Cocktailuri cu vermut

Vermutul poate fi consumat de sine stătător, însă experții degustători preferă să nu îl bea în formă pură, ci cu apă sau cu gheață, care îi potențează aroma. Totuși, există și câteva cocktailuri delicioase pe bază de vermut pe care le puteți încerca și acasa. Iată câteva:

 

  • Martini


Martini este unul dintre cele mai cunoscute cocktailuri din lume. Cea mai interesantă teorie legată de originile acestuia datează din anii 1860. Conform poveștii, un miner a cerut o băutură specială la finalul unei zile de muncă în care a dat de aur, în Martinez, California. Barmanul a amestecat ad-hoc câteva ingrediente și așa s-ar fi născut Martini.

Ingrediente

60 ml. Bacur Gin

15 ml. Dolin Dry

15 ml. Martini Bianco

lămâie sau măsline pentru ornat

 

  • Americano


Când turiștii americani au început să viziteze Italia, aceștia și-au creat un renume pentru faptul că obișnuiau să consume vermutul cu bitter sau în combinație cu alte lichioruri și cu sifon. Așa a apărut expresia „vermut a l’americano“ sau, mai simplu, „L’Americano“. Însă, pe vremea aceea, Americano era mai degrabă o idee decât o rețetă. Acest lucru s-a schimbat pe la 1920, când cel mai cunoscut producător de bitter din Italia, Gaspare Campari, a pus monopol pe ideea de Americano și a brevetat prima rețetă oficială a acestui cocktail.

Ingrediente

35 ml. Campari

35 ml. Carpano Antica Formula

200 ml. Fever Tree Elderflower Tonic Water

o felie de portocală

GHEAȚĂ

 

  • Negroni


Legenda acestui cocktail îl are în vizor pe contele Negroni, un personaj cunoscut în oraș datorită excentricității sale. Acesta ar fi comandat la un bar Americano, însă i-a sugerat barmanului să înlocuiască sifonul cu gin, deoarece voia ceva mai tare. În scurt timp, toată Florența comanda Americano ,,cum îi place lui Negroni”, apoi moda s-a propagat în toată Italia și, după război, în toată lumea, datorită soldaților americani.

Ingrediente

25 ml. Beefeater 24 London Dry Gin

25 ml. Martini Rosso

25 ml. Campari

coajă de portocală, pentru decor

gheață

 

  • Manhattan


Originile sale sunt învăluite în legendă, dar cea mai populară poveste a genezei lui amintește de o petrecere găzduită de mama lui Winston Churchill, la New York, în cinstea unui candidat la președinția Statelor Unite. Se spune că atunci ar fi fost servit pentru prima dată, la Clubul Manhattan, unde a avut loc petrecerea.

Ingrediente

60 ml. Bulleit 95 Rye Frontier Whiskey

15 ml. Bottega Vermouth Rosso

câteva picături de The Bitter Truth Original Cellery Bitters

cuburi de gheață (opțional)

o cireașă confiată pentru decor

 

  • Bronx


Cocktailul a fost inventat de unul dintre cei mai celebri barmani din istorie, Johnnie Solon, care lucra la barul Waldor-Astoria, din New York. Acesta a pregătit băutura pentru un client care pariase că nu se poate inventa o nouă rețetă în mai puțin de un minut. Solon i-a spus Bronx, pentru că obișnuia să meargă des în acea zonă.

Ingrediente

30 ml. Crafter's London Dry

60 ml. suc de portocale

15 ml. Bottega Vermouth Rosso

15 ml. Bottega Vermouth Bianco

coajă de portocală