Bloody Mary
Acest cocktail este
considerat o binecuvântare de către petrecăreții care suferă din cauza
mahmurelii, fiind foarte hrănitor. Se crede că a fost inventat de un barman pe
nume Fernand Petiot, la începutul anilor 1920, în timp ce lucra la celebrul bar
Harry’s New York, din Paris. Ulterior, Petiot a dus băutura în Manhattan, unde
a prezentat-o în pretențiosul local King Cole Bar, din Hotelul St. Regis,
într-o formă complexă.
Băutura a „renăscut” în 1942, sub
numele de ,,Red Hammer”, adică ,,Ciocanul Roșu”, în paginile revistei Life, cu
doar trei ingrediente: vodcă, suc de roșii și suc de lămâie. Sarea, piperul și
sosul Worcestershire au fost introduse la scurt timp.
Numele actual, tradus ,,Maria însângerată”, se crede că este inspirat de Regina Maria I a Angliei, care a dat dovadă de multă cruzime în timpul domniei sale.
Ingrediente
o felie groasă de
lămâie
o felie groasă de
limetă
60 ml. Staritsky Levitsky Distil No9 Small Batch
120 ml. suc de roșii
2 picături de sos
Tabasco
2 lingurițe de sos de
hrean
2 picături de sos Worcestershire
un vârf de sare de
țelină
un vârf de piper
un vârf de paprika
afumată
felie de limetă,
măsline verzi, o crenguță de pătrunjel și tulpină de țelină, pentru decor
gheață
Mod de preparare
Turnați puțină sare
de țelină pe o farfurie mică.
Frecați felia de
lămâie sau limetă de buza unui pahar tip halbă.
Apăsați marginea
paharului de sarea din farfurie până aceasta rămâne acoperită complet.
Umpleți paharul cu
gheață.
Stoarceți feliile de
lămâie și limetă într-un shaker.
Adăugați restul
ingredientelor, alături de gheață, și agitați ușor.
Strecurați în paharul
tip halbă.
Adăugați
ingredientele sugerate pentru decor.
3 Comentarii
Să nu vorbiți voi, bihorenii, de "alcoolice. Despre ele vorbim noi, bărbații.
1
1
1
1
1
Lasa un comentariu