Începuturile acestei băuturi au fost umile, comparativ cu succesul de care se bucură astăzi. Se spune că ea ar fi prins viață ca urmare a încercărilor de a masca gustul romului de proastă calitate. Mai exact, fermierii cubanezi ar fi adăugat limetă, suc de trestie de zahăr și multă mentă pentru băuturile ieftine, iar așa ar fi apărut Mojito. Rețeta a fost ulterior îmbunătățită în America.

Băutura este des asociată cu Ernest Hemingway, cel care, în timpul șederii sale în Cuba, obișnuia să consume Mojito în unul dintre barurile sale preferate, La Bodeguita del Medio, din Havana.


Ingrediente

3 frunze de mentă

60 ml. Botafogo White

25 ml. zeamă de lămâie

15 ml. sirop simplu

sifon

o crenguță de mentă

o felie de limetă

gheață



Mod de preparare

Zdrobiți ușor frunzele de mentă într-un shaker.

Adăugați romul, zeama de lămâie, siropul simplu, gheață și agitați.

Strecurați într-un pahar înalt peste cuburi de gheață.

Adăugați puțin sifon.

Garnisiți cu crenguța de mentă și felia de limetă.