Cele mai fierbinți zile de vară necesită băuturi reci și delicios de alcoolice. La urma urmei, există un mod mai bun de a învinge căldura? Am adunat câteva dintre cele mai bune cocktailuri înghețate, de la cele clasice la cele creative, pentru a vă oferi o mulțime de opțiuni pentru a vă răcori în cele mai delicioase moduri.


Cocktail-urile înghețate sunt oarecum o formă de artă în sensul că obținerea texturii perfecte (și asigurarea faptului că nu se va transforma imediat în lichid) este o performanță atunci când se lucrează cu alcool peste o anumită concentrație, care nu va îngheța la temperatura unui congelator standard. Acestea fiind spuse, băuturile spirtoase cu siguranță nu își vor menține o textură înghețată de la sine pentru foarte mult timp la temperatura camerei sau la o temperatură mai ridicată, astfel încât este esențial să se găsească un echilibru atât în ceea ce privește compoziția chimică, cât și aroma cu ingredientele nealcoolice sau cu grad de alcoolemie scăzut ale unui cocktail.

Scoateți blenderul și savurați aceste băuturi înghețate!


Frozen Absinthe Frappe

Absintul este o bază surprinzător de revigorantă pentru această băutură, în care notele ierboase ale spirtului de anason se combină cu extract de mentă, siropul simplu și gheață pentru o scufundare instantanee în răcoare mentolată.

Ingrediente

45 ml. Green Tree Absinth Fairy

45 ml. sirop simplu

3 lingurițe extract de mentă

Decor: păstaie de anason stelat


Mod de preparare

1. Adăugați toate ingredientele într-un blender cu 3 căni de gheață și amestecați până la omogenizare.

2. Se toarnă într-un pahar highball.

3. Se ornează cu o păstaie de anason stelat.



Miami Vice

Dacă vă place Piña Colada (bineînțeles că vă place!) și Strawberry Daiquiri (cui nu-i place până la urmă?), vă va plăcea această băutură, în care cele două sunt amestecate într-un singur pahar pentru a obține cele mai bune cocktailuri cu rom în unul singur.

Ingrediente

60 ml. Bacardi Carta Blanca

1 cană de căpșuni, tăiate mărunt

30 ml. de suc de lămâie, proaspăt stors

15 ml. sirop simplu

60 ml. cremă de nucă de cocos

60 ml. suc de ananas

Decor: felie de ananas


Mod de preparare

1. Într-un blender, adăugați 30 ml. de rom, căpșunile, sucul de lămâie, siropul simplu și 1 cană de gheață pisată și amestecați până la omogenizare.

2. Se toarnă într-un pahar hurricane și se pune în congelator.

3. Spălați și uscați bine blenderul.

4. În vasul curat al blenderului, adăugați restul de 30 ml. de rom, crema de nucă de cocos, sucul de ananas și 1 cană de gheață pisată și amestecați până la omogenizare.

5. Turnați în paharul hurricane care conține deja Daiquiri de căpșuni, creând un efect de stratificare.

6. Se ornează cu o felie de ananas.



Sugar Baby

Acest preparat înghețat este o versiune îmbunătățită a trucului de petrecere din liceu de a răsturna o sticlă de vodcă într-un pepene verde. Aici, fructul absoarbe bourbonul și Cocchi Americano cu infuzie de fenicul înainte de a fi înghețat. "Prin congelarea pepenelui și a celorlalte ingrediente, putem păstra și păstra vara cât de mult timp dorim". Nimic nu spune vară mai mult decât pepenele roșu.

Ingrediente

1 pepene verde mare fără semințe

1 cană Jim Beam White

1/2 ceașcă de Cocchi Americano* cu infuzie de fenicul

Decor: sare de mare, piper negru, busuioc


Mod de preparare

1. Tăiați pepenele roșu în două și folosiți un bol de pepene pentru a scoate pulpa, apoi puneți-l într-un recipient puțin adânc cu capac.

2. Se strecoară excesul de lichid din recipient. Adăugați încet în recipient bourbonul și Cocchi Americano cu infuzie de fenicul, lăsând lichidul să fie absorbit înainte de a mai adăuga. (Lichidul ar trebui în cele din urmă să fie complet absorbit de pepenele galben.) Puneți un capac pe recipient și congelați timp de 3 până la 4 ore.

3. Scoateți în cupaj sau în bol. Se ornează cu sare de mare, piper negru și busuioc tocat.

*Cocchi Americano cu infuzie de fenicul: Adăugați 1/2 cană de frunze de fenicul tocate și o sticlă de 750 ml de Cocchi Americano într-un borcan. Închideți și refrigerați timp de 24 de ore, apoi strecurați substanțele solide. Se păstrează la frigider până la câteva săptămâni.



Daiquiri înghețat

Versiunea clasică a Daiquiri-ului este servită de obicei, nu înghețată. Dar când aveți poftă de ceva îmbătător și rece, este bine să aruncați autenticitatea în vânt și ingredientele într-un blender cu gheață. Combinația obișnuită de rom, suc de lămâie și sirop simplu vă oferă toate aromele familiare, acum cu o textură plăcută de slushy.

Ingrediente

120 ml. Captain Morgan Spiced Gold 

45 ml. suc de lămâie, proaspăt stors

60 ml. sirop simplu

Decor: 2 felii de lime


Mod de preparare

1. Adăugați toate ingredientele într-un blender cu o cană și jumătate de gheață.

2. Pulsați până când se amestecă.

3. Împărțiți între două cupe sau pahare Margarita și decorați fiecare cu o felie de lime.



El Macua

Denumită după o pasăre din America Centrală, această băutură tropicală și fructată vă va face să visați la vară. Datorită aromelor sale strălucitoare, nu este de mirare că acest cocktail a fost numit băutura națională a Nicaraguei, dar rețeta este suficient de accesibilă pentru a găsi toate ingredientele la orice magazin alimentar obișnuit: Romul, siropul simplu și sucurile de guava, portocală și lămâie sunt tot ce aveți nevoie, plus o felie de portocală și o cireașă confiată pentru garnitură.

Ingrediente

45 ml. Captain Morgan White

30 ml. suc de guava

30 ml. suc de portocale, proaspăt stors

15 ml. suc de lămâie, proaspăt stors

10 ml. sirop simplu

Decor: felie de portocală, cireșe Maraschino


Mod de preparare

1. Se adaugă romul, sucul de guava, sucul de portocale, sucul de lămâie și siropul simplu într-un shaker cu gheață și se agită până se răcește bine.

2. Se strecoară într-un pahar Collins umplut cu gheață proaspătă.

3. Se ornează cu o felie de portocală și o cireașă Maraschino.