Lichiorul roșu iconic pe care îl vei întâlni în lumea preparării de cocktailuri, așa că iată ce trebuie să știi.


Campari a devenit un clasic în lumea băuturilor.

Aroma sa unică i-a permis să fie savurat atât ca aperitiv înainte de mese, cât și ca ingredient în unele cocktailuri emblematice.

Iată ce trebuie să știți despre Campari...


Ce gust are Campari?

Campari are un gust de portocală amară și grapefruit, cu un fond de fructe roșii complexe, ierburi și condimente. Notele sale suave de cireșe și fructe de pădure sunt susținute de note subtile de scorțișoară și de plante care sunt măturate de citricele strălucitoare, lăsând un gust amar plăcut.

Aroma unică i-a adus un cult în rândul unor entuziaști ai cocktailurilor, în timp ce unii spun că este prea mult pentru ei. 

Dacă nu ați gustat-o niciodată până acum, poate fi greu de imaginat, dar odată ce o veți face, veți putea să îi recunoașteți amărăciunea distinctă în băuturi.



Cum se prepară Campari?

Campari este produs încă de la sfârșitul anilor 1800, folosind o rețetă secretă care se presupune că este cunoscută doar de câteva persoane.

Singurele ingrediente pe care le cunoaștem cu siguranță sunt apa și alcoolul, iar tot ce dezvăluie Campari este că aroma provine dintr-o "infuzie de ierburi amare, plante aromatice și fructe". Nimeni nu știe nici măcar câte ingrediente există, presupunerile variind între 20 și 80... Cred că nu vom ști niciodată.

Potrivit site-ului lor, rețeta a rămas neschimbată de când Gaspare Campari a fondat compania în 1860.



Prepararea cocktailurilor cu Campari

Este una dintre componentele cheie în familia de cocktailuri roșii amare care includ clasice precum Negroni și Americano.

Gustul său îndrăzneț este capabil să treacă prin multe alte arome, iar culorile sale vibrante dau naștere unor băuturi uimitoare.

Cu toate acestea, Campari poate, de asemenea, să copleșească un cocktail, făcându-l energic de amar și dezechilibrat.

Nu se potrivește bine cu aromele delicate și trebuie folosit cu moderație în multe băuturi pentru a da șansa celorlalte ingrediente să strălucească.


ÎNLOCUITORI DE CAMPARI

Deoarece Campari are propria sa rețetă secretă, nimic nu va fi o potrivire exactă pentru aromă, dar există alte lichioruri de stil amar care sunt similare.

Încercați să folosiți Barman Bitter Antica Ricetta,

                                   Bottega Bitter Ricetta Originale,

                                   Aperitivo Padova.


 Cocktail-uri preparate cu Campari 

Jungle Bird Cocktail

Jungle Bird este un cocktail Tiki clasic unic, cu arome de citrice amare de Campari. Cu rom negru, lămâie și ananas, este o băutură delicioasă.

Ingrediente

45 ml. Bacardi Carta Negra

60 ml. suc de ananas

22 ml. Campari

15 ml. suc proaspăt de lime

15 ml. de sirop simplu 


Mod de preparare

1. Adăugați toate ingredientele în shakerul de cocktail.

2. Adăugați un pumn de gheață și agitați foarte tare timp de 20 de secunde.

3. Strecurați într-o cană Tiki sau într-un pahar mare cu gheață.

4. Ornați cu o garnitură Tiki fantezistă sau cu câteva crenguțe de mentă proaspătă.

Note* Când agiți foarte tare sucul de ananas, se creează un strat frumos de spumă pe cocktail, motiv pentru care trebuie să agiți mai mult de 20 de secunde decât în mod normal.


Negroni

Ingrediente

30 ml. Tanqueray Flor de Sevilla Distilled Gin

30 ml. Bottega Vermouth Rosso

30 ml. Campari

1 coajă de portocală


Mod de preparare

1. Adăugați ingredientele lichide într-un pahar de amestecare.

2. Adăugați gheață și amestecați până când se obține răcirea și diluția dorită.

3. Se strecoară într-un pahar de cocktail răcit sau într-un pahar cu gheață.

4. Picurați uleiurile din coaja de portocală pe băutură pentru decor.


Rețetă de cocktail Americano

Americano este vărul ușor și spumos al lui Negroni. Este o băutură amară, dulce și răcoritoare, perfectă pentru vară.

Ingrediente

45 ml. Campari

45 ml. Bottega Vermouth Bianco

90-120 ml. San Benedetto apă minerală naturală carbogazoasă

Coajă de portocală - (opțional)


Mod de preparare

1. Umpleți un pahar highball sau un pahar mare cu gheață.

2. Turnați Campari și Vermut Bottega.

3. Completați încet cu sifon estimând măsura pentru a evita să turnați de mai multe ori.

4. Amestecați ușor o dată pentru a amesteca.

5. Picurați uleiurile din coaja de portocală pe băutură pentru decor.

Note* Fiți blând cu apa minerală. De fiecare dată când o turnați veți pierde carbonatare.