Shoturile sunt băuturile alcoolice ce se consumă, de regulă, dintr-o singură înghițitură și din din recipiente de mici dimensiuni. Sunt foarte populare atunci când vine vorba de petreceri și ieșiri în cluburi sau baruri. Cu toate acestea, poți alege să le prepari și să le servești chiar la tine acasă, pentru un plus de distracție și stare de bine alături de familie și prietenii tăi apropiați. 


Înainte de a-ți prezenta o listă cu cele mai simple rețete de shoturi pe care le poți prepara și tu, îți recomandăm să ții cont de cantitățile de alcool pe care le vei adăuga. Spre deosebire de băuturile alcoolice care se servesc în recipiente de mari dimensiuni, shoturile sunt mult mai puternice, deoarece sunt consumate rapid. 


Cu ajutorul ingredientelor și băuturilor alcoolice atent alese și perfect echilibrate, vei obține o multitudine de rețete de shoturi delicioase și savuroase, precum cele pe care le poți găsi în baruri sau cluburi. În magazinul nostru online, BauturiAlcoolice.ro, vei putea găsi o gamă de produse exclusive și de înaltă calitate, care te așteaptă să le încerci și să te convingi și tu de acest lucru. Diversitatea produselor din fiecare categorie este în continuă creștere, deoarece adăugăm produse noi în fiecare săptămână, pentru ca tu să te bucuri de cele mai bune experiențe și momente de neuitat. În continuarea articolului, îți vom oferi câteva rețete de shoturi care sunt foarte ușor de preparat, vei mai afla cum se pot asezona și cu ce ingrediente se servesc.



Cuprins:


  1. Rețete shoturi - cum se pregătesc paharele și băuturile pentru shoturi?

  2. Shoturi rețete - idei de rețete de shoturi simple + cum se pot asezona shoturile și cu ce ingrediente se servesc?



1. Rețete shoturi - cum se pregătesc paharele și băuturile pentru shoturi? 



Te gândești să organizezi o petrecere chiar la tine acasă și vrei să-ți surprinzi invitații într-un mod plăcut atât cu preparate culinare, cât și cu rețete de shoturi pe bază de băuturi alcoolice de cea mai bună calitate? Noi, echipa de la Băuturi Alcoolice, ne-am gândit cum putem să-ți îndeplinim această dorință și să-ți oferim cele mai bune experiențe. Prin urmare, am pregătit special pentru tine o listă cu rețete de shoturi care sunt foarte ușor de preparat și care au un gust delicios. 



Cum se pregătesc paharele pentru shoturi și care sunt dimensiunile potrivite?


Înainte de a începe prepararea rețetelor de shoturi, este necesar să cunoști câteva detalii importante despre pregătirea paharelor speciale pentru servirea lor. Acestea se servesc în pahare de mici dimensiuni și ușor de utilizat. De asemenea, este esențial să știi că, paharele pentru shoturi conțin doza maximă de aproximativ 20 sau 25 ml. Dacă preferi să consumi o cantitate mai mare de shot, poți opta pentru un pahar care are o dimensiune de maxim 60 ml. 


Nu uita că atât ingredientele folosite, cât și băuturile alcoolice trebuie să fie echilibrate, pentru a obține rezultatele dorite în ceea ce privește pregătirea rețetelor de shoturi.



Cum se pregătește băutura pentru shoturi?




De foarte multe ori, shoturile au o rețetă simplă, fiind preparate dintr-un singur tip de alcool. De exemplu, Tequila, Absinthe sau Ouzo sunt deseori consumate ca atare, fără a li i se adăuga și alte ingrediente sau alte tipuri de alcool în paharul de shot. În schimb, după ce s-a consumat Tequila, se va putea servi și o felie de lămâie, alături de o cantitate mică de sare, pentru o experiență îmbunătățită. 


Shoturile pot fi preparate și din mai multe sortimente de băuturi alcoolice care se pot mixa cu ajutorul unui blender sau se pot suprapune, în straturi, în funcție de modul de preparare ales. 


Iată de ce detalii trebuie să mai ții cont atunci când vrei să prepari rețetele preferate de shoturi:


  • Dacă rețeta conține și gheață, aceasta va trebui să fie adăugată prima dată în pahar;


  • În cazul în care băutura este dublă, respectiv în straturi sau cu ingrediente și alte băuturi suprapuse, este indicat ca băutura alcoolică să se introducă prima dată. Apoi, se va putea adăuga și celălalt ingredient, precum un suc/piure de fructe sau oricare dintre siropurile de la BauturiAlcoolice.ro, potrivite pentru shoturile pe care vrei să le prepari. Pregătește-te să dai comanda, iar noi ne vom ocupa de restul detaliilor. 


La noi vei găsi produse cu prețuri mici, de depozit, pentru că suntem importator direct. BauturiAlcoolice.ro este magazinul tău de încredere, deoarece aici vei putea descoperi și alege din cea mai mare varietate de băuturi de calitate superioară.




2. Shoturi rețete - idei de rețete de shoturi simple + cum se pot asezona shoturile și cu ce ingrediente se servesc? 



Te-ai gândit vreodată că și tu poți să prepari rețete de shoturi la fel de bune ca la baruri? Dacă respecți pașii necesari și folosești cele mai bune ingrediente și băuturi, vei obține rezultate excelente, chiar la tine acasă! Pe lângă consumul de bere, cidru, vin sau cafeaua de dimineață, poți să te răsfeți și cu următoarele rețete de shoturi incredibil de gustoase și simplu de preparat!


Descoperă această listă cu rețete de shoturi pe care le vei putea prepara și tu cu mare ușurință!





  • Rețetă pentru prepararea celebrului shot B-52



Shotul B-52 este ideal dacă adori gustul dulce și cremos pe care acesta ți-l oferă. Este un shot stratificat ce are un aspect foarte plăcut, pe lângă gustul delicios care îți va încânta papilele gustative. Pentru prepararea sa, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:


  • 10/15 ml de lichior de cafea - acesta este primul strat care se adaugă în paharul de shot B-52:

  • 10/15 ml de Irish Cream - următorul strat al shotului:

  • 10/15 ml de Triplu Sec cu aromă de portocală - al treilea strat al shotului B-52.


Este necesar să adaugi băuturile alcoolice în această ordine, pentru a obține rețeta de shot asemenea celei pe care o savurezi și la bar. 




  • Un alt shot foarte îndrăgit de cunoscători este Kamikaze, care are următoarea rețetă de preparare



În primul rând, nu va trebui să-ți lipsească atât gheața, cât și o felie de lime, pentru asezonarea shotului Kamikaze. Apoi, asigură-te că vei adăuga următoarele băuturi, într-o cantitate de maxim 20 ml fiecare:



Toate aceste băuturi alcoolice, vor fi adăugate în blender, alături de câteva cuburi de gheață și sucul de lime. Nu uita să agiți blenderul până când băutura va fi gata și o vei putea savura alături de cei dragi!




  • Îți dorești să savurezi un shot diferit care se remarcă prin eleganța sa? Dirty Martini este pentru tine!



Pentru a prepara acest shot elegant și distins, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:


  • Două linguri de vodka de calitate superioară;

  • Doar o jumătate de lingură de vermut savuros;

  • O singură lingură de suc de măsline, asezonat cu o măslină verde, conform preferințelor tale.


Bucură-te de acest shot rafinat și delicios, atunci când îți dorești să savurezi o băutură ieșită din tipare!


  • Dacă intenționezi să prepari o rețetă de shoturi aromate, Melon Ball Shooter este shotul ideal!



Preferi aromele fructate, precum cea a pepenelui galben sau a ananasului exotic? În cazul acesta, shotul Melon Ball Shooter va fi pe gustul tău! Ai nevoie de următoarele ingrediente:




Cu aceste ingrediente vei obține un shot delicios ce are arome care te duc cu gândul la vară, mare și soare! Pregătește-te să experimentezi ceva nou și delicios!



  • Știai că există rețete de shoturi care sunt potrivite pentru a fi servite și savurate la aperitive, alături de cei dragi? De exemplu, shotul Kir Royale, pe care îl vei putea prepara simplu și rapid!



Este o rețetă simplă și va însoți de minune mesele și aperitivele servite alături de prietenii și familia ta. Vei avea nevoie de următoarele băuturi, în cantități potrivite:


  • O șampanie cu gust fructat

  • Suc de coacăze negre, asezonat cu fructe, pentru un plus de savoare.


Mesele servite împreună cu cei dragi vor fi și mai plăcute și distractive dacă vei prepara rețete de shoturi pe placul tuturor! Uimește-i cu aceste rețete de shoturi simple, care vă vor destinde și relaxa de fiecare dată când le veți consuma împreună! 




În concluzie, în magazinul nostru online, BauturiAlcoolice.ro, vei găsi produse exclusive de la cele mai vândute branduri, pregătite cu atenție și pasiune pentru confortul tău și a celor dragi ție! Acum este momentul să îți alegi produsele favorite, să le adaugi în coșul de cumpărături, să plasezi comanda, iar noi ne vom ocupa să ți le livrăm într-un interval cât mai scurt de timp, pentru ca tu să te poți bucura de o experiență minunată! Ți-ai făcut lista cu rețetele de shoturi pe care urmează să le prepari la cea mai distractivă petrecere a ta? De ce ingrediente și băuturi vei avea nevoie?



Surse foto: Pexels.com, Pixabay.com, Depositphotos.com