Chiar dacă băuturile alcoolice sunt asociate, implicit, cu bărbații, această concepție a dispărut treptat de câțiva ani, când cocktailurile pentru femei au început să ia o amploare destul de mare. Motivul? Doamnele și-au dorit și ele niște băuturi rafinate și sofisticate, care să fie concepute special pentru gusturile și preferințele feminine. Ceea ce s-a și întâmplat. Cocktailurile de femei și fete sunt colorate, adesea decorate cu fructe proaspete, flori sau umbreluțe, captând atenția oricui le savurează.


Aceste tipuri de băuturi reprezintă o alegere excelentă pentru o seară în oraș cu prietenele, dar chiar și pentru o petrecere fancy, iar lista lor de ingrediente variază de la clasicele Margarita și Cosmopolitan, până la cele mai noi și inovative băuturi de acest gen. Însă, indiferent de preferințele tale, există întotdeauna un cocktail de femei special, pe care merită să îl încerci. În acest articol, vom explora cele mai bune și mai populare cocktailuri pentru doamne și domnișoare, dar îți vom spune și care sunt pașii pe care trebuie neapărat să-i bifezi, dacă vrei să obții această băutură în propria locuință.



Cuprins:

1. Cocktailuri pentru femei - ce cocktailuri preferă femeile, care sunt ingredientele necesare și ce băuturi se pot consuma la o seară a fetelor

2. Cocktail femei - cum se prepară cocktailurile de femei + cum se pot asezona corect 

3. Cocktailuri alcoolice pentru femei - de ce trebuie să ții cont atunci când prepari un cocktail


1. Cocktailuri pentru femei - ce cocktailuri preferă femeile, care sunt ingredientele necesare și ce băuturi se pot consuma la o seară a fetelor


O seară a fetelor este un eveniment plin de distracție și de energie, iar o băutură răcoritoare și delicioasă este fix ceea ce ai nevoie, astfel încât să ai parte de clipe memorabile. Tot ce trebuie să faci este să vorbești cu prietene tale, să stabiliți pe ce băuturi vă veți axa și să faceți lista ingredientelor necesare.


Așadar, printre ingredientele comune pentru un cocktail de fete se numără fructele proaspete, sucurile, siropurile, fluerele non-alcoolice și multă gheață, bineînțeles, pentru că doar așa vei obține cel mai răcoritor rezultat. Pentru a face însă băuturile și mai perfecte, poți adăuga și frunze de mentă sau alte condimente, precum scorțișoară sau ghimbir.


Revenind însă la ingredientele de bază, fluerele non-alcoolice conferă un gust foarte complex și proaspăt băuturii tale. Acesta este un lichid fără alcool, care are o aromă bogată și o varietate de gusturi, fiind regăsit sub diferite forme, precum simplu, cu gust de zmeură sau agave. Este perfect pentru a face un cocktail non-alcoolic cu adevărat special, iar tu și gașca ta trebuie neapărat să-l încercați.


Siropul este și el un ingredient popular pentru cocktailurile de fete, dar și pentru cele tradiționale, deoarece adaugă dulceață și aromă băuturilor. Și aici te poți bucura de o varietate de arome disponibile, precum siropul de zahăr, siropul de mentă, lime, afine, iar lista poate continua la nesfârșit. 


Pe lângă acestea, nici sucurile nu ar trebui să lipsească din niciun cocktail. Cu ajutorul lor, poți personaliza băutura alcoolică după bunul plac. Poți opta pentru un suc mai amar, dulce, acrișor sau fără zahăr, în funcție de preferințele personale. 


Dacă te asiguri că ai toate aceste ingrediente, plus câteva băuturi alcoolice, cu siguranță vei obține o seară a fetelor reușită, unde toate prietenele tale se vor bucura de cele mai savuroase cocktailuri. 



Există multe cocktailuri alcoolice pentru femei, iar preferințele pot varia în funcție de gusturi și de evenimentul la care urmează să participi. Însă, în general, există câteva opțiuni prin care nu vei da niciodată greș și care nu te vor dezamăgi, dacă le alegi.


Așadar, discutăm, în primul rând, despre Cosmopolitan. Acesta este un cocktail clasic și sofisticat, care conține vodka, suc de lime, suc de merișoare sau alt lichior de portocale. Este cunoscut pentru culoarea sa roz și pentru gustul său proaspăt și dulceag, dar s-a făcut cunoscut și datorită paharului elegant în care este servit în majoritatea restaurantelor. 


În continuare, vom aduce în discuție Margarita, care este un alt cocktail popular, cu arome subtile de lime și tequila. Și acesta este servit într-un pahar foarte sofisticat, buza recipientului fiind înconjurată de zahăr, peste care se adaugă o felie subțire de lime.


Mojito este și el un cocktail clasic cubanez care conține rom, frunze de mentă, lime, sirop de zahăr și apă minerală . Este o alegere populară pentru o seară de vară, fiind răcoritor și ușor de băut atât de bărbați, cât și de femei. Alcoolul nu se simte foarte tare, iar gustul proeminent de mentă proaspătă te face să mai vrei încă unul. 


Nu în ultimul, Aperolul Spritz este unul dintre cele mai iubite cocktailuri de la noi din țară. Este cunoscut pentru gustul său ușor amărui și pentru culoarea perfect portocalie. Când nu știi ce cocktail să prepari acasă, Aperolul este mereu o variantă bună.  


Așadar, acestea sunt doar câteva exemple de cocktailuri populare printre femei, dar lista poate continua cu multe altele, în funcție de gusturi și preferințe, dar și de combinațiile pe care îndrăznești să le faci. Oricum, imaginația nu trebuie să aibă limite. 



2. Cocktail femei - cum se prepară cocktailurile de femei + cum se pot asezona corect


Dacă mai sus ți-am sugerat câteva opțiuni de cocktailuri potrivite pentru o seară a fetelor în oraș sau organizată acasă, acum vom intra mai amplu în subiect. 


Revenind deci la Cosmopolitan, pentru prepararea lui ai nevoie de: 45 ml de vodka, 15 ml de lichior cu aromă de portocale, 15 ml de suc proaspăt de lime și 30 ml de suc de merișoare. Se agită ingredientele într-un shaker cu gheață, apoi se strecoară într-un pahar de martini și se decorează cu o felie de lime sau un alt fruct pe care-l ai la îndemână.


Margarita este și el în topul clasamentului nostru, iar pentru a-l prepara îți trebuie următoarele ingrediente: 60 ml de tequila, 30 ml de suc proaspăt de lime și 15 ml de sirop simplu. Se amestecă totul într-un shaker cu gheață, se agită și se strecoară într-un pahar asemenea celui pe care l-am menționat mai sus. Totuși, înainte să torni lichidul, pune zahăr pe toată marginea paharului, deoarece așa se servește corect. Gustul tăriei nu va mai fi la fel de intens, astfel, făcându-l să fie alegerea preferată a doamnelor. 


În continuare, Mojito trebuie și el neapărat să fie inclus pe lista cocktailurilor, când vine vorba despre o petrecere de fete. Tot ce ai nevoie pentru un pahar este 60 ml de rom alb, 30 ml de suc proaspăt de lime, 15 ml de sirop simplu, câteva frunze de mentă și apă minerală. Se combină mai întâi menta și lime-ul într-un pahar mare și se amestecă cu o lingură, până când menta se sfărâmă și își lasă în băutură tot gustul proaspăt. Se adaugă gheață, se pune apă minerală și se decorează cu frunze de mentă și o felie de lime.


Dacă în grup există și fete mai nehotărâte, atunci propune-le Aperolul Spritz, care nu va dezamăgi niciodată. Pentru a prepara un astfel de cocktail ai nevoie de: 60 ml de Aperol, 90 ml de prosecco, apă minerală și o felie de portocală. Se adaugă Aperol și prosecco într-un pahar cu gheață și se amestecă ușor. Se pune și puțină apă și se decorează paharul cu o felie de portocală. Pentru un plus de prospețime, fructul se poate adăuga chiar și în interiorul paharului. 


Chiar dacă nu se află pe lista de mai sus, Sex on the Beach este un cocktail tropical, cu o notă dulce, care are toate motivele pentru care să fie inclus la o seară de fete. Pentru a prepara un astfel de cocktail, ai nevoie de: 45 ml de vodka, 30 ml de suc de piersici, 30 ml de suc de portocale, 30 ml de suc de merișoare și gheață, bineînțeles, care nu lipsește din nicio băutură de acest gen. Se combină toate ingredientele într-un shaker și se agită bine. Se strecoară într-un pahar mare cu gheață și se decorează cu o felie de portocală sau cu alte fructe. 


Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare cocktailuri pentru femei, dar există multe alte opțiuni delicioase și rafinate. Încearcă să explorezi diverse combinații de arome și ingrediente și să creezi propriile rețete speciale, pentru a-ți impresiona prietenele. De asemenea, provoacă-le și pe ele să-și pună imaginația la încercare și să dea naștere unor noi rețete. 


Asezonarea cocktailurilor pentru femei


Cocktailurile trebuie mereu să fie asezonate cu un fruct, nu doar pentru aspectul vizual, ci și pentru un gust mai profund și mai aromat. Chiar dacă portocala sau lămâia sunt mereu la îndemâna noastră, mai există și alte opțiuni ce merită explorate. 


În primul rând, vorbim de fructe de pădure, precum sunt afinele, zmeura, căpșunile și murele. Acestea sunt toate opțiuni excelente pentru cocktail-uri, deoarece au un gust dulce-acrișor și o textură moale, care le fac să se amestece bine cu băuturile. Aceste fructe sunt de obicei folosite proaspete sau sub formă de siropuri și piureuri, însă dacă ai unele înghețate, vor merge la fel de bine. 


După cum spuneam la început, citricele, precum sunt lămâile, lime-urile și portocalele sunt printre cele mai folosite fructe la acest capitol, deoarece au un gust puternic și un parfum intens. Aceste fructe adăuga mereu o notă acidă și revigorantă băuturilor și sunt, de regulă, nelipsite. 


Ce-ar fi să mergem însă și mai departe, către o alegere ceva mai exotică, cum ar fi mango? Toată lumea cunoaște fructul acesta, perfect dulce și aromat, care merge minunat la niște cocktailuri de vară. De obicei, mango-ul este folosit sub formă de piure, aroma fiind la fel de intensă la fel ca fructul în sine. 


Acestea sunt doar câteva exemple de fructe pe care le poți utiliza pentru a crea cocktail-uri delicioase și atractive pentru femei. Cu puțină imaginație și creativitate, poți combina diferite fructe și băuturi alcoolice pentru a crea propriile rețete unice și interesante, după bunul plac.



3. Cocktailuri alcoolice pentru femei - de ce trebuie să ții cont atunci când prepari un cocktail


Atunci când vine vorba de prepararea cocktailurilor de femei și fete, trebuie să ții cont și de prezentarea estetică a băuturilor, deoarece aspectul poate fi la fel de important ca și gustul. Totuși, pentru a ne asigura că nu vei da greș, o să parcurgem cei mai importanți pași de urmat, pentru a obține o băutură perfect, ca la restaurant. 


Primul pas în a prepara un cocktail pentru o femeie este să afli ce preferințe are aceasta. Anumite doamne preferă băuturile dulci și fructate, în timp ce altele preferă băuturile mai tari și mai amărui. În general, aceste tipuri de băuturi trebuie să fie ușoare și răcoritoare, astfel încât să se poată savura cu ușurință, iar alcoolul să fie adăugat într-o notă subtilă.


De asemenea, atunci când urmează să prepari un cocktailul, este important să îl amesteci bine, pentru a te asigura că toate ingredientele s-au pătruns perfect, înainte de fi adăugate în pahar.


Un alt aspect important în prepararea corectă a cocktailurilor pentru femei este prezentarea acestora. O băutură trebuie să fie frumos decorată și să fure ochii oricărei doamne care urmează să o guste. Utilizează felii de fructe proaspete, așa cum sugeram anterior, sau folosește chiar și flori sau alte plante decorative, pentru un plus de valoare. De asemenea, poți adăuga cuburi de gheață colorate sau ornamente decorative specifice, pentru a completa cu succes aspectul băuturii respective.


În final, asigură-te că oferi băutura într-un pahar potrivit pentru tipul de cocktail pe care îl pregătești. Pentru a fi sigur că nu greșești la acest capitol, te poți documenta din diferite surse online, unde să vezi clar fotografiile cu rezultatul final.



În concluzie, cocktailurile de femei au luat o mare amploare în ultimii ani, datorită gustului perfect și modului de prezentare spectaculos în care sunt servite. Acestea sunt, de regulă, mai colorate și mai dulci decât cele pentru bărbați, iar alcoolul este și el resimțit într-o notă subtilă. Sunt perfecte pentru o petrecere, o aniversare sau o zi toridă de vară. Tu ce cocktail preferi?


Sursa foto: pexels.com