Acest cocktail este considerat o binecuvântare de către petrecăreții care suferă din cauza mahmurelii, fiind foarte hrănitor. Se crede că a fost inventat de un barman pe nume Fernand Petiot, la începutul anilor 1920, în timp ce lucra la celebrul bar Harry’s New York, din Paris. Ulterior, Petiot a dus băutura în Manhattan, unde a prezentat-o în pretențiosul local King Cole Bar, din Hotelul St. Regis, într-o formă complexă.

Băutura a „renăscut” în 1942, sub numele de ,,Red Hammer”, adică ,,Ciocanul Roșu”, în paginile revistei Life, cu doar trei ingrediente: vodcă, suc de roșii și suc de lămâie. Sarea, piperul și sosul Worcestershire au fost introduse la scurt timp.

Numele actual, tradus ,,Maria însângerată”, se crede că este inspirat de Regina Maria I a Angliei, care a dat dovadă de multă cruzime în timpul domniei sale.


Ingrediente

o felie groasă de lămâie

o felie groasă de limetă

60 ml. Staritsky Levitsky Distil No9 Small Batch

120 ml. suc de roșii

2 picături de sos Tabasco

2 lingurițe de sos de hrean

2 picături de sos Worcestershire

un vârf de sare de țelină

un vârf de piper

un vârf de paprika afumată

felie de limetă, măsline verzi, o crenguță de pătrunjel și tulpină de țelină, pentru decor

gheață


Mod de preparare

Turnați puțină sare de țelină pe o farfurie mică.

Frecați felia de lămâie sau limetă de buza unui pahar tip halbă.

Apăsați marginea paharului de sarea din farfurie până aceasta rămâne acoperită complet.

Umpleți paharul cu gheață.

Stoarceți feliile de lămâie și limetă într-un shaker.

Adăugați restul ingredientelor, alături de gheață, și agitați ușor.

Strecurați în paharul tip halbă.

Adăugați ingredientele sugerate pentru decor.