Millionaire


Acest sour tradițional se consumă de pe vremea Prohibiției. Ideal pentru fanii bourbonului și pentru cei cărora le plac cocktailurile mai puternice, Millionaire include Pastis (distilat, aromat, pe bază de anason) sau Absinth pentru tărie și albuș de ou pentru o textură de neuitat.


Ingrediente

60 ml. Maker's Mark

22 ml. Grand Marnier Rouge

15 ml. suc de lămâie proaspăt

15 ml. suc de rodie

8 ml. Green Tree Absinth Fairy

15 ml. albuș de ou

Decor: nucșoară rasă


Mod de preparare

  • Adăugați toate ingredientele într-un shaker și agitați (fără gheață) pentru a se forma spuma de albuș. 
  • Adăugați gheață cuburi și agitați energic timp de aproximativ 5 secunde.
  • Se strecoară de două ori într-un pahar coupe pre-răcit.
  • Se rade nucșoară peste băutură.


Man o'War


Cocktailul Man o'War este numit după unul dintre cei mai mari cai de curse din toate timpurile, care a câștigat 20 din cele 21 de curse la care a participat.


Ingrediente

60 ml. de Knob Creek Small Batch

30 ml. Barman Triple Sec Orange

15 ml. de Bottega Vermouth Bianco

15 ml. suc de lămâie, proaspăt stors

Decor: coajă de lămâie, cireașă Maraschino.


Mod de preparare

  • Adăugați toate ingredientele într-un shaker cu gheață și agitați.
  • Se strecoară într-un pahar de cocktail răcit.
  • Se decorează cu o coajă de lămâie și cireașă Maraschino.


What's Up, Doc


Conceptul de dining de la SaltRock Southwest Kitchen, din Sedona, schimbă prin rotație meniurile de cocktail trecând de la cele cu fructe din lunile mai calde, la cele bogate în arome, decadente, dulci și amare, pe măsură ce temperatura scade. Barmanul Eduardo "Eddy" Rocha folosește un storcător Robot Coupe pentru această băutură prietenoasă, care începe cu suc de morcov-ghimbir presat care este mixat cu bourbon, Fernet-Branca și suc de lămâie și garnisit cu rozmarin sau cimbru. „Natura a făcut un cocktail perfect în majoritatea fructelor, așa că trebuie doar să extrageți acea esență și să permiteți băuturii să se echilibreze”, spune el. „De exemplu, un shot de bourbon și puțin suc proaspăt de mere, este una dintre combinațiile mele preferate - atât de simplu, dar totuși atât de complet.”


Ingrediente

50 ml. de Bulleit Bourbon Frontier Whiskey

8 ml. Fernet Branca

40 ml. suc proaspăt de morcov+ghimbir

22 ml. suc proaspăt de lămâie

Decor: crenguță de rozmarin sau cimbru


Mod de preparare

  • Adăugați toate ingredientele într-un shaker cu gheață și agitați până când sunt bine răcite.
  • Strecurați de două ori într-un pahar Old Fashion peste un cub de gheață mare.
  • Se ornează cu rozmarin sau crenguță de cimbru.

* Suc de morcov și ghimbir: Combinați morcovul proaspăt presat și sucul de ghimbir într-un raport 5:1 de morcov la ghimbir. Se adaugă zahăr după gust.


Suffering Bastard


Atât de multe cocktailuri clasice se nasc în barurile hotelurilor grozave. Conceput inițial ca un remediu pentru mahmureală de către personalul barului de la Cairo’s Shepherd’s Hotel (înainte să ardă din temelii în 1952), această băutură pe bază de bourbon și gin este savurată de 70 de ani. Pentru a-i ajusta efectul asupra mahmurelii pur și simplu creșteți sau micșorați cantitatea de bere de ghimbir.


Ingrediente

30 ml. Elijah Craig Small Batch 

30 ml. City of London No.1 London Dry Gin

15 ml.  de suc de lămâie, proaspăt stors

câteva picături de Amaro di Angostura

Bere de ghimbir, până la umplerea paharului

Decor: crenguță de mentă


Mod de preparare

  • Adăugați bourbonul, ginul, sucul de lămâie și bitterul într-un shaker cu gheață și agitați până se răcesc bine (aproximativ 30 de secunde).
  • Se strecoară într-un pahar Collins peste cuburi de gheață.
  • Completați cu bere de ghimbir până la umplerea paharului.
  • Se ornează cu o crenguță de mentă.


Bourdeaux Sour


„Este minunat atunci când avem posibilitatea de a de a folosi vinurile noastre ca o componentă cheie în cocktailurile noastre”, spune Michael Biddick, proprietarul Blend 111, un bar de vinuri din Washington, D.C.

Cocktailul propus de el are la bază un vin roșu de Bordeaux, care îmbunătățește notele de stejar, caramel și vanilie ale bourbonului. Această variantă elimină textura spumoasă care apare în mod obișnuit după adăugarea albușului de ou. „Sucul de lămâie proaspăt stors adaugă strălucire, iar atingerea siropului de arțar îndepărtează toate aspectele tăioase ale băuturii”, spune Biddick.


Ingrediente

1 cireașă Maraschino

1 lingură sirop de arțar

60 ml.  Maker’s Mark 46 bourbon

30 ml. de vin roșu Bordeaux 

30 ml. de suc de lămâie, proaspăt stors

câțiva stropi de bitter de portocale

Decor: cireașă Maraschino


Mod de preparare

  • Într-un shaker, amestecați cireșele cu siropul de arțar.
  • Se adaugă toate celelalte ingrediente și gheață și se agită până se răcesc bine.
  • Strecurați de două ori într-un pahar Old Fashioned peste gheață proaspătă.
  • Se ornează cu o cireșă Maraschino.


Dizzy Delight


Ramos Gin Fizz este o instituție din New Orleans care a cules informații din toate colțurile lumii. Consumatorii adoră gustul său cremos și textura spumoasă, dar provoacă un sentiment de dragoste/ură în același timp în rândul barmanilor dintr-un singur motiv: durează atât de mult până se prepară o singură comandă că poate înnebuni până și cel mai bun barman. De aceea, inventatorul băuturii, Carl Ramos, ar fi angajat un lanț de shakeri în barul său pentru a satisface cererea constantă.

Samantha Montgomery, ambasadorul național al Bardstown Bourbon Company, are o soluție pentru această problemă. Inspirată de clasicul Ramos Gin Fizz, ea a creat o replică pe bază de bourbon care folosește o spumantieră manuală de lapte pentru a aera băutura, eliminând timpul aparent nesfârșit de agitare necesar preparării. „Am descoperit că cu ajutorul spumantierei puteți obține rezultate identice într-un timp mult mai scurt" spune ea.

Dizzy Delight combină bourbonul cu suc de grapefruit, sirop de miere infuzat cu anason stelat, Chartreuse Galben, frișcă, albuș de ou și apă carbogazoasă. 


Ingrediente

30 ml. de apă carbogazoasă

60 ml. Four Roses Small Batch

8 ml.  Chartreuse Green Label

30 ml. suc de grapefruit, proaspăt stors

15 ml. sirop de miere infuzat cu anason stelat

1 albus de ou

15 ml. frișcă

apă carbogazoasă, pentru completare

Decor: păstăi de anason stelat


Mod de preparare

  • Într-un pahar Collins, adăugați apa carbogazoasă și puneți paharul în frigider.
  • Într-un shaker, adăugați toate celelalte ingrediente, exceptând frișca și apa carbogazoasă, adăugați 2 cuburi de gheață și agitați până la răcire.
  • Aruncați gheața, adăugați frișca și folosiți spuma de lapte într-un unghi care să permită formarea câtorva centimentri de spumă.
  • Se toarnă conținutul în paharul Collins în care este apa carbogazoasă.
  • Se toarnă un strop de apă carbogazoasă în shaker cu spuma rămasă și se învârte.
  • Completați băutura cu după preferință cu apă minerală și spumă de lapte.
  • Ornează cu o păstăie de anason stelat.


* Sirop de miere infuzat cu anason: se amestecă 90 ml. de miere cu 30 ml. apă fierbinte și se amestecă până devine consistent. Adăugați păstăi de anason stelat, acoperiți și lăsați să se odihnească la temperatura camerei timp de 24 până la 48 de ore. Se strecoară solidele. Siropul se va păstra, acoperit, la frigider timp de până la o lună.


Forbidden Sour


Încălcați regulile amestecând rodie și bourbon în acest cocktail creat de barmanul veteran Eben Freeman.


Ingrediente

30 ml. Four Roses Single Barrel

30 ml. lichior de rodie 

30 ml. suc de lămâie proaspăt

8 ml.  sirop simplu

Decor: felie de portocală, cireșe


Mod de preparare

  • Adăugați toate ingredientele într-un shaker cu gheață și agitați până se răcesc bine.
  • Se strecoară într-un pahar Old Fashioned peste gheață proaspătă.
  • Se ornează cu o felie de portocală și o cireșă.