Cocktailurile sunt băuturi delicioase, foarte apreciate pentru gustul unic, rezultat din combinații dintre cele mai creative, de băuturi alcoolice, sucuri, siropuri, fructe și condimente. Au și un aspect atractiv, ceea ce constituie o invitație la exersarea autocontrolului pentru cei care nu se pot bucura de ele: fie pentru că sunt sub tratament medicamentos incompatibil cu consumul de alcool, fie pentru că urmează să se urce la volan, din cauza unei sarcini și altele asemenea. Dacă te numeri printre cei plasați în această categorie, vestea bună este că te poți orienta spre un cocktail fără alcool: la fel de rafinat și savuros, însă, totodată, sigur pentru tine. Cuprins:

1. Cocktail fără alcool: băutura serilor de vară

2. Cocktailuri fără alcool: tipuri de rețete

3. Rețete de cocktail fără alcool cu ciocolată, cafea sau băuturi energizante

4. Rețeta unui cocktail fără alcool celebru, originar din India 

5. Cocktailuri fără alcool: rețete cu gust intens de fructe


1. Cocktail fără alcool: băutura serilor de vară


Cocktailul este o băutură fascinantă în orice anotimp, însă paharele cu băuturi colorate, îmbrăcate în condensul creat de gheața din pahare și canicula de afară, în care plutesc bucăți de fructe sau frunze proaspete, sunt apetisante mai ales vara și în special seara, alături de prieteni. 


Vărul fără alcool al cocktailului este numit „mocktail”: cele două seamănă din perspectiva amestecului pe care se bazează, însă diferă prin conținutul de alcool. Mocktailul este o băutură creată prin amestecarea mai multor băuturi non-alcoolice: de la sucuri, proaspete sau carbogazoase și siropuri, până la cafea, plante, fructe și nelipsita gheață. 

Totuși, această deosebire nu este unică, întrucât o altă caracteristică esențială a mocktailului este lipsa de structură: nu ai o rețetă consacrată pe care să te bazezi, ci poți experimenta, plecând de la ingredientele pe care le ai la dispoziție sau favorite, despre care știi deja că îți plac. Asta îți poate oferi un spațiu ideal în care să-ți exersezi creativitatea, experiența devenind cu adevărat incitantă. 


2. Cocktailuri fără alcool: tipuri de rețete