sifonului, într-un shaker cu gheață și agitați.

Strecurați într-un pahar înalt și adăugați doar puțin sifon deasupra.

Garnisiți cu felia de portocală și cu o cireașă.