Cocktailuri

Cocktailurile sunt o forță incontestabilă a naturii, permițând oamenilor să găsească o nouă dragoste pentru un produs pe care nu l-au mai încercat până acum. Mai jos am menționat câteva de cocktailuri pe care le puteți face acasă și care, nu numai că sunt ușor de realizat, dar sunt și impresionante ca gust.      


              Remy Ginger

               

50 ml. de Remy Martin V.S.O.P.

Fentimans Ginger Ale

coajă de lămâie

cuburi de gheață

opțional, ananas pentru decor

Mod de preparare

Se pun cuburile de gheață într-un pahar înalt.

Apoi, se adaugă coniacul în cantitatea precizată.

Se completează paharul cu băutura pe bază de ghimbir.

Se stoarce coaja de lămâie pentru un plus de aromă.

Opțional, paharul poate fi decorat cu ananas garnisit cu scorțișoară.



French Mojito


50 ml. de Remy Martin V.S.O.P.

10 ml. suc de lămâie

1 linguriţă de zahăr brun

frunze de mentă

câteva felii de lămâie

10 cuburi de gheaţă măcinată

apă minerală, de exemplu Perrier

Mod de preparare:

Întâi se zdrobesc frunzele de mentă, care vor fi așezate în pahar.

Ulterior se adaugă zahărul brun, gheața măcinată, feliile de lămâie și sucul de lămâie.

Acestea vor fi îmbrățișate în cele din urmă de coniac.

La final amestecați și completați cu apă minerală acidulată.

 

Sidecar


60 ml. Courvoisier V.S.

30 ml. Cointreau

30 ml. suc de lămâie

zahăr, după gust

gheață

Mod de preparare:

Amestecați toate ingredientele împreună cu gheața până la omogenizare.

Se servește în pahare de martini, cu marginea presărată cu zahăr.

 

Sazerac


60 ml. Martell V.S.

8 ml. Absinth Green Tree Fairy

câteva picături de The Bitter Truth Original Celery Bitters

un cub de zahăr

Mod de preparare:

Clătiți paharul cu absint și aruncați.

Puneți cubul de zahăr în partea de jos a paharului, acoperiți cu bitter și zdrobiți cubul până zahărul devine fin.

Adăugați coniac în pahar împreună cu gheața și amestecați până când se omogenizează.

Se garnisește cu o răsucire de lămâie.