Cocktailuri pe bază de GIN
Cocktailuri cu gin
Ginul poate
fi consumat în diferite momente ale zilei. El reprezintă un excelent aperitiv
în zilele călduroase de vară şi nu numai, dar poate fi băut și la cină, în club
sau la o ieşire cu prietenii. Cea mai comună modalitate de a bea gin este sub
forma unui cocktail gin tonic, dar acesta stă la baza unui număr imens de
cocktailuri, inclusiv al celui mai iconic dintre toate: Martini.
În continuare
vă prezentăm câteva cocktailuri cu gin pe care trebuie să le încercați pentru o
experiență desăvârșită.
GIN TONIC
Un
cocktail clasic, care a apărut la începutul anilor 1800, pe tărâm indian. Coloniștii
britanici au descoperit că gustul foarte amar al apei cu chinină, utilizată în
scop medicinal, era mai ușor de băut în combinație cu o măsură de gin, puțin
zahăr și suc de lămâie. După ce a fost rafinată, băutura a cunoscut
popularitatea în Europa, datorită gustului amărui – citric și senzației
răcoritoare pe care o oferă consumatorului.
Ingrediente
60 ml. Crafter's London Dry Gin
120 ml. Fever Tree Mediterranean Tonic Water
2 felii de lămâie
gheață
Mod
de preparare
Adăugați ginul într-un pahar înalt, peste cuburile de
gheață.
Completați cu apa tonică și amestecați ușor.
Garnisiți cu feliile de lămâie.
DIRTY MARTINI
Unele surse
susțin că numele cocktailului provine de la o armă, Martini-Henry, folosită de
armata britanică în 1870. O altă teorie legată de această băutură scoate la
lumină povestea din anii 1860 a unui miner din Martinez, California, care a
cerut o băutură specială la finalul unei zile de muncă în care a dat de aur. Barmanul
a amestecat vermut dulce, gin Old Tom, câteva bitter-uri și lichior maraschino,
iar așa s-ar fi născut Martini.
Ingrediente
60 ml. Bombay Sapphire Gin
15 ml. Dolin Dry Vermouth
15 ml. saramură de măsline
2 – 4 măsline pentru decor
Mod
de preparare
Adăugați toate ingredientele într-un mixing glass și amestecați.
Strecurați într-un pahar de cocktail răcit.
Adăugați măslinele.
FRENCH 75
Este
unul dintre cele mai sofisticate cocktailuri cu gin. Denumirea lui vine de la o
pușcă de calibru 75, folosită în Primul Război Mondial de către francezi. Se
spune că după ce ai savurat un pahar din această băutură parcă ai fi fost lovit
de un French 75.
Ingrediente
30 ml. Bottega Bacur Distilled Dry Gin
15 ml. zeamă de lămâie
15 ml. sirop simplu
90 ml. Bottega Gold Prosecco D.O.C. Brut
coajă de lămâie
gheață
Mod
de preparare
Adăugați
toate ingredientele, mai puțin șampania, într-un shaker cu gheață și agitați
bine.
Strecurați într-un
pahar de șampanie.
Completați cu
șampanie.
Ornați cu coaja de
lămâie.
NEGRONI
Acest clasic a trecut testul timpului
din cele mai întemeiate motive. Combinația dintre gin, Campari și vermut dulce
este ușor de reprodus și, mai ales, de consumat.
Ingrediente
30 ml. City of London No. 1 London Dry
30 ml. Campari
30 ml. Bottega Vermouth Rosso
coajă de portocală
cuburi de gheață
Mod de preparare
Adăugați toate
ingredientele într-un mixing glass cu gheață și amestecați.
Strecurați într-un
pahar scurt, în care ați pus cuburi mari de gheață.
Ornați cu coaja de
portocală.
SINGAPORE SLING
Se crede că rețeta a fost dezvoltată
de Ngiam Tong Boon la Hotel Raffles din Singapore, în jurul anului 1915. Cocktailul
este unul neted, suav și dulceag, având o aromă complexă. La fel ca în cazul
multor altor cocktailuri, și acesta are o mulțime de variante. Noi vă prezentăm
una dintre ele.
Ingrediente
25 ml. Edinburgh The Classic Gin
10 ml. Grand Marnier Rouge
10 ml. lichior de
cireșe
10 ml. Jägermeister
30 ml. suc de ananas
15 ml. zeamă de
lămâie
un strop de The Bitter Truth Original Celery Bitters
sifon
o felie de portocală
o cireașă
Mod de preparare
Adăugați toate ingredientele,
cu excepția sifonului, într-un shaker cu gheață și agitați.
Strecurați într-un
pahar înalt și adăugați doar puțin sifon deasupra.
Garnisiți cu felia de
portocală și cu o cireașă.
2 Comentarii
1
1
Mulțumesc
Îmi place promptitudinea cu care m-ați răspuns
Lasa un comentariu