Consumul de rom 


Cu siguranță, fiecare dintre noi a consumat cel puțin o dată rom, măcar ca ingredient într-un desert. Temperatura corectă de servire a acestuia este temperatura camerei. O excepție este romul premium, care se poate bea cu gheață, ca whisky-ul, acesta având un conținut mai ridicat de alcool.

De obicei, el se servește în pahare Grappa, a căror formă vă permite cel mai bine să vă bucurați de băutură. Romul nu trebuie mirosit la fel ca vinul, de la o distanță foarte mică, deoarece vă poate da amețeli, având un miros foarte puternic.

Romul poate fi consumat și în cocktailuri. Pirații nu erau doar mari băutori de rom, dar și mixologi amatori. Ei au inventat unul dintre primele cocktailuri cu rom, numit Bumbo, o combinație de rom, apă, zahăr și nucșoară.

În continuare vă prezentăm câteva cocktailuri cu rom actuale, care o să vă cucerească odată ce le încercați.

 

• Pina Colada

 

Ingrediente

 60 ml. Pampero Anejo Blanco

160 ml. smântână de cocos

160 ml. suc de anans

15 ml. zeamă de lămâie

o felie de ananas proaspăt

frunză de ananas

gheață

 

Mod de preparare

Adăugați toate ingredientele într-un shaker cu gheață și agitați puternic pentru 20 – 30 de secunde.

Strecurați într-un pahar Hurricane răcit, în care ați adăugat gheață mărunțită.

Garnisiți cu felia de ananas și cu frunza de ananas.

 

• Banana Daiquiri

 

Ingrediente

 60 ml. Bacardi Carta Negra

15 ml. Zalowka Banana

30 ml. suc de lămâie proaspăt stors

7 ml. sirop simplu

o felie de banană

gheață

 

Mod de preparare

 Adăugați toate ingredientele într-un shaker cu gheață și agitați.

Strecurați într-un pahar - cupă răcit.

Decorați cu felia de banană.

 

 • Mai Tai

 

Ingrediente

 160 ml. Barcelo Gran Platinum

20 ml. Monin Blue Curacao

20 ml. suc de limetă proaspăt stors

15 ml. sirop orgeat

15 ml. Captain Morgan Black 

coajă de lămâie

crenguță de mentă

gheață

 

 Mod de preparare

Adăugați romul light, curaçao, sucul de limetă și orgeat într-un shaker cu gheață măcinată și agitați ușor, pentru 3 secunde.

Turnați conținutul într-un pahar Old Fashioned.

Adăugați romul dark deasupra.

Garnisiți cu coaja de lămâie și cu crenguța de mentă.

 

• Dark and stormy

 

Ingrediente

 60 ml. Appleton Estate Rare Blend 12 Ani

15 ml. zeamă de limetă

150 ml. Fentimans Ginger Beer

coajă de limetă

gheață

         

Mod de preparare

 Adăugați romul și zeama de limetă într-un pahar înalt cu gheață.

Completați cu berea de ghimbir.

Adăugați coaja de limetă pentru decor.

 

• Watermelon Mojito

 

Ingrediente

 4 frunze mari de mentă

zeama de la o limetă mica

o lingură de nectar de agave

120 grame pepene roșu fără semințe

160 ml. Bacardi Gran Reserva Maestro de Ron

coajă de lămâie

gheață

 


Mod de preparare

 Într-un shaker adăugați menta și pepenele zdrobite, alături de sucul de limetă și nectarul de agave.

Adăugați romul și umpleți shakerul cu gheață.

Agitați și strecurați conținutul într-un pahar jos, cu gheață.

Garnisiți cu coaja de lămâie.

 

 • Hurricane

 

Ingrediente

 60 ml. Havana Club Anejo 3 Ani

60 ml. Brugal Anejo Superior Reserva

30 ml. suc proaspăt de limetă

30 ml. suc proaspăt de portocale

15 ml. piure fructul pasiunii

15 ml. sirop simplu

1 lingură grenadine

coajă de portocală

cireașă confiată

gheață

 

Mod de preparare

 Adăugați toate ingredientele într-un shaker cu gheață și agitați.

Strecurați într-un pahar Hurricane mare peste cuburi de gheață.

Folosiți coaja de portocală și cireașa confiată pentru decor.