Este o zi de miercuri și tocmai am primit o invitație la cină vineri seara. Ocazia? Să îi cunosc pe părinții iubitei mele. Nimic pretențios, spune ea, însă eu știu că astfel de invitații nu pot fi tratate cu nonșalanță. Presiunea este mare și dorința de a impresiona, fără a fi de prost gust sau de a părea nenatural și fițos, sunt lucruri care mă preocupă și cu care trebuie să jonglez cu atenție. Pentru a face o impresie bună trebuie să găsesc echilibrul perfect: o astfel de întâlnire este ca mersul pe sârmă.

Primul lucru la care mă gândesc este să nu mă prezint cu mâinile goale. Trebuie desigur să fiu prezentabil, însă cadoul pe care i-l voi oferi tatălui și mamei iubitei mele sunt extrem de importante și vor da tonul relației noastre. Desigur, voi opta pentru niște băuturi fine care să acompanieze bucatele pe care ni le va servi potențiala viitoare soacră. Fiindcă după cum spuneam, vreau să impresionez, mă gândesc să-i duc domnului un Dom Pérignon și doamnei un Moët & Chandon Ice impérial Rosé. Însă această decizie vine cu riscurile ei... S-ar putea ca aceștia să mă considere prea pretențios și să decidă că sunt ca toți „ceilalți”. Cred că este totuși mai bine să pun în cumpănă toate lucrurile învățate de pe băuturialcoolice.ro despre băuturile de calitate. Voi încerca să fiu diferit și să evit clișeele.  

Fiindcă știu că relația dintre un tată și fiica lui este una deosebită, am decis să îi intru în grații domnului cu un rom. Este important să reușesc să creez o legătură bazată pe masculinitate și respect reciproc între noi, de aceea am ales un rom care sugerează spiritul de aventură, curajul, loialitatea și camaraderia. Angostura 1919, romul asupra căruia m-am oprit nu este unul dintre cele mai sofisticate, pentru a nu-i lăsa impresia că sunt prea “familiar cu băuturile”, eufemistic spus pentru: “nu vreau să mă ia drept un bețiv”. Acesta este un rom cu o vechime de 8 ani produs în Trinidad. Aromele fine ca o cremă, gustul de ciocolată, vanilie, caramel, toate concentrate într-un lichid de o culoare frumoasă, aurie, îi vor descreți fruntea și îl vor face să mă accepte și primească în familie cu încredere. Cred că romul este cea mai bună alegere pentru a surprinde și deschide orizonturile oricărui băutor de whisky sau coniac. În plus, un aspect ce nu trebuie trecut cu vederea, Angostura 1919 are și avantajul suplimentar de a-mi oferi un excelent raport de calitate-preț.

Iar acum urmează partea cea mai dificilă: cum impresionezi o femeie? Iar ca și cum acest lucru nu ar reprezenta o provocare în sine, cum impresionezi o femeie care pe deasupra este și mama iubitei tale? Mă întorc la sursa mea de inspirație, băuturialcoolice.ro, unde am găsit ceva care cu siguranță ar impresiona orice doamnă: Crafter’s Aromatic Flower Gin. Este un gin aromat, însă nu unul banal, ci “cu artificii”, fiindcă-și schimbă culoarea în amestec cu apă tonică și devine roz! Acest gin magic va fi cu siguranță vedeta serii și-mi oferă acel ceva necesar pentru a sparge gheața dintre noi. Partea bună la acest gin este și că îmi pune la dispoziție un subiect de conversație dar și o modalitate de a-i arăta mamei iubitei mele latura mea sensibilă, impresionând-o cu cunoștințele mele botanice. Pot să-i descriu întreg spectacolul aromelor înșirându-i cele 12 ingrediente botanice, condimente și flori, încorporate prin infuzie în acest gin, un spectacol care debutează cu tradafir și crețușca specifică coastei Estoniei și care se termină cu note de ienupăr și arome mai exotice precum yuzu, un fruct citric japonez. Sunt convins că am făcut o alegere excelentă și că voi avea o seară minunată!