Hugo este un cocktail foarte popular în întreaga lume, perfect pentru a fi servit mai ales în serile calde de vară, foarte ușor de realizat, întrucât conține doar câteva ingrediente simple, printre care se numără Prosecco și siropul de soc. Cu toate acestea, există mai multe variante minunate pe care oamenii le pot realiza în propria bucătărie, chiar și fără a avea experiență în domeniu. Așadar, citește acest articol pentru a descoperi cum poți prepara un Hugo cocktail autentic, dar și o alternativă excelentă, o singură înghițitură fiind suficientă pentru a te cuceri definitiv. În plus, sunt notate ingredientele necesare realizării acestei băuturi alcoolice spumante și, mai mult decât atât, este prezentată istoria unei astfel de capodopere de care barmanii din întreaga lume sunt fascinați.


Cuprins:

  1. Hugo: ce istorie are această băutură alcoolică?

  2. Hugo cocktail: ingrediente necesare în vederea obținerii unei băuturi extraordinare

  3. Cum se poate asezona și cu ce se poate consuma un cocktail Hugo?

 

1. Hugo: ce istorie are această băutură alcoolică?

Îți place să îți răsfeți papilele gustative, din când în când, cu diferite băuturi alcoolice deosebite? Dacă răspunsul la această întrebare este afirmativ, atunci trebuie neapărat să explorezi gustul băuturii Hugo, un preparat desfătător ce poate fi găsit în meniul multor baruri și restaurante din țările europene și nu numai, mai ales din Italia, locul unde a luat naștere. Pe de altă parte, dacă ai încercat deja gustul minunat al acestui cocktail și dorești să aflii mai multe informații relevante despre el, acum este șansa ta! 

Drept care, având în vedere popularitatea din ce în ce mai mare a acestei băuturi alcoolice, în rândurile următoare sunt expuse cele mai importante idei despre acest subiect pentru ca orice iubitor de băuturi cu alcool să dețină un bagaj cât mai vast de cunoștințe.

Ce este un cocktail Hugo?

Hugo este o băutură alcoolică revigorantă, ușor de făcut și potrivită pentru a fi consumată în orice perioadă a anului, în special vara, care are la bază două ingrediente principale: sirop de floare de soc și Prosecco. Totuși, spre deosebire de Aperol Spritz, un alt cocktail renumit care a luat naștere tot în Italia, siropul dulce de floare de soc aduce un plus de valoare băuturii, pierzând astfel din gustul amărui care l-a consacrat.

Cum a apărut băutura Hugo?

Din fericire, în ziua de astăzi, istoria aceste băuturi se cunoaște cu exactitate, ceea ce nu se poate spune despre alte băuturi cu mulți ani de istorie, cum ar fi Cuba Libre. Concret, acest cocktail a fost inventat de către un barman italian pe nume Roland Gruber într-un bar de vinuri și cocktailuri din Naturno, în anul 2005, din dorința de a crea o alternativă la renumitul Aperol Spritz. 

Inițial, creatorul a inclus în rețeta originală sirop de balsam de lămâie, însă, la scurt timp după, l-a înlocuit cu floarea de soc. Totodată, o modificare semnificativă a suferit și primul nume ales pentru această băutură, pentru ca sonoritatea să fie mai plăcută. Astfel, din „Otto”, băutura a devenit „Hugo”, cum o știm cu toții în prezent.


2. Hugo cocktail: ingrediente necesare în vederea obținerii unei băuturi extraordinare

Fiindcă Hugo este o bijuterie Tiroleză de Sud, ideală pentru a fi consumată sub diferite forme și în orice moment al anului, inclusiv în zilele de iarnă, după ski sau snowboard, așa cum obișnuiesc italienii, în momentul actual, sunt disponibile mai multe modalități prin care se poate crea o astfel de băutură. Nu există o singură rețetă pentru Hugo, standard, ci chiar mai multe, astfel încât cei interesați să poată opta pentru varianta cea mai potrivită pentru ei, în funcție de dorințele, nevoile și preferințele personale.