Marzza Millesimato Blanc de Blancs Spumante Brut combină plăcerea aromelor delicate și captivante ale strugurilor locali cu un gust unic și încântător. Este produs printr-o tehnică oenologica veche și complexă, care încununează perlajul. Se descurcă perfect băut ca aperitiv dar și ca un vin spumant  în adevăratul sens al cuvântului. Este perfect pentru a fi toastat în zilele festive și pentru a celebra momente de neuitat.
Cumpără Marzza Millesimato Blanc de Blancs Spumante Brut
Zona de producție: Veneto
Plante per hectar: 2500- 3000
Sistem de training: Sylvoz
Perioadă de recoltare: de la începutul lunii Septembrie
Randament per Hectar: 140 q/Ha

Caracteristici
Este obținut dintr-un amestec de diferite tipuri de struguri (precum Glera sau Chardonnay) crescuți pe soluri unde climatul blând, expunerea favorabilă, rezultă în mineralizare bună, aciditate corectă și note excelente.
Procesul de Producție
1. La începutul lunii septembrie, strugurii sunt culeși și mutați în cramă pentru a preveni daunele mecanice, oxidarea prematură, contaminarea microbiană și expunerea la soare ce poate crea alterare și calitate scăzută.
2. Strugurii sunt presați ușor înlăturând crenguțele, mustul este separat de pielițe și apoi curățat.
3. Prima fermentare se petrece în recipiente de oțel adăugându-se drojdiile alese.
4. În concordanță cu metoda Charmat, a doua fermentare se petrece în cuve închise la temperaturi de 15-16 grade Celsius, pentru a conserva aroma primară a strugurilor. Când zahărul este transformat în alcool, drojdiile emană dioxid de carbon, făcând vinul spumant.
5. La finele acestui proces, temperatura vinului este una rece, stabilizată, vinul este filtrat și îmbuteliat.

Caracteristici organoleptice

Culoare și afișaj: galben pai, perlaj fin și persistent
Buchet: nuanțe fructate (măr, piersică) și note elegante de flori albe și floare de piersic
Gust: plin de viață, proaspăt și plăcut, este caracterizat de o mineralitate plăcută și echilibrul dintre notele acide și sapiditate.


Caracteristici chimice
ABV: 11%
Zahăr, g/l: 10-12
Aciditate totală, g/l: 5.00-6.50
 
Temperatura de servire: 4-5 grade Celsius
Sugestii de servire: Excelent ca aperitiv în cocktailuri, merge deosebit de bine cu aperitive, primul fel de mâncare (carne, pește sau leguminoase), carne albă, precum puiul, curcanul sau mâncăruri bazate pe legume.
Pahar recomandat: tip flute
 
 
Grapefruit Prosecco


Ingrediente
  •  Un pahar proaspăt stors de suc de grapefruit
  •  4 crenguțe de cimbru
  •  Felii de grapefruit pentru decor
  •  4 pahare tip flute
Mod de preparare
Umpleți fiecare pahar cu un sfert de suc de grapefruit. Adăugați până la umplere vin spumant. Decorați cu crenguțele de cimbru și feliile de grapefruit. Cheers!
 
Rosemary Pomegranate Spritzers


Ingrediente
130 ml. gin Crafter's London Dry Gin
350 ml. suc de rodie
3/4 Marzza Millesimato Blanc de Blancs Spumante Brut
Decor crenguțe de rozmarin proaspăt și semințe de rodie.

Mod de preparare
1. Umpleți o treime dintr-un ulcior cu  gheață. Turnați ginul și sucul de rodie. Umpleți restul ulciorului cu ¾ din sticla Marzza Millesimato Spumante Brut. Amestecați pentru a combina aromele.
2. Presărați peste semințele proaspete de rodie și câteva crenguțe de rozmarin. Turnați în pahare separate și decorați din nou dacă considerați necesar. Cheers!

Elderflower Prosecco


Ingrediente pentru 6-7 pahare
o sticlă Marzza Millesimato Blanc de Blancs Brut
350 ml. Hard Seltzer
3-4 linguri sirop de soc
o portocală mare feliată
o mână de frunze proaspete de mentă
câteva crenguțe de rozmarin
gheață

Mod de preparare
Amestecați toate ingredientele în afară de gheață într-un ulcior mare. Îndulciți cu sirop de soc după preferință. Turnați în pahare cu gheață și serviți!

 
Mexican Mimosa


Ingrediente
30 ml. Tequila Jose Cuervo Especial Silver
30 ml. suc proaspăt stors de grapefruit
30 ml. Marzza Millesimato Blanc de Blancs Spumante Brut
Sirop simplu de zahăr
Mod de preparare
1.     Amestecați tequila, sucul de grapefruit și siropul într-un ulcior.
2.     Puneți-l la frigider până la servire.
3.     Turnați cantitatea dorită de tequila/suc într-un pahar tip flute
4.     Umpleți restul paharului cu vin spumant.
5.     Decorați cu ierburi sau fructe.
6.     Serviți!

White Lily


Ingrediente
80 ml. Marzza Millesimato Blanc de Blancs Spumante Brut
30 ml. Caorunn Gin
30 ml. suc de lămâie
30 ml. sirop de zahăr
Coajă de lămâie

Mod de preparare
Mixați toate ingredientele în afară de vinul spumant. Strecurați într-o cupă de șampanie în timp ce simultan turnați vinul spumant.  
Decorați cocktailul cu o coajă de lămâie.

 
Palazzo Punch


Ingrediente
180 ml. Marzza Millesimato Blanc de Blancs Brut
60 ml. Tequila Camino Real Blanco
60 ml. sirop de hibiscus
120 ml. suc de ananas
60 ml. suc de lămâie
8 picaturi de bitter
Fructe și mentă proaspătă pentru decor.
Mod de preparare
Amestecați tequila, siropul, sucul de ananas, lămâia și bitterul. Conținutul obținut se toarnă într-un pahar de tip lalea fără picior, simultan cu vinul spumant. Decorați cu fructe și frunze de mentă proaspete.