Cocktailuri pe bază de ROM
Consumul de rom
Cu siguranță, fiecare dintre noi a consumat cel puțin o
dată rom, măcar ca ingredient într-un desert. Temperatura corectă de servire a
acestuia este temperatura camerei. O excepție este romul premium, care se poate
bea cu gheață, ca whisky-ul, acesta având un conținut mai ridicat de alcool.
De obicei, el se servește în pahare Grappa, a căror formă vă permite cel mai bine să vă bucurați de băutură. Romul nu trebuie mirosit la fel ca vinul, de la o distanță foarte mică, deoarece vă poate da amețeli, având un miros foarte puternic.
Romul poate fi consumat și în cocktailuri. Pirații nu erau doar mari băutori de rom, dar și mixologi amatori. Ei au inventat unul dintre primele cocktailuri cu rom, numit Bumbo, o combinație de rom, apă, zahăr și nucșoară.
În continuare vă prezentăm câteva cocktailuri
cu rom actuale, care o să vă cucerească odată ce le încercați.
• Pina
Colada
Ingrediente
160 ml. smântână de cocos
160 ml. suc de anans
15 ml. zeamă de lămâie
o felie de ananas proaspăt
frunză de ananas
gheață
Mod de preparare
Adăugați toate ingredientele într-un shaker cu gheață și
agitați puternic pentru 20 – 30 de secunde.
Strecurați într-un pahar Hurricane răcit, în care ați
adăugat gheață mărunțită.
Garnisiți cu felia
de ananas și cu frunza de ananas.
• Banana Daiquiri
Ingrediente
15 ml. Zalowka Banana
30 ml. suc de
lămâie proaspăt stors
7 ml. sirop simplu
o felie de banană
gheață
Mod de preparare
Strecurați într-un
pahar - cupă răcit.
Decorați cu felia
de banană.
Ingrediente
20 ml. Monin Blue Curacao
20 ml. suc de limetă proaspăt stors
15 ml. sirop orgeat
15 ml. Captain Morgan Black
coajă de lămâie
crenguță de mentă
gheață
Adăugați romul light,
curaçao, sucul de limetă și orgeat într-un shaker cu gheață măcinată și agitați
ușor, pentru 3 secunde.
Turnați conținutul
într-un pahar Old Fashioned.
Adăugați romul dark
deasupra.
Garnisiți cu coaja
de lămâie și cu crenguța de mentă.
• Dark and stormy
Ingrediente
15 ml. zeamă de limetă
150 ml. Fentimans Ginger Beer
coajă de limetă
gheață
Mod de
preparare
Completați cu berea de ghimbir.
Adăugați coaja de limetă pentru decor.
• Watermelon Mojito
Ingrediente
zeama de la o
limetă mica
o lingură de
nectar de agave
120 grame pepene
roșu fără semințe
160 ml. Bacardi Gran Reserva Maestro de Ron
coajă de lămâie
gheață
Adăugați romul și
umpleți shakerul cu gheață.
Agitați și
strecurați conținutul într-un pahar jos, cu gheață.
Garnisiți cu coaja
de lămâie.
Ingrediente
60 ml. Brugal Anejo Superior Reserva
30 ml. suc
proaspăt de limetă
30 ml. suc
proaspăt de portocale
15 ml. piure
fructul pasiunii
15 ml. sirop
simplu
1 lingură
grenadine
coajă de portocală
cireașă confiată
gheață
Mod de preparare
Strecurați într-un
pahar Hurricane mare peste cuburi de gheață.
Folosiți coaja de
portocală și cireașa confiată pentru decor.
2 Comentarii
1
1
1
1
Lasa un comentariu