Despre vodka

Vodca este o băutură alcoolică distilată limpede. Diferite varietăți își au originea în Polonia, Rusia și Suedia Vodca este compusă în principal din apă și etanol, dar uneori cu urme de impurități și arome. În mod tradițional, se obține prin distilarea lichidului din boabe de cereale fermentate sau cartofi.

Există multe moduri diferite de a savura vodca, fie că o sorbiți direct, fie că o asociați cu mâncare sau o folosiți într-o varietate de rețete de cocktailuri. Învățați cum să beți vodca într-o varietate de moduri pentru a vă extinde experiența de consum.

Vodca este o băutură distilată, obținută de obicei din cereale sau cartofi.

Căteva recomandări de cum vă puteți bucura de vodca.

  1. Beți vodca simplă
  2. Beți vodca răcită bine
  3. Amestecați vodca într-un cocktail
  4. Infuzează-ți vodca cu arome
  5. Vodca se poate servi alături de mâncăruri tradiționale

În continuare vei putea descoperii rețetele noastre preferate de cocktailuri pe bază de vodka:


1.      Sex on the Beach

Gust de piersică, acrișor și citric - acest cocktail Sex on the Beach este băutura perfectă pentru o zi de vară în care îți doresti sa te simți ca pe plajă, indiferent unde te afli.

Ingrediente:

·         Gheață

·         45 ml vodcă, noi am folosit Belvedere 0.7L

·         30 ml lichior de piersici

·         60 ml suc de portocale 

·         20 ml suc de ananas 

·         10 ml suc de rodie

·         Bucata de portocală, pentru gust

Pentru decor:

Umbreluță pentru cocktail și cireșe 

 

Mod de preparare:

·         PASUL 1 Umpleți două pahare înalte cu cuburi de gheață. Turnați vodca, rachiul de piersici și sucurile de fructe într-un ulcior mare și amestecați.

·         PASUL 2 Împărțiți amestecul între cele două pahare și amestecați ușor pentru a le combina. Ornați cu cireșe de cocktail și felii de portocală.


2.    Cosmopolitan

Cosmopolitanul este o rudă a băuturilor răcoritoare cu afine, cum ar fi Cape Codder. Acesta a câștigat popularitate în anii 1990 si a fost popularizat și mai mult în rândul femeilor tinere prin menționarea sa frecventă în programul de televiziune Sex and the City. Combinația de vodcă, lichior de portocale, suc de lămâie și suc de merișor a făcut din această băutură un clasic atemporal.

Ca ingrediente noi folosim Party Box Cosmo Pack un pachet deja pregatit pentru acest cocktail

·         30 ml Cointreau L'Unique

·         60 ml Vodcă

·         30 ml Suc de afine

·         30 ml Suc proaspăt de lămâie verde

 

Mod de preparare:

·         PASUL 1 Agitați ingredientele într-un shaker de cocktail cu gheață și strecurați-le într-un pahar de cocktail.

·         PASUL 2 Pentru a face garnitura: țineți o bucată rotundă de 3 cm de coajă de portocală la aproximativ 10 cm deasupra cosmo-ului și fluturați-o cu mare grijă deasupra unui chibrit aprins sau a flăcării unei brichete. Îndoiți marginea exterioară a cojii spre flacără, astfel încât să se elibereze uleiurile de portocală, apoi aruncați coaja în băutură.


3.      Martini

"Sunt deja prea multe reguli de ținut minte în viață, așa că Martini-ul tău nu ar trebui să vină și cu un set de instrucțiuni." Este o perspectivă oarecum surprinzătoare, dar revigorantă, venită din partea lui Alessandro Palazzi, barman-șef la Dukes Hotel, o instituție londoneză a cocktailurilor.

Ingrediente:

·         60ml vodka, am folosit Belvedere 0.7L

·         lingură de vermut uscat

·         o bucată dintr-o măslină sau de lămâie, pentru a orna cocktailul

·         ghetă

 

Mod de preparare:

·         PASUL 1 Amestecați vodca, vermutul uscat și puțină gheață sau puneți-le într-un shaker pentru a le combina.

·         PASUL 2 Strecurați într-un pahar de martini răcit. Serviți cu o măslină pe un bețișor de cocktail sau cu o răsucire de coajă de lămâie.