Hugo este un cocktail foarte popular în întreaga lume, perfect pentru a fi servit mai ales în serile calde de vară, foarte ușor de realizat, întrucât conține doar câteva ingrediente simple, printre care se numără Prosecco și siropul de soc. Cu toate acestea, există mai multe variante minunate pe care oamenii le pot realiza în propria bucătărie, chiar și fără a avea experiență în domeniu. Așadar, citește acest articol pentru a descoperi cum poți prepara un Hugo cocktail autentic, dar și o alternativă excelentă, o singură înghițitură fiind suficientă pentru a te cuceri definitiv. În plus, sunt notate ingredientele necesare realizării acestei băuturi alcoolice spumante și, mai mult decât atât, este prezentată istoria unei astfel de capodopere de care barmanii din întreaga lume sunt fascinați.


Cuprins:

  1. Hugo: ce istorie are această băutură alcoolică?

  2. Hugo cocktail: ingrediente necesare în vederea obținerii unei băuturi extraordinare

  3. Cum se poate asezona și cu ce se poate consuma un cocktail Hugo?

 

1. Hugo: ce istorie are această băutură alcoolică?

Îți place să îți răsfeți papilele gustative, din când în când, cu diferite băuturi alcoolice deosebite? Dacă răspunsul la această întrebare este afirmativ, atunci trebuie neapărat să explorezi gustul băuturii Hugo, un preparat desfătător ce poate fi găsit în meniul multor baruri și restaurante din țările europene și nu numai, mai ales din Italia, locul unde a luat naștere. Pe de altă parte, dacă ai încercat deja gustul minunat al acestui cocktail și dorești să aflii mai multe informații relevante despre el, acum este șansa ta! 

Drept care, având în vedere popularitatea din ce în ce mai mare a acestei băuturi alcoolice, în rândurile următoare sunt expuse cele mai importante idei despre acest subiect pentru ca orice iubitor de băuturi cu alcool să dețină un bagaj cât mai vast de cunoștințe.

Ce este un cocktail Hugo?

Hugo este o băutură alcoolică revigorantă, ușor de făcut și potrivită pentru a fi consumată în orice perioadă a anului, în special vara, care are la bază două ingrediente principale: sirop de floare de soc și Prosecco. Totuși, spre deosebire de Aperol Spritz, un alt cocktail renumit care a luat naștere tot în Italia, siropul dulce de floare de soc aduce un plus de valoare băuturii, pierzând astfel din gustul amărui care l-a consacrat.

Cum a apărut băutura Hugo?

Din fericire, în ziua de astăzi, istoria aceste băuturi se cunoaște cu exactitate, ceea ce nu se poate spune despre alte băuturi cu mulți ani de istorie, cum ar fi Cuba Libre. Concret, acest cocktail a fost inventat de către un barman italian pe nume Roland Gruber într-un bar de vinuri și cocktailuri din Naturno, în anul 2005, din dorința de a crea o alternativă la renumitul Aperol Spritz. 

Inițial, creatorul a inclus în rețeta originală sirop de balsam de lămâie, însă, la scurt timp după, l-a înlocuit cu floarea de soc. Totodată, o modificare semnificativă a suferit și primul nume ales pentru această băutură, pentru ca sonoritatea să fie mai plăcută. Astfel, din „Otto”, băutura a devenit „Hugo”, cum o știm cu toții în prezent.


2. Hugo cocktail: ingrediente necesare în vederea obținerii unei băuturi extraordinare

Fiindcă Hugo este o bijuterie Tiroleză de Sud, ideală pentru a fi consumată sub diferite forme și în orice moment al anului, inclusiv în zilele de iarnă, după ski sau snowboard, așa cum obișnuiesc italienii, în momentul actual, sunt disponibile mai multe modalități prin care se poate crea o astfel de băutură. Nu există o singură rețetă pentru Hugo, standard, ci chiar mai multe, astfel încât cei interesați să poată opta pentru varianta cea mai potrivită pentru ei, în funcție de dorințele, nevoile și preferințele personale. 

Dorești să aflii ce conține rețeta cocktail Hugo propusă de Roland Gruber din Naturno în anul 2005? Atunci, ai ajuns exact unde trebuie! Citește rândurile de mai jos pentru a afla care sunt ingredientele de care vei avea nevoie, dar și cum trebuie să le combini, astfel încât să te bucuri de arome îndrăznețe și, mai mult, să te convingi singur de ce este un cocktail pe care oricine trebuie să-l încerce cel puțin o dată în viață.

Cocktail Hugo rețetă originală

Iată care sunt ingredientele pe care trebuie să le procuri pentru a crea o poțiune parfumată cu un gust fantastic, dulce-acrișor, de fiecare dată când atinge buzele, denumită Hugo:

Ingrediente Hugo:

  • 30 ml sirop de soc/lichior de flori de soc;

  • 70 ml de Prosecco;

  • 20 ml de apă minerală;

  • câteva cuburi de gheață;

  • câteva frunze de mentă și o felie de lămâie pentru ornat.

Mod de preparare Hugo:

  1. Ia frunzele de mentă și freacă-le amândouă în mâini cu scopul de a elibera aroma, după care așează-le într-un pahar mare de vin cu cuburi de gheață;

  2. După care, adaugă siropul de soc/lichiorul de flori de soc;

  3. Toate ingredientele se amestecă foarte bine, iar, mai apoi, se adaugă Prosecco și apa minerală;

  4. La final, decorează paharul de vin cu felia de lămâie.

După cum a fost precizat anterior, nu există doar o rețetă pentru Hugo cocktail, ci chiar mai multe variante de excepție prin care poți obține un rezultatul care să-ți ofere doza de energie de care ai nevoie, indiferent de anotimp. Spre exemplu, una dintre cele mai cunoscute rețete Hugo cocktail include un sirop de gin, în timp ce o alta înlocuiește siropul de flori de soc cu un gin care are o astfel de aromă. 

Însă, când vine vorba despre Hugo cocktail sau o altă băutură alcoolică cu o istorie aparte, este esențial să se ia în considerare atât rețeta originală, cât și alte variații ale ei, pentru a descoperi care este gustul cel mai bun atât pentru tine, cât și pentru invitații tăi. La urma urmelor, vara, când vei avea musafiri, vei vrea să-i servești cu băuturi delicioase, cu diferite combinații de arome irezistibile, imposibil de refuzat, nu-i așa?

Băutura Hugo: o altă variantă de rețetă

Ingrediente Hugo:

  • câteva frunze de mentă;

  • 20 ml sirop de soc;

  • 20 ml de gin;

  • câteva cuburi de gheață;

  • 25 ml apă minerală;

  • 120 ml Prosecco;

  • o crenguță de mentă și o felie de lime pentru ornat.

Mod de preparare Hugo:

  1. Frunzele de mentă trebuie ușor strânse în mâini, după care trebuie așezate într-un pahar mare de vin;

  2. Mai apoi, se toarnă în pahar siropul de soc și ginul, lasându-se aproximativ 1-2 minute la infuzat;

  3. Următorul pas este să se adauge cuburile de gheață, iar după se toarnă apa minerală și Prosecco;

  4. La final, toate ingredientele din pahar se amestecă ușor cu un instrument adecvat, iar paharul se decorează cu bucata de lime și crenguța de mentă.

Această versiune este, de asemenea, o opțiune grozavă pentru zilele caniculare de vară și nu numai. Totuși, în cazul în care preferi o astfel de băutură alcoolică puțin mai dulce, atunci adaugă sirop de soc în cantități mai mari, după bunul plac. 

În plus, rețeta Hugo cu prosecco poate înlocui acest ingredient cu orice alt tip de vin spumant pe care îl ai la îndemână, în propria bucătărie, întrucât gustul grozav este garantat. Însă, în mod ideal, ar trebui să optezi pentru un astfel de produs de înaltă calitate, pentru a fi 100 % sigur că îți vei atinge obiectivul stabilit: crearea unui Hugo desăvârșit.

Oricum, indiferent dacă dorești să prepari un Hugo italian autentic sau o variantă reinterpretată, este necesar să respecți gramajele din rețeta pentru care ai optat și, bineînțeles, să urmezi pașii de preparere cu strictețe. 


3. Cum se poate asezona și cu ce se poate consuma un cocktail Hugo?

Barmanii profesioniști au încercat, mulți ani la rând, să găsească opțiuni potrivite de asezonare a cocktailului Hugo, o băutură cu o rețetă mai mult decât simplă de urmat și realizat de adulți, fără ajutor profesionist. De-a lungul timpului, s-a constatat că, pe lângă îndeplinirea unei rețete Hugo în vederea obținerii unei o băuturi delicioase și înviorătoare, este esențial să se aibă în vedere și alt aspect: decorarea lui. Cu ce se poate asezona acest cocktail, pentru a avea un puternic impact vizual, dar și cu ce se poate consuma, astfel încât să nu-i acapareze din gustul unic. 

Cum se poate asezona un cocktail Hugo?

De cele mai multe ori, paharele mari de vin în care urmează să fie construit acest cocktail pot fi decorate în mai multe moduri, în funcție de efectul final care se dorește să se creeze. Dar, printre cele mai populare variante rămân, în continuare, crenguțele de mentă, feliile de lămâie sau alte fructe de mici dimensiuni în cazul unor mixuri mai exotice.

Cu ce se poate consuma o astfel de băutură alcoolică?

În mod ideal, această băutură alcoolică poate fi servită ca aperitiv, înainte de cină, alături de un preparat cu somon. Însă, nu este obligatoriu să fie consumată doar în acel momentul al zilei. Spre exemplu, rețeta băuturii Hugo poate fi urmată și înainte de brunch, pentru a fi servit cocktailul împreună cu mâncărurile aferente, preparate în casă. De obicei, este bine ca Hugo, o băutură alcoolică și un cocktail ușor și floral, să fie servit cu biscuiți, brânză sau fructe uscate. 

Pe de altă parte, dacă obișnuiești să consumi această băutură la ocazii speciale, împreună cu prietenii ori rudele, sau dacă o oferi musafirilor, este recomandat să eviți anumite mâncăruri, cum ar fi cele cu carne roșie. Însă, în majoritatea cazurilor, atât femeile, cât și bărbații preferă să se bucure de această băutură alcoolică revigorantă fără a consuma și altceva pe lângă, deci nu trebuie să te îngrijorezi în ceea ce privește crearea unui meniu prea complex de preparate. De asemenea, este esențial să știi care sunt băuturile pe care le poți servi împreună cu acest cocktail proaspăt și răcoritor, iar printre cele mai bune variante pe care le poți prepara chiar tu, fără probleme, sunt Pina Colada sau, de ce nu, un cocktail de cidru de mere. 

Urmează să organizezi petrecere în propria locuință în curând? Atunci, trebuie să deții, pe lângă câteva cocktailuri, neapărat și niște băuturi non-alcoolice, beri fără alcool, sucuri, ceaiuri, dar și să ai pregătită niște cafea, întrucât există posibilitatea ca o parte dintre invitați să nu fie adepții consumului de alcool sau să fie șoferi în ziua respectivă. Toate aceste detalii te vor ajuta să fii o gazdă de nota 10, așa cum îți dorești.


În concluzie, Hugo este un cocktail renumit datorită gustul inedit, dar și pentru ușurința prin care se poate prepara de către orice adult și care are la bază câteva ingrediente, nelipsite fiind siropul de soc și Prosecco. Desigur, pentru a te bucura de un cocktail Hugo pe măsura așteptărilor, trebuie să respecți întocmai ingredientele din rețetele de mai sus, cât și pașii de preparare al unui Hugo cocktail, așa cum au fost aceștia enumerați. A rămas de adresat o singură întrebare: ești pregătit să realizezi un cocktail magic?

 

Surse foto: Pixabay.com, Unsplash.com