Bottega Il Vino dei Poeti Prosecco DOC Brut - Cumpără produsul

  

Il Vino dei Poeti Prosecco DOC este un vin spumant Brut, obținut din struguri Glera, cultivați conform tehnicilor clasice, tradiționale, în provincia Treviso. De-a lungul anilor, tipicitatea și calitatea, trăsăturile distinctive ale acestor struguri, au rămas neschimbate, făcând din Prosecco cel mai faimos și cel mai bine vândut vin italian în întreaga lume.

Medalii



Zona de productie: dealurile provinciei Treviso (Italia)

Soi: Glera

Zona de productie:

Ø  Zona de creștere a strugurilor Glera se întinde de pe dealurile Conegliano până la poalele dealurilor Valdobbiadene.

Ø  Zona este caracterizată de un climat blând și soluri argiloase provenite din aluziuni, ideale pentru a îmbunătăți trăsăturile strugurilor Glera.

Caracteristici Organoleptice

Culoare: Galben pai cu reflexe aurii, perlaj fin și persistent.

Buchet: Note fructate (măr, piersică albă, citrice) și note florale delicate (acacia, glicină).

Gust: Proaspăt, delicat, echilibrat cu un amestec armonios de aciditate și finețe.

Temperatura de servire: 4-5 °C

Sugestii de servire: Excelent ca aperitiv și în cocktailuri, este, de asemenea, un vin ideal pentru toate gusturile. Se potrivește deosebit de bine cu paste, risotto, preparate din pește sau carne și legume, precum și cu pizza.

Pahar recomandat: tip lalea

 

Bottega Il Vino Dell' Amore Petalo Moscato Dolce - Cumpără produsul

Il Vino dell'Amore Petalo Moscato este un vin spumant alb caracterizat de o dulceață clară, un buchet pronunțat și elegant, un conținut redus de alcool și un parfum tipic de trandafiri care evocă imaginea petalelor de pe etichetă.

Medalii


Zona de producție: Italia de Nord

Caracteristici organoleptice

Culoare și aspect: Galben-pai, cu perlaj fin și durabil.

Buchet: Complex, intens, delicat, cu note florale (trandafir, glicină și flori sălbatice) și fructate (piersici galbene, caise și citrice) și o notă plăcută de salvie în final.

Gust: Catifelat, plăcut de dulce, intens și persistent, cu o aciditate bună care îi îmbogățește prospețimea și echilibrează conținutul ridicat de zahăr.

Temperatura de servire: 5-6 °C

Sugestii de servire: Vin dulce, potrivit pentru sărbători și evenimente speciale. Se potrivește bine cu toate deserturile importante din bucătăria italiană și internațională. Perfect, de asemenea, cu brânzeturi maturate.

Pahar recomandat: tip flaut

 

Bottega Gold Prosecco DOC Brut  -  Cumpără produsul


Bottega Gold este un Prosecco DOC, obținut prin vinificarea strugurilor Glera.  Eleganța, prospețimea și vivacitatea bulelor sale provin din frumusețea și tradiția teritoriului său, unde panorame inconfundabile sunt modelate de podgorii. Zona de cultivare a strugurilor Glera este situată în zona colinară a provinciei Treviso până la pantele Valdobbiandene, care se află în apropierea Prealpi Venețiene. Această zonă este caracterizată de ierni lungi, dar nu excesiv de reci, și de veri calde, dar nu sufocante. Vița de vie din această regiune crește pe diferite tipuri de terenuri, fiecare caracterizat de o varietate de soluri, expuneri și pante care fac din acest Prosecco un vin cu multe nuanțe. Terenul accidentat este supus unor intervale mari de temperatură între zi și noapte. Această variație de temperatură permite dezvoltarea unor arome mai fine, mai elegante și, în același timp, mai intense. Bottega Gold a fost definit ca fiind "Glamour Spumant", care se caracterizează prin culoarea aurie caracteristică sticlei.

Medalii

 

Soi: Glera

Sistem de formare: Dublu inversat

Perioada de recoltare: De la mijlocul lunii septembrie

Zona de producție: Zona de cultivare a strugurilor Glera este situată în zona de dealuri a provinciei Treviso, până la versanții Valdobbiandene, care se află în apropiere de Prealpi Venețiene.

Vița de vie din această regiune crește pe diferite tipuri de terenuri, fiecare caracterizat de o varietate de soluri, expuneri și pante care fac ca acest prosecco un vin cu multe nuanțe. Teritoriul colinar este supus unor variații mari de temperatură între ziuă și noapte. Această variație de temperatură permite dezvoltarea unor arome mai fine, mai elegante și, în același timp, mai intense. 

Procesul de producție

 Strugurii sunt culeși și aduși rapid în pivniță pentru a păstra calitatea lor și pentru a evita alterările care ar putea fi cauzate de:

> oxidarea timpurie;

> contaminarea microbiană;

> expunerea la soare.

> Strugurii sunt presați ușor, iar mustul obținut este depozitat la temperaturi scăzute. temperatură scăzută pentru a-și păstra prospețimea.

> Fermentația se face parțial pornind de la must. Întregul proces durează aproximativ 40 de zile la o temperatură controlată de 14-15 °C, cu adaos de drojdii selecționate.

> În urma fermentației, vinul este lăsat în contact cu drojdia: celulele moarte ale drojdiei eliberează anumiți compuși importanți care îmbunătățesc corpul, structura și aroma vinului.

Caracteristici organoleptice

Culoare și aspect: Strălucitor, galben-pai, perlaj fin și persistent.

Miros: Tipic și rafinat, cu note fructate (mere verzi, pere, citrice) și florale (flori albe, salcâm, salcâm, glicină și crin de vale), salvie și condimente în final.

Gust: Moale, armonios și elegant, cu un corp ușor și cu un gust viu dar echilibrată aciditate.

Temperatură de servire: Temperatura de servire: 4-5 °C

Sugestii de servire: Excelent ca aperitiv și în cocktailuri, se potrivește deosebit de bine cu antreuri, feluri de mâncare ușoare (fructe de mare și paste și risotto cu ierburi nearomatice), mâncăruri din pește aburit sau crud, preparate la grătar cărnuri albe la grătar, mâncăruri de legume înăbușite sau proaspete.

Pahar recomandat: tip flaut.

 

Bottega Pink Gold Prosecco DOC Rose - Cumpără produsul


Bottega Pink Gold Prosecco Doc Rosé este un spumant Prosecco rosé Brut care provine dintr-un amestec de struguri Glera și Pinot Noir crescuți în zona Prosecco DOC, care sunt cultivați în conformitate cu tehnici clasice și tradiționale și care și-au păstrat calitatea și tipicitatea neschimbate de-a lungul anilor. Se caracterizează, de asemenea, prin culoarea inconfundabilă a sticlei, realizată printr-un proces exclusiv de metalizare, datorită căruia culoarea roz devine parte integrantă a suprafeței exterioare a sticlei. 

Medalii

Zona de producție: Zona de dealuri din provincia Treviso (Veneto).

Soi: Glera, Pinot Noir

Sistem de formare: Sylvoz și dublu inversat

Perioada de recoltare: Începând cu ultimele 10 zile ale lunii august

Caracteristici:

Zona de producție

> Suprafața de cultivare a strugurilor Glera și Pinot Noir, utilizați pentru producerea acestui vin, se întinde în zona Prosecco DOC.

> Această zonă este caracterizată de un climat blând și de soluri argiloase de origine aluvionară bogate în minerale, condiții ideale pentru a exprima cât mai bine proprietățile destrugurilor Glera și Pinot Noir.

Procesul de producție

> Strugurii sunt recoltați în momentul în care se efectuează analizele senzoriale asupra strugurilor în podgorie și analiza indicelui de maturare arată o aciditate naturală și o bună mineralitate (indusă de sol).

> Deoarece cele două soiuri au perioade de maturare diferite, acestea sunt vinificate separat.

> În general, strugurii de Glera sunt recoltați la mijlocul lunii septembrie. Strugurii sunt desciorchinați, presați ușor și, în final, mustul este curățat. Prima fermentare are loc în rezervoare de oțel, după adăugarea de drojdiilor selectate.

> Pinot Noir, pe de altă parte, este recoltat la sfârșitul lunii august. După recoltare, strugurii sunt desciorchinați și presați ușor. Se efectuează o macerare prefermentativă de aproximativ 12-16 ore în contact cu pielițele pentru a extrage culoarea. Mustul este apoi separat de pielițe și fermentat la o temperatură controlată.

> Cele două vinuri obținute, împreună cu un procent de must din Glera, vor fi apoi amestecate și refermentate în conformitate cu Metoda Martinotti la o temperatură controlată de 15-16° C, iar procesul de refermentare durează în medie 2 luni.

Caracteristici organoleptice

Culoare și aspect: roz strălucitor, fin și persistent.

Buchet: Note olfactive complexe, cu note florale distincte (iasomie, flori de soc și flori de trandafir) și note fructate de pere și piersici albe. Note picante și de subarbust pe final.

Gust: Proaspăt și ușor sapid, reproduce în palat o complexitate similară cu cea olfactivă.

Temperatură de servire: Temperatura de servire: 4-5 °C

Sugestii de servire: Excelent ca aperitiv însoțit de un amestec de prăjeli napoletane amestecate, este un vin pentru întreaga masă care merge bine cu mâncăruri reci de pește crud (tartare și carpaccio), cu radicchio și risotto cu cârnați, cu felul doi de carne și pește nu prea elaborat, ca un file de porc cu legume sau pește roșu la cuptor cu cartofi.

Pahar recomandat: tip flaut.