Mojito
Începuturile acestei
băuturi au fost umile, comparativ cu succesul de care se bucură astăzi. Se
spune că ea ar fi prins viață ca urmare a încercărilor de a masca gustul
romului de proastă calitate. Mai exact, fermierii cubanezi ar fi adăugat
limetă, suc de trestie de zahăr și multă mentă pentru băuturile ieftine, iar
așa ar fi apărut Mojito. Rețeta a fost ulterior îmbunătățită în America.
Băutura este des asociată cu Ernest Hemingway, cel care, în timpul șederii sale în Cuba, obișnuia să consume Mojito în unul dintre barurile sale preferate, La Bodeguita del Medio, din Havana.
Ingrediente
3 frunze de mentă
60 ml. Botafogo White
25 ml. zeamă de
lămâie
15 ml. sirop simplu
sifon
o crenguță de mentă
o felie de limetă
gheață
Mod de preparare
Zdrobiți ușor frunzele
de mentă într-un shaker.
Adăugați romul, zeama
de lămâie, siropul simplu, gheață și agitați.
Strecurați într-un
pahar înalt peste cuburi de gheață.
Adăugați puțin sifon.
Garnisiți cu crenguța
de mentă și felia de limetă.
2 Comentarii
1
1
1
1
Lasa un comentariu