Ingrediente

75 ml. Bottega Gold Prosecco D.O.C. Brut
50 ml. Vermouth Bottega Bianco
65 ml. apă minerală
o felie de portocală proaspătă
gheață

Preparare - adăugați toate ingredientele într-un pahar de vin cu cupă mare.

Pentru acest delicios cocktail, am pregătit și un PARTY BOX pe măsură - Bottega Golden Spritz

Cheers!


Bottega Gold Prosecco D.O.C. Brut

Bottega Spa propune pasionaților și degustătorilor ediții limitate de vinuri spumante, aromate și intrigante. IWSR a clasat Bottega Gold ca fiind cel mai cumpărat vin spumant. Bottega Gold este un prosecco obținut din struguri glera, cultivați în regiunea Veneto.  Eleganța, prospețimea și vitalitatea bulelor sale reflectă frumusețea și tradiția teritoriului din care provine, brodate de podgorii, capabile să se distingă pentru formele sale fizice și geografice, unde vița de vie și-a asumat un rol central timp de secole. Terenul deluros este supus unor variații de temperatură ridicate între zi și noapte. Această diferență de temperatură vă permite să dezvoltați arome mai fine, elegante și, în același timp, mai intense.

Culoare: galben pai.

Miros: mere verzi, pere, citrice, floral, condimentat.

Gust: floral, fructat, proaspăt cu un finiș: moale, aciditate echilibrată.

Asocieri gastronomice: excelent ca aperitiv și pentru prepararea cocktailurilor, este deosebit de potrivit pentru aperitive, primele preparate ușoare (cum ar fi pastele și risotto cu pește sau plante aromatice), însoțește preparate secundare cu aburi sau pesșe crud, cărnuri albe la grătar cu legume fierte sau proaspete.


Vermouth Bottega Bianco

Vermutul este un vin aromat cu tradiție străveche, el fiind inventat de Hippocrate, care obișnuia să-și infuzeze mustul fermentat cu absint, flori de dittany, condimente și miere. Dar, in 1786, la Torino, datorită lui Antonio Benedetto Carpano, rețeta definitivă a luat forma, care a inclus un amestec de vinuri amestecate cu o infuzie de cincizeci de plante și rădăcini diferite.
Vermutul alb Bottega, semnat de Sandro Bottega și Lamberto Vallarino Gancia se caracterizează printr-un buchet complex capabil să satisfacă chiar și cele mai solicitante palate. Vermouth Bianco provine dintr-o selecție de Pinot Grigio și peste 30 de ierburi, flori și mirodenii . Din această combinație rezultând un vermouth cu personalitate.

Culoare: galben deschis.

Miros: elegant și complex, tonuri picante plăcute și note delicate de citrice.

Gust: catifelat cu o aromă intensă și proaspată, cu o notă dulce și echilibrată.

Temperatura de servire: 7-8 ° C.

Asocieri gastronomice: perfect ca bază pentru cocktailuri, ciocolată.