Coconut Tatratea Mojito

 

Tatratea Coconut este ultima noutate de la producător. Cu un amestec slab alcoolizat de nucă de cocos, ceai alb și rom din Caraibe, Coconut Tatratea te duce cu gândul la o insulă tropicală.

Am ales să vă prezentăm mai jos un cocktail de vară răcoritor pentru a celebra vremea cu soare de afară.

 

Ingrediente

O jumătate de lămâie verde stoarsă

6 frunze de mentă

35 ml lichior Tatratea Coconut

30 ml Santal deAnanas

40 ml cremă de nucă de cocos

Un strop de Perrier apă minerală naturală carbogazoasă

Crenguță de mentă și o felie de lămâie verde pentru ornat

Gheață

 

Mod de preparare

Amestecăm frunzele de mentă împreună cu toate ingredientele, mai puțin apa minerală și le agităm. Conținutul obținut se toarnă într-un pahar long drink cu gheață și se completează cu un strop de apă minerală. Se ornează cu o crenguță de mentă și o felie de lămâie verde.



Joyride


Da, ceară de albine într-o băutură! Aromă de fagure de miere nici mai mult, nici mai puţin dulce decât trebuie, nota finală de fum de pin face din acest cocktail o băutură cu adevărat unică.


Ingrediente

  • 40 ml Tatratea Outlaw
  • 20 ml grenadină de fructe de pădure 
  • 2 cm ceară de albine topită
  • 1 lămâie proaspăt stoarsă
  • 2 stropuri de ceai bitter

Mod de preparare

Se amestecă şi se filtreză în pahar. Se adaugă câteva picături de ceară de albine pentru a adăuga o aromă de miere și un caracter mai dulce. Pentru mai mult caracter folosiți fum de pin sau de ceai sau aromă de ceai la fundul paharului. Pentru a obține fumul, se aprinde un con de pin sau frunze de ceai deja folosite. Se lasă la mocnit, se pune într-un pahar și se acoperă cu un alt pahar. Astfel se va obține un “smokebox”.



Rain Drop


Ideal pentru un picnic sau o petrecere în aer liber vara, având un efect foarte răcoritor datorită combinaţiei de castravete, mentă şi ceai verde, cu note de fundal de prăjit. 


Ingrediente

  • 40 ml Tatratea Citrus
  • 15 ml sirop de polen de albină
  • Sirop de zahăr amestecat cu 3 linguri de polen de albină. Pentru a obține 500 ml sirop de zahăr se amestecă 350 g de zahăr alb cu 200 ml de apă proaspătă într-un procesor de alimente. Se amestecă cel puțin 15 secunde.
  • 60 ml amestec de ceai de mentă, ceai verde Genmaicha (sau ceai popcorn) – se găsește în ceainării
  • Ceaiul Genmaicha sau „popcorn” este ușor de preparat: se amestecă boabe de orez prăjit cu ceai verde. Dacă doriți să preparați singur amestecul de ceai, adăugați ceai de mentă în proporție de 2:1.
  • Un strop de apă gazoasă
  • ½ lămâie verde proaspăt stoarsă
  • 1 felie de castravete şi mentă

Mod de preparare

Se pune gheață într-un pahar, se adaugă o felie de castravete, se toarnă TATRATEA® și un strop de apă gazoasă. Se adaugă sirop de zahăr. Preparăm dinainte amestecul de ceai, îl macerăm 2 minute, după care îl congelăm. A nu se macera mai mult decât indicat, altfel ceaiul devine amar. Băutura se completază cu ceai congelat. Se agită bine şi se serveşte în pahar highball.